Bil

YouTube TV kan förlora kanaler och bli billigare

YouTube YV-logotypPixieMe/Shutterstock.com

Precis som traditionella kabeltjÀnster mÄste YouTube TV ha erbjudanden pÄ plats för att sÀnda innehÄll. För nÀrvarande har Google-Àgda YouTube TV och NBC problem med att nÄ en överenskommelse, vilket innebÀr att alla NBC-kanaler kan lÀmna tjÀnsten, vilket kommer att tvinga Google att sÀnka priset.

YouTube TV och NBCUniversal kan inte komma överens

Den hÀr typen av meningsskiljaktigheter Àr vanliga inom kabelindustrin. Kabelbolaget och ett nÀtverk mÄste omförhandla sina affÀrer nÀr de Àr nÀra att löpa ut. Kabelbolaget vill spela mindre för att sÀnda innehÄllet, och nÀtverket vill fÄ mer betalt.

Vanligtvis lyckas de tvÄ företagen mötas nÄgonstans i mitten, men det verkar inte som att det kommer att hÀnda med YouTube TV och NBC. Google slÀppte ett blogginlÀgg som sÀger att det nuvarande avtalet Àr planerat att löpa ut den 30 september, och de tvÄ företagen har svÄrt att komma överens.

“VĂ„r frĂ„ga Ă€r att NBCU behandlar YouTube TV som vilken annan TV-leverantör som helst. Med andra ord, sĂ„ lĂ€nge vĂ„rt avtal löper, söker YouTube TV samma priser som tjĂ€nster av liknande storlek fĂ„r frĂ„n NBCU sĂ„ att vi kan fortsĂ€tta erbjuda YouTube TV till medlemmar till ett konkurrenskraftigt och rimligt pris, sĂ€ger YouTube-teamet i sin blogg posta.

Om NBC och YouTube TV inte kan komma överens finns det en ljus sida. YouTube TV:s pris kommer att minska med 10 USD i mÄnaden tills en överenskommelse nÄs. Det kommer att sÀnka priset till $54,99 per mÄnad.

Naturligtvis Àr avvÀgningen hÀr att YouTube TV-prenumeranter tappar mÄnga kanaler. NÄgra av de stora inkluderar NBC, USA Network, Golf Channel, Bravo, CNBC och Telemundo.

För sin del körde NBC en banderoll över sitt innehÄll pÄ YouTube TV, som lÀt prenumeranter veta vad som hÀnder. Den löd som följer:

Observera YouTube TV-kunder. YouTube kan slÀppa 14+ kanaler inklusive NBC, Telemundo, USA, SYFY, Brave, Oxygen, MSNBC, NBCSN, CNBC, GOLF Channel och E!. GÄ till YouNeedChannels.com och sÀg till YouTube TV att inte slÀppa dina favoritkanaler.

Enligt en rapport frÄn Variety ber NBCU om högre priser för sina kanaler och vill att YouTube TV ska paketera Peacock.

I ett uttalande till Variety sa NBCUniversal: “TyvĂ€rr vĂ€grar Google att göra en affĂ€r till dessa rimliga priser och Ă€r villiga att undanhĂ„lla underhĂ„llning, nyheter och sportprogram frĂ„n sina betalande kunder. NBCUniversal kĂ€nner ett ansvar att informera vĂ„ra fans om att de riskerar att förlora sina favoritprogram om Google fortsĂ€tter med deras krav.”

Kommer YouTube TV att förlora NBC-kanaler?

Dessa typer av spats mellan kabelleverantörer och kanaler Àr vanliga, och de löses vanligtvis innan kanaler slÀpps. BÄda sidor stÀller sig offentligt i ett försök att vinna allmÀnhetens gunst medan de förhandlar i bakgrunden. Det Àr fortfarande nÄgra dagar kvar till den 30 september 2021, sÄ förhoppningsvis kan de tvÄ företagen komma överens sÄ att YouTube TV-prenumeranter kan behÄlla kanalerna de gillar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK