Bil

Windows 11 gÄr sönder eftersom Microsoft har glömt nÄgot

Vi har alla gjort misstag. Men nÀr ett företag som Microsoft skruvar ihop kan resultaten bli katastrofala. Det visar sig att Microsoft gjorde en stor misstag som gör att Windows 11-appar inte kan laddas pÄ grund av ett utgÄnget certifikat pÄ version 21H2.

De utgÄngna certifikaten gör att alla typer av inbyggda Windows 11-appar gÄr sönder. AnvÀndare rapporterar problem med klippverktyget, pektangentbordet, röstinmatning, anvÀndargrÀnssnittet för Input Method Editor, emoji-panelen, komma igÄng och tipssektioner.

Microsoft har slÀppt en patch som heter KB4006746 som ÄtgÀrdar alla problem förutom Snipping Tool och ett problem med Windows 11 i S-lÀge. Patchen Àr i förhandsgranskning, sÄ du mÄste installera den manuellt. För att göra det, gÄ till InstÀllningar och leta efter uppdateringar. Installera patchen sÄ kommer du att kunna anvÀnda de flesta av de trasiga inbyggda apparna igen.

RELATERAD: Hur man söker efter Windows-uppdateringar

För Snipping Tool verkar Microsoft inte ha en fix Ă€n, vilket Ă€r ett problem för anvĂ€ndare som litar pĂ„ det för att ta skĂ€rmdumpar. Företagets lösning Ă€r inte bra, som det sa: “För att lindra problemet med Snipping Tool, anvĂ€nd Print Screen-tangenten pĂ„ tangentbordet och klistra in skĂ€rmdumpen i ditt dokument. Du kan ocksĂ„ klistra in det i Paint för att vĂ€lja och kopiera det avsnitt du vill ha.”

Det sista problemet gÀller anvÀndare i S-lÀge. I grund och botten fungerar inte kontosidan i instÀllningssektionen i Windows 11 med S-lÀge aktiverat.

Lyckligtvis arbetar företaget pĂ„ att fixa detta och problemen med Snipping Tool. “Vi arbetar pĂ„ en lösning för Snipping-verktyget och S-lĂ€get Ă€r bara problem och kommer att tillhandahĂ„lla en uppdatering nĂ€r mer information Ă€r tillgĂ€nglig”, sĂ€ger Microsoft.

Om du inte kan vÀnta, sÀger The Verge att nÄgra av dess lÀsare har rapporterat att de kan Àndra systemets datum tillbaka till den 30 oktober för att fÄ det att fungera (dagen innan certifikaten gÄr ut). Din körstrÀcka kan variera med en sÄdan fix, men om du Àr bland anvÀndarna med detta problem och du behöver Snipping Tool Àr det vÀrt ett försök.

RELATERAD: Hur man anvÀnder klippverktyget i Windows för att ta skÀrmdumpar

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK