Bil

Windows 11 slÀpps 5 oktober: Markera dina kalendrar

Den kostnadsfria uppgraderingen blir tillgÀnglig för kvalificerade Windows 10-datorer och förinstallerade Windows 11-datorer om drygt en mÄnad, sÀger Microsoft.

Bild: Microsoft

Utrullningen av Windows 11 börjar den 5 oktober för kvalificerade enheter i en “fasad och mĂ€tt metod för att fokusera pĂ„ kvalitet”, meddelade Microsoft i ett blogginlĂ€gg. Först ut för den kostnadsfria uppgraderingen: Kvalificerade Windows 10-datorer och PC-datorer förinstallerade med Windows 11 som snart kommer att bli tillgĂ€ngliga för köp, stod det.

MÄste lÀsa Windows-tÀckning

Microsoft tog bort sitt senaste operativsystem i juni till utvecklare och bjöd in insiders att leta runt i en förhandsversion en mĂ„nad senare. BlogginlĂ€gget frĂ„n Aaron Woodman sa att engagemang och feedback var “oövertrĂ€ffad”, och tillade: “Windows Insider-communityt har varit en ovĂ€rderlig gemenskap för att hjĂ€lpa oss att komma dit vi Ă€r idag.”

Efter kvalificerade enheter fortsĂ€tter uppgraderingen över tiden till “in-market-enheter baserade pĂ„ intelligensmodeller som tar hĂ€nsyn till hĂ„rdvarubehörighet, tillförlitlighetsmĂ„tt, enhetens Ă„lder och andra faktorer som pĂ„verkar uppgraderingsupplevelsen”, sa Microsoft. Den förvĂ€ntar sig att alla kvalificerade enheter kommer att erbjudas den kostnadsfria uppgraderingen till Windows 11 i mitten av 2022.

SER: Windows 11 fuskblad: Allt du behöver veta (gratis PDF) (TechRepublic)

Som TechRepublic har rapporterat Àr Windows 11 Microsofts senaste stora version av sitt operativsystem och efterföljaren till Windows 10, som debuterade för nÀstan sex Är sedan. OS har ett helt nytt förenklat men moderniserat grÀnssnitt och designades för att inspirera till produktivitet och kreativitet.

NĂ€r Windows 11 introducerades sa Microsofts produktchef Panos Panay i ett blogginlĂ€gg att det var “designat för att föra dig nĂ€rmare det du Ă€lskar.”

“Ansvaret att designa för sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor Ă€r ett vi inte tar lĂ€tt pĂ„”, skrev han. “De senaste 18 mĂ„naderna har inneburit en otrolig förĂ€ndring i hur vi anvĂ€nde vĂ„ra datorer; vi gick frĂ„n att passa in datorn i vĂ„ra liv till att försöka passa in hela vĂ„rt liv i datorn.”

“Det som var sĂ„ kraftfullt var förĂ€ndringen i PC:n vi sĂ„g och kĂ€nde – frĂ„n nĂ„got praktiskt och funktionellt till nĂ„got personligt och kĂ€nslomĂ€ssigt,” sa Panay. “Det hĂ€r Ă€r vad som inspirerade oss nĂ€r vi byggde nĂ€sta generation av Windows. Att bygga dig en plats som kĂ€nns bekant, dĂ€r du kan skapa, lĂ€ra dig, leka och viktigast av allt, ansluta pĂ„ alla nya sĂ€tt.”

För de som anvÀnder Windows 10-datorer kommer Windows Update att sÀga nÀr Windows 11 Àr tillgÀngligt eller sÄ kan anvÀndare söka efter uppdateringar genom att gÄ till InstÀllningar> Windows Update.

SER: Foton: Windows 11-funktioner du behöver kÀnna till (TechRepublic)

Microsoft sa att det snart kommer att introducera PC Health Check-appen, som ett annat sÀtt att kontrollera om din nuvarande dator kommer att vara berÀttigad att uppgradera. (HÀr Àr de lÀgsta systemkraven.)

Om ditt system inte Àr kvalificerat för en uppgradering kommer Windows 10 att stödjas till och med 14 oktober 2025, sa företaget.

För att fira Windows 11 erbjöd Microsoft dessa 11 höjdpunkter:

 1. Den nya designen och ljuden Àr moderna, frÀscha, rena och vackra, vilket ger dig en kÀnsla av lugn och lÀtthet.
 2. Med Start har vi satt dig och ditt innehÄll i centrum. Start anvÀnder kraften i molnet och Microsoft 365 för att visa dig dina senaste filer oavsett vilken enhet du tittade pÄ dem pÄ.
 3. Snap Layouts, Snap Groups och Desktops ger ett Ànnu kraftfullare sÀtt att multitaska och optimera din skÀrmfastighet.
 4. Chatt frÄn Microsoft Teams integrerat i aktivitetsfÀltet ger ett snabbare sÀtt att ansluta till de personer du bryr dig om.
 5. Widgets, ett nytt personligt flöde som drivs av artificiell intelligens, ger ett snabbare sÀtt att komma Ät den information du bryr dig om, och med Microsoft Edges prestanda, hastighet och produktivitetsfunktioner i vÀrldsklass kan du fÄ mer gjort pÄ webben.
 6. Windows 11 levererar det bÀsta Windows nÄgonsin för spel och lÄser upp den fulla potentialen hos ditt systems hÄrdvara med teknik som DirectX12 Ultimate, DirectStorage och Auto HDR. Med Xbox Game Pass för PC eller Ultimate fÄr du tillgÄng till över 100 högkvalitativa PC-spel att spela pÄ Windows 11 för ett lÄgt mÄnadspris. (Xbox Game Pass sÀljs separat.)
 7. Windows 11 kommer med en ny Microsoft Store ombyggd med en helt ny design som gör det enklare att söka och upptÀcka dina favoritappar, spel, program och filmer pÄ en pÄlitlig plats. Vi ser fram emot att fortsÀtta vÄr resa för att föra Android-appar till Windows 11 och Microsoft Store genom vÄrt samarbete med Amazon och Intel; detta kommer att börja med en förhandsvisning för Windows Insiders under de kommande mÄnaderna.
 8. Windows 11 Àr den mest integrerade versionen av Windows med nya tillgÀnglighetsförbÀttringar som byggdes för och av personer med funktionshinder.
 9. Windows 11 lÄser upp nya möjligheter för utvecklare och kreatörer. Vi öppnar butiken för att tillÄta fler utvecklare och oberoende mjukvaruleverantörer (ISV) att ta med sina appar till butiken, vilket förbÀttrar inbyggd och webbappsutveckling med nya utvecklarverktyg och gör det lÀttare för dig att frÀscha upp utseendet och kÀnslan i alla vÄra appdesigner och upplevelser.
 10. Windows 11 Àr optimerat för hastighet, effektivitet och förbÀttrade upplevelser med touch, digital penna och röstinmatning.
 11. Windows 11 Àr operativsystemet för hybridarbete, som ger nya upplevelser som fungerar som du arbetar, Àr sÀkra genom designen och lÀtta och bekanta för IT att distribuera och hantera. Företag kan ocksÄ testa Windows 11 i förhandsvisning idag i Azure Virtual Desktop, eller vid allmÀn tillgÀnglighet genom att uppleva Windows 11 i nya Windows 365.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK