Blogg

YouTube Scouting for Web3 Project Management Director, listöppning

YouTube rustar för att stärka sin position i den framväxande sektorn av Web3, som är nästa fas av Internet, till stor del decentraliserat och baserat på blockchain-tekniken. Den Google-ägda videoplattformen har publicerat en ny ledig tjänst på LinkedIn och söker en projektledningschef för att utveckla och leda dess Web3-strategier. Den utnämnde kommer också att vara ansvarig för att representera YouTube Web3 vid diskussioner på chefsnivå, externa organisationer och branschevenemang, anställningsvarningsmeddelanden på plattformens officiella LinkedIn-handtag.

Youtube letar efter intresserade kandidater för att ha viss erfarenhet av att köpa, sälja och handla med kryptotillgångar såsom kryptovalutor samt icke-fungibla tokes (NFT).

Tillsammans med viss erfarenhet inom kryptoområdet kräver heltidsjobbet femton års erfarenhet inom produkthanteringsområdet.

“F√∂rst√•else av kryptovalutorblockchain, konsensusmekanismer, NFT:er och annat Webb3 teknologier och kunskap om skaparens ekonomi, YouTube, artister och spelare‚ÄĚ, har dessutom listats som f√∂redragna kvalifikationer av plattformen.

YouTube, som lanserades i december 2005, är för närvarande en av Googles mest framgångsrika armar med enligt uppgift över 2,24 miljarder användare över hela världen.

Plattformen har beslutat att bygga ut dess initiativ till Web3 i år, med att utforska andra relaterade sektorer som NFTs såväl som metavers för att knyta samman artister med sin publik på ett djupare plan.

“Att ge ett verifierbart s√§tt f√∂r fans att √§ga unika videor, foton, konst och till och med upplevelser fr√•n sina favoritskapare kan vara ett √∂vertygande perspektiv f√∂r kreat√∂rer och deras publik”, har Neil Mohan, Chief Product Officer, YouTube noterat i en blogginl√§gg sl√§pptes den 10 februari.

Kandidaten som väljs för att leda YouTubes Web3-satsningar kommer att bygga ett nytt team och arbeta tvärfunktionellt med partners inom produkt, teknik, innehållspartnerskap, ekonomi, marknadsföring, regionalt ledarskap, policy och kommunikation bland andra sektorer.

Sista ansökningsdag för denna roll är 24 februari och minimibehörigheten är en kandidatexamen i datavetenskap.

Nyligen lades en liknande jobbannons ut av Microsoft också.

Mjukvaruj√§tten letade efter “Director of Business Development- Cryptocurrencies” tidigare denna m√•nad, och ans√∂kningsprocessen st√§ngdes inom tre dagar.

Som en del av sitt jobb kommer den utsedda att forma färdplanen för Microsofts kommande projekt Decentraliserad ekonomi (DeFi), NFTs, samt Decentraliserad autonom organisation (DAOs), enligt företagets jobbannons.


Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK