Teknologi

Weekly Digest: Windows 11 tillkÀnnagav och tekniska tips

Den hÀr veckan pÄ Pureinfotech: Den 24 juni höll Microsoft sitt speciella pressevenemang för att Àntligen avslöja Windows 11. NÀsta version av operativsystemet förvÀntas börja rullas ut till kompatibla enheter under semesterperioden 2021. Eller kanske till och med lite tidigare.

Även om Windows 11 kommer att erbjudas som en gratis uppgradering, avslöjade företaget ocksĂ„ att systemkraven förĂ€ndras, vilket innebĂ€r att inte alla Windows 10-datorer kommer att vara berĂ€ttigade att fĂ„ det. I nĂ€sta version kommer enheter att behöva ha en specifik processor frĂ„n Intel, AMD eller Qualcomm, och nu kommer en betrodd plattformsmodul (TPM) version 2 att vara en förutsĂ€ttning.

Som en del av Windows 10-underhÄllet slÀpptes uppdateringen KB5003690 för versionerna 21H1, 20H2 och 2004 för att fixa suddig text med nyheter och intressen, problem med spel, trÄdlöst, BitLocker och mer. Dessutom rullades Feature Experience Pack 120.2212.3920.0 ut för Windows 10 version 21H1 och 20H2 som uppdatering KB5004393 för att ÄtgÀrda ett problem med pektangentbordsupplevelsen.

Om du missade det kan du ocksÄ ladda ner veckans val-tema: Community Showcase Natural Landscapes 3 för att uppdatera ditt skrivbord.

Sammanfattning av tekniska tips

Den hÀr veckan har du ocksÄ lÀrt dig flera tips för att fÄ ut det mesta av Windows 10 och Windows 11, inklusive stegen för att aktivera TPM-funktionen pÄ Hyper-V för att installera Windows 11 i en virtuell maskin.

Vi tittade pÄ stegen för att kontrollera om din dator kommer att vara kompatibel med nÀsta version av operativsystemet.

Du kÀnner nu till stegen för att ta bort Widgets-knappen frÄn aktivitetsfÀltet eller inaktivera startljudet i Windows 11.

Dessutom kan du nu titta pÄ den hÀr YouTube-videon som visar uppgraderingsprocessen frÄn Windows 10 till Windows 11 och den hÀr andra videon som visar processen frÄn Windows 7 till Windows 11.

PÄ Windows 10 tittade vi pÄ stegen för att granska resultaten av genomsökningen av Kontrollera disk efter en omstart. Om du fÄr ont om utrymme kan du anvÀnda dessa steg för att ta bort temporÀra filer pÄ Windows 10.

Dessutom, för de som anvÀnder Microsoft Edge som valfri webblÀsare, kan du anvÀnda dessa steg för att skicka flikar till andra enheter, och du kan nu fÄ Microsoft Outlook-tillÀgget för att komma Ät din inkorg, kalender, kontakter och uppgifter utan att lÀmna fliken du tittar pÄ.

Vi kan tjÀna provision för köp genom att anvÀnda vÄra lÀnkar för att hjÀlpa till att fortsÀtta erbjuda det kostnadsfria innehÄllet. Information om sekretesspolicy.

Allt innehÄll pÄ denna webbplats tillhandahÄlls utan garantier, varken uttryckliga eller underförstÄdda. AnvÀnd all information pÄ egen risk. SÀkerhetskopiera alltid din enhet och dina filer innan du gör nÄgra Àndringar. Information om sekretesspolicy.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK