Bil

Zoom sĂ€ger att videomöten kommer att vara en central del av det “nya normala”

Zoom erbjuder videokomponenten pĂ„ sin plattform som “infrastruktur”, pĂ„ vilken utvecklare kan bygga sina egna företagsapplikationer.

MÄste lÀsa utvecklarbevakning

Zoom har lanserat nya verktyg för utvecklare eftersom det ser ut att gÄ bortom grundlÀggande videomöten och bÀdda in sin plattform i företagsapplikationer.

Zooms videoprogramvaruutvecklingskit (video SDK) tillÄter utvecklare att anvÀnda plattformens HD-video, ljud och interaktiva funktioner för att bygga videobaserade appar med sina egna inbyggda grÀnssnitt.

SER: Zoom 101: En guidebok för nybörjare och affÀrsproffs (TechRepublic Premium)

Genom att göra det kan företag skapa anpassade applikationer med Zooms kĂ€rnvideokomponent som “infrastruktur”, utan att behöva bygga in hela Zoom-mötesklienten.

Video-SDK:n Àr den senaste komponenten i Zoom Developer Platform, som redan erbjuder API:er, SDK:er, chatbots och andra verktyg för att bygga appar och integrationer ovanpÄ Zoom-appen.

Zoom CTO Brendan Ittelson sa att den senaste komponenten till utvecklarplattformen var ett försök att erbjuda mer flexibilitet till företag som ville dra nytta av Zoom-plattformens skala och tillförlitlighet, utan att vara gift med dess fullstÀndiga mötesapp.

“Det Ă€r i grunden video som infrastruktur som de kan bygga ovanpĂ„ sin applikation, med Zoom som arbetar bakom kulisserna,” sa Ittelson till TechRepublic.

Som exempel kan en bank anvÀnda video-SDK:n för att bygga in ett videochattelement i sin digitala tjÀnst sÄ att de kan prata med sina kunder genom viktiga dokument, till exempel en lÄneansökan, förklarade Ittelson. Alternativt kan en vÄrdgivare skapa en fjÀrrkonsultationstjÀnst med Zoom som den underliggande videokomponenten.

Ittelson föreslog att nya funktioner var ett försök att flytta Zoom-plattformen bort frÄn att vara en grundlÀggande videomötesskapare, mot nÄgot som skulle kunna integreras djupare i företagets app-ekosystem.

“Du tittar pĂ„ var Zoom har varit – vi har vuxit och har haft den dĂ€r mördarappen, men det hĂ€r gĂ„r nu bortom mördarappen till plattformen. SĂ„ [for] de företag som letar efter en video-first samarbetslösning, vi har det. Om de har anvĂ€ndningsfall dĂ€r de vill göra utveckling sĂ„ har vi det, och om de bara vill ha oss som en infrastrukturleverantör bakom deras system sĂ„ har vi de alternativen ocksĂ„.”

SE: 8 nya regler för Zoom efter ett Är av virtuella möten utan avbrott (TechRepublic)

Zoom kunde inte sÀga hur mÄnga utvecklare som anvÀnder dess utvecklarplattform, Àven om Ittelson föreslog att det för nÀrvarande finns mer Àn 1 000 offentligt tillgÀngliga appar pÄ dess appmarknad.

Den senaste uppdateringen av utvecklarplattformen innehÄller mer detaljerad analys för att ge utvecklare insikter i prestandan och anvÀndningen av deras appar.

“Det hĂ€r har definitivt varit ett intresseomrĂ„de, och vi vill fortsĂ€tta att investera i den utvecklargemenskapen och ge dem de verktyg och resurser som de behöver för att lyckas och vĂ€xa,” tillade Ittelson.

Zoom fick massor av nya kunder nÀr företag tvingades anvÀnda distansarbete nÀstan över en natt 2020.

Videokonferenser visade sig vara avgörande för att tillÄta kollegor att interagera och samarbeta i stÀllet för ansikte mot ansikte. Men med en eventuell ÄtergÄng till kontoret oundviklig, Àr effekten pÄ Zoom och andra videoplattformar av samma slag fortfarande osÀker.

SER: Covid-19 arbetsplatspolicy (TechRepublic Premium)

Trots detta ser Ittelson inte förutse nÄgon kraftig nedgÄng i anvÀndningen, sÀrskilt som en kombination av arbete hemma och pÄ kontoret sannolikt kommer att innebÀra lÄngvarig anvÀndning av meddelande- och samarbetsprogram.

“Vad vi definitivt har sett under det senaste Ă„ret Ă€r att video hĂ„ller pĂ„ att bli en kĂ€rnkomponent i den nya normala och den nya affĂ€rsmiljön”, sĂ€ger Ittelson.

“Vi tror definitivt att video-first-samarbete Ă€r hĂ€r för att stanna [and] vi tror att vi kommer att fortsĂ€tta vĂ€xa.”

SÀkerhet kommer ocksÄ att förbli central för Zooms utveckling framöver, sa Ittelson, dÀr företaget har Àgnat en betydande del av 2020 Ät att skÀrpa sina sÀkerhets- och integritetsstandarder.

“SĂ€kerhet och integritet Ă€r inbĂ€ddade i vĂ„rt DNA och det finns i allt vi gör frĂ„n och med designen nu,” tillade han.

“Det Ă€r ett fokus och kommer att fortsĂ€tta att vara ett fokus i allt som vi levererar till vĂ„ra kunder.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK