Bil

YouTube TV kommer trots allt inte att tappa NBC-kanaler

YouTube TV-logotypPixieMe/Shutterstock.com

Googles YouTube TV och NBCUniversal har Àgnat de senaste veckorna Ät att gÄ fram och tillbaka över huruvida NBC-kanaler skulle finnas kvar pÄ YouTube TV. De tvÄ företagen har lyckats teckna ett avtal som gör det möjligt för streamingkabeltjÀnsten att behÄlla NBC-program utan att öka kostnaderna.

RELATERAD: YouTube TV kan förlora kanaler och bli billigare

I ett blogginlĂ€gg sa YouTube TV: “Vi Ă€r glada över att dela att vi har nĂ„tt en överenskommelse om att fortsĂ€tta bĂ€ra hela NBCUniversal-portföljen av kanaler. Det betyder att du inte förlorar Ă„tkomst till nĂ„gon av deras kanaler, och YouTube TV kommer att fortsĂ€tta att erbjuda 85+ nĂ€tverk för $64,99.”

Om YouTube TV och NBCUniversal inte kunde nĂ„ en överenskommelse sa Google att de skulle sĂ€nka priset pĂ„ YouTube TV med 10 USD per mĂ„nad för att kompensera för förlusten av program. Även med en rabatt pĂ„ $10, skulle förlorandet av NBC, USA och alla andra kanaler i NBC-portföljen troligen ha fĂ„tt mĂ„nga att gĂ„ vidare till en annan streamingleverantör.

“Även om vi skulle Ă€lska att varje medlem fortsĂ€tter att stanna kvar i vĂ„r tjĂ€nst, förstĂ„r vi att du fortfarande kan vĂ€lja att pausa eller avbryta ditt medlemskap. Vi vill göra YouTube TV flexibel, sĂ„ att medlemmar kan pausa eller avbryta nĂ€r som helst”, sa en YouTube TV-representant i ett blogginlĂ€gg.

Först ingick NBCUniversal och YouTube TV ett tillfÀlligt avtal som gjorde att kanalerna kunde stanna kvar efter deadline, men nu har de tvÄ företagen lyckats lÄsa in ett lÄngsiktigt avtal som kommer att hÄlla kanalerna kvar tills kontraktet löper ut.

Det lĂ„ter som att Google-Ă€gda YouTube TV Ă€r nöjda med villkoren som erbjuds av NBCUniversal. “Vi uppskattar NBCUniversals vilja att arbeta mot ett avtal, och vi uppskattar ocksĂ„ ditt tĂ„lamod nĂ€r vi förhandlade med dem Ă„ dina vĂ€gnar,” sa företaget.

Dessa typer av tvister Àr vanliga inom kabelindustrin, och tack och lov löses de vanligtvis innan kanaler tas bort, vilket var fallet hÀr.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK