Bil

Windows 11 kommer snart att blockera alla standardlösningar för webblÀsare

Hur man anvÀnder Microsoft Edge för att lösa matematiska problem

Microsoft vill verkligen att du ska anvÀnda Edge. Det vill att du ska anvÀnda det sÄ dÄligt att det gör att byta standardwebblÀsare till en otroligt irriterande process. Och de lösningarna som finns dÀr ute? Du kan glömma dem snart.

RELATERAD: SÄ hÀr Àndrar du standardwebblÀsaren i Windows 11

Daniel Aleksandersen, skaparen av EdgeDeflector, skrev ett blogginlĂ€gg (h/t Thurrott). Han sa att de senaste Windows 11 Insider Preview-byggen förhindrar appar som EdgeDeflector och andra lösningar frĂ„n att komma runt Microsofts komplicerade process att Ă€ndra standardwebblĂ€saren och bekĂ€mpa “microsoft-edge://-lĂ€nkar.” SĂ„ hĂ€r stĂ„r det i inlĂ€gget:

NÄgot Àndrades mellan Windows 11-byggen 22483 och 22494 (bÄda Windows Insider Preview-byggen.) ByggÀndringsloggen nÀmner nÄgra Àndringar av protokollet och filassociationer/standardappar. Den utelÀmnade dock rubriknyheterna: Du kan inte lÀngre kringgÄ Microsoft Edge med appar som EdgeDeflector.

Med de nuvarande lösningarna, som EdgeDeflector och Firefoxs trick, avlyssnar verktygen URL-förfrĂ„gningar pĂ„ OS-nivĂ„ som tvingar dig att anvĂ€nda Microsoft Edge. EdgeDeflector-utvecklaren Aleksandersen sĂ€ger, “EdgeDeflector Ă€r en app som fĂ„ngar upp microsoft-edge://-lĂ€nkar – som finns i Windows 10 och 11-skalen och andra Microsoft-appar – och omdirigerar dem till vanliga https://-lĂ€nkar som öppnas i din standardwebblĂ€sare . Microsoft anvĂ€nder dessa lĂ€nkar istĂ€llet för vanliga webblĂ€nkar för att tvinga anvĂ€ndare att öppna dem i sin Microsoft Edge webblĂ€sare.”

Aleksandersen sĂ€ger ocksĂ„, “Windows 10 och 11 bryr sig inte lĂ€ngre om standardinstĂ€llningen för webblĂ€saren”, vilket sĂ€kerligen kommer att göra mĂ„nga anvĂ€ndare extremt upprörda.

För nÀrvarande Àr denna förÀndring i Insider-byggen 22483 och 22494, sÄ de Àr pÄ vÀg mot den slutliga versionen av Windows 11. Naturligtvis kan Microsoft Àndra sig och besluta att anvÀndarens upprördhet inte Àr vÀrt att göra förÀndringen, men svaret kommer med tiden.

RELATERAD: Windows 11:s aktivitetsfĂ€lt fĂ„r en “Dela”-knapp för team

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK