Blogg

Yahoo, Paypal blockerad i Indonesien pÄ grund av underlÄtenhet att följa licensreglerna

Indonesien har blockerat sökmotorwebbplatsen Yahoo, betalningsföretaget Paypal och flera spelwebbplatser pÄ grund av underlÄtenhet att följa licensreglerna, sade en tjÀnsteman pÄ lördagen, vilket utlöste en motreaktion pÄ sociala medier.

Registrering krĂ€vs enligt regler som slĂ€pptes i slutet av november 2020 och kommer att ge myndigheterna breda befogenheter att tvinga plattformar att avslöja data frĂ„n vissa anvĂ€ndare och ta bort innehĂ„ll som anses olagligt eller som “stör den allmĂ€nna ordningen” inom fyra timmar om det Ă€r brĂ„dskande och 24 timmar om inte.

Flera techföretag hade skyndat sig att registrera sig pĂ„ dagar som ledde till deadline, som hade förlĂ€ngts till fredag, bl.a. AlfabetMeta’s Facebook, Instagramoch WhatsAppoch Amazon.

Semuel Abrijani Pangerapan, en hög tjĂ€nsteman vid Indonesiens kommunikationsministerium, sa i ett textmeddelande att webbplatser som har blockerats inkluderar Yahoo, Paypaloch spelsajter som Ånga, Dota 2, Counter-Strikeoch Episka spelbland andra.

Paypal, Yahoos moderkapitalbolag Apollo Global Management och amerikansk spelutvecklare Ventil, som kör Steam, Dota och Counter-Strike, svarade inte omedelbart pÄ förfrÄgningar om kommentarer. Epic Games kunde inte nÄs för en kommentar.

Hashtags som “BlokirKominfo” (block Communication Ministry), Epic Games och Paypal trendade pĂ„ indonesiska Twittermed mĂ„nga skrivande meddelanden som kritiserar regeringens Ă„tgĂ€rd för att skada Indonesiens onlinespelindustri och frilansarbetare som anvĂ€nder Paypal.

Pangerapan svarade inte pÄ en begÀran om kommentar.

Med uppskattningsvis 191 miljoner internetanvÀndare och en ung, social media kunnig befolkning, Àr den sydostasiatiska nationen en betydande marknad för en mÀngd tekniska plattformar.

© Thomson Reuters 2022


Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK