Gardets

WSJ Nyheter Exklusivt | Elon Musk förvÀntade sig att upprepa önskan att Àga Twitter vid möte pÄ torsdag

Twitter Inc.

nÀr han pratar med sociala medieföretagets anstÀllda pÄ torsdagen, enligt en person som Àr insatt i saken.

Tesla Inc.

VerkstÀllande direktören Àr planerad att svara pÄ förinstÀllda anstÀlldas frÄgor i ungefÀr en timme pÄ ett virtuellt Twitter-allhandsmöte torsdag morgon med vÀstkusttid, sa personen. Förutom att upprepa sitt intresse för att Àga företaget och sin syn pÄ dess betydelse i vÀrlden, kommer Mr. Musk sannolikt att klargöra de senaste kommentarerna om distansarbete och beröra aspekter av sin strategi för Twitter, inklusive rollen av reklam och prenumerationer.

Herr Musk gjorde vÄgor tidigare denna mÄnad nÀr han sa Ät anstÀllda pÄ Tesla och SpaceX, hans rymdutforskningsföretag, att tillbringa 40 timmar i veckan pÄ kontoret och föreslog att de som inte hittar ett jobb nÄgon annanstans. Skulle Àmnet komma upp förvÀntas han berÀtta för Twitter-anstÀllda att kommentarerna i första hand gÀllde vissa chefer, och att mÄnga ingenjörer pÄ hans företag redan arbetar pÄ distans, vilket han trivs bra med.

Medan Musk har kritiserat Twitter för att vara alltför beroende av reklam, förvÀntas han betona att företaget bör ha flera intÀktsströmmar, med reklam och prenumerationer bland dem, sa personen.

Planerna för den alltid oförutsÀgbare Mr. Musk kan fortfarande förÀndras och frÄge-och-svar-formatet kan fÄ honom att utveckla dessa och andra Àmnen. Andra frÄgor som anstÀllda har fokuserat pÄ inkluderar hur Musk planerar att polisera trakasserier om han minskar censuren pÄ Twitter som han hade sagt att han vill, sÄvÀl som potentiella nedskÀrningar.

Herr Musk har hÄllit Twitter-anstÀllda och Wall Street informerade om huruvida han kommer att fullfölja sitt överenskomna köp för 44 miljarder dollar av den sociala medieplattformen.

Det har fÄtt spridningen mellan bolagets aktiekurs och köpeskillingen pÄ 54,20 dollar per aktie att spridas, vilket Äterspeglar rÀdsla för att affÀren kommer att falla samman. Twitter-aktien stÀngde onsdagen pÄ $37,99.

Sedan han gick med pÄ affÀren i april har han ifrÄgasatt Twitters uppskattning av hur mÄnga av dess anvÀndare som Àr bots och förra veckan hotade han att avsluta transaktionen i ett brev dÀr han anklagade företaget för att inte följa hans begÀran om data pÄ spamkonton. Twitter sa dÄ att de fortsatte att dela information med Musk och att de planerade att genomdriva fusionsavtalet.

Tidigare backade Musk frÄn en plan att förlita sig pÄ marginallÄn med stöd av hans Tesla-aktier och ökade det egna kapitalet han lÀgger i affÀren, ett steg som vissa sÄg som ett steg mot att fullfölja den.

Twitter, som har uppskattat att inte mer Àn 5% av dess dagliga aktiva anvÀndare Àr bots, har varit i fÀrd med att fÄ honom tillgÄng till utökad data för hans team att granska. Under tiden har hans team arbetat nÀra med Twitter-chefer nÀr det utvecklar en affÀrsplan.

Det gick inte att veta hur mycket tid, om nÄgon, Mr. Musk kommer att lÀgga pÄ botfrÄgan pÄ torsdag.

Även om hans framtrĂ€dande pĂ„ mötet tyder pĂ„ ett Ă„tagande för affĂ€ren, Ă€r det fortfarande möjligt att han kan försöka omförhandla med Twitter senare i processen efter att hans team har analyserat uppgifterna. Twitter har rĂ€tt att stĂ€mma honom för att följa upp det nuvarande avtalet.

Twitter siktar pÄ att schemalÀgga en aktieÀgarröstning om affÀren senare i sommar och stÀnga den snart dÀrefter, förutsatt att allt gÄr enligt plan.

Skriva till Cara Lombardo kl [email protected]

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Med ensamrÀtt. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK