Bil

Windows 11:s aktivitetsfÀlt kommer inte att slutföras innan release

AktivitetsfÀltet pÄ en bÀrbar dator med Windows 11.sdx15/Shutterstock.com

Windows 11 ser ganska smart ut, men dess skönhet Àr ibland bara huddjup. Ta det nya aktivitetsfÀltet till exempel: Det saknas dra-och-slÀpp och andra viktiga funktioner. Microsoft verkar fortfarande arbeta pÄ aktivitetsfÀltet, men det kommer att levereras med saknade funktioner.

Det hÀr aktivitetsfÀltet var inte avsett för de flesta Windows-datorer

PĂ„ det hela taget ser aktivitetsfĂ€ltet ganska bra ut. Men det finns ett allvarligt problem med det: det var ursprungligen inte designat för vanliga Windows-datorer och bĂ€rbara datorer. Det hĂ€r aktivitetsfĂ€ltet var ursprungligen en del av Windows 10X, ett operativsystem designat för enheter med dubbla skĂ€rmar – ett som Microsoft aldrig slĂ€ppte.

SÄ nÀr du frÄgar varför aktivitetsfÀltet saknar en viss funktion, Àr det inte sÄ Microsoft nödvÀndigtvis tog bort just den egenskapen. Det Àr att Microsoft skapade ett nytt aktivitetsfÀlt och inte har lagt till alla gamla funktioner Ànnu. Det kanske bara var för mycket arbete att fÄ dem gjort i tid.

Dra och slÀpp Àr inte klart Ànnu

PÄ Windows 10 och tidigare versioner av Windows stöder aktivitetsfÀltet att dra och slÀppa filer till programikoner. Den hÀr funktionen anvÀnds ofta av grafikdesigners för att öppna bildfiler direkt i Photoshop och andra bildredigeringsprogram, till exempel.

I Windows 11 finns det inga fler dra-och-slÀpp filer eller nÄgot annat till aktivitetsfÀltets ikoner. Om du provar det kommer du att se en överstruken röd cirkel som talar om för dig att en viss ÄtgÀrd inte stöds.

Du kan fortfarande dra och slÀppa en fil till ett annat program genom att dra och hÄlla det och sedan trycka pÄ Alt+Tab eller Windows+Tab och vÀxla till programfönstret. AktivitetsfÀltet hjÀlper dock inte lÀngre.

Dra och slÀpp misslyckas i Windows 11:s aktivitetsfÀlt.

SĂ„ varför fungerar inte detta? Har Microsoft fattat ett beslut att den hĂ€r funktionen Ă€r dĂ„lig och bör tas bort? Nej – enligt Windows Senaste experimenterar Microsoft med att lĂ€gga till den hĂ€r funktionen i Windows 11:s aktivitetsfĂ€lt i Insider-versioner av Windows 11. Den hĂ€r funktionen kommer dock inte att vara redo för Windows 11:s releasedatum den 5 oktober 2021 och kommer troligen att behöva vĂ€nta tills Windows 11:s första stora uppdatering sex mĂ„nader senare.

Du kan fortfarande inte flytta aktivitetsfÀltet

En annan kraftanvÀndarfunktion som tas bort frÄn aktivitetsfÀltet Àr möjligheten att flytta den till valfri kant pÄ skÀrmen. Den Àr nu limmad lÀngst ner pÄ din skÀrm, och du kan inte ha den till vÀnster, överkant eller högerkant istÀllet.

Det Àr synd eftersom Àven Chrome OS och macOS lÄter dig flytta deras motsvarigheter i aktivitetsfÀltet (hyllan och dockan) till en annan kant av skÀrmen om du vill. Windows-skrivbordet bör vara minst lika flexibelt som Chrome OS.

Vi kunde försöka gissa en bra anledning till varför Microsoft tog bort den hĂ€r funktionen, men vi tror att den bara inte lades till i det nya aktivitetsfĂ€ltet i tid. Vi skulle inte bli förvĂ„nade över att se den Ă„terkomma i en framtida uppdatering – vi kan bara hoppas att den gör det.

AktivitetsfÀltet borde bli bÀttre, inte sÀmre

Dessa kan tyckas vara trÄkiga, men Windows borde bli bÀttre och mer flexibelt.

MÄnga Windows-anvÀndare kommer att uppgradera bara för att mÀrka att de inte lÀngre kan anvÀnda sitt dra-och-slÀpp-arbetsflöde lÀngre.

MÀnniskor som har anvÀnt aktivitetsfÀltet till vÀnster under de senaste 20 Ären kommer att bli förvÄnade över att se att alternativet ocksÄ togs bort.

Windows ska vara ett kraftfullt, flexibelt operativsystem. Det Àr synd att, vid en tidpunkt dÄ Apple gör dra-och-slÀpp mer kraftfullt pÄ iPhones, Microsoft gör det mindre anvÀndbart pÄ Windows.

RELATERAD: Hur man drar och slÀpper foton och text mellan iPhone-appar

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK