Teknologi

Weekly Digest: Windows 11 22H2, sökhöjdpunkter, tekniska tips

Den hÀr veckan pÄ Pureinfotech: Microsoft slÀppte en nÀstan komplett version av Windows 11 22H2 i Beta- och Release Preview-kanalerna. Medan vi Àr mÄnader bort frÄn den officiella releasen kan du kontrollera alla nya funktioner och Àndringar i den hÀr guiden. Detta Àr ocksÄ de bÀsta funktionerna som kommit till version 22H2 hittills.

En ny valfri uppdatering för Windows 10 (byggd 19044.1620) gjordes tillgÀnglig i den stabila kanalen, och introducerade en ny funktion som heter Sökhöjdpunkter och en rad korrigeringar och förbÀttringar.

Som en del av nÀsta kommutativa uppdatering kan Microsoft börja visa en vattenstÀmpelvarning pÄ enheter som anvÀnder hÄrdvara som inte stöds.

Slutligen fÄr Windows 11 och Windows 10 DirectStorage-funktionen. Den hÀr nya tekniken gör att speltillgÄngar kan laddas snabbare till grafikkortet frÄn NVME:s enheter utan att processorn försvinner för dekompressionsuppgifter.

Sammanfattning av tekniska tips

Den hÀr veckan har du ocksÄ lÀrt dig ett gÀng tips för att fÄ ut det mesta av Windows, inklusive stegen för att ladda ner ISO-filen för Windows 11 22H2 för att utföra en uppgradering pÄ plats eller ren installation.

Du kÀnner nu till stegen för att kontrollera batterinivÄn för Bluetooth-enheter pÄ Windows 11.

Vi undersökte ocksÄ stegen för att stoppa webbmeddelanden i de stora webblÀsarna, inklusive Chrome, Edge och Firefox.

Om du kan ansluta till en fjÀrrdator med rÀtt inloggningsuppgifter Àr det förmodligen Microsoft-kontot, och i sÄ fall kan du anvÀnda dessa instruktioner för att ÄtgÀrda problemet.

Du vet nu stegen för att installera Windows 11 pÄ en virtuell maskin med VirtualBox.

Vi undersökte ocksÄ stegen för att sluta dela en mapp i nÀtverket och inaktivera uppdateringar för appar.

Slutligen, pÄ Windows 10, vet du nu stegen för att ta bort inloggningslösenordet nÀr sÀkerheten inte Àr ett problem pÄ enheten, Àndra DNS-serveradresserna pÄ din dator för att anvÀnda Google, Cloudflare eller OpenDNS och förhindra att din enhet vaknar upp vid slumpmÀssiga tillfÀllen.

Vi kan tjÀna provision för köp genom att anvÀnda vÄra lÀnkar för att hjÀlpa till att fortsÀtta erbjuda det kostnadsfria innehÄllet. Information om sekretesspolicy.

Allt innehÄll pÄ denna webbplats tillhandahÄlls utan garantier, varken uttryckliga eller underförstÄdda. AnvÀnd all information pÄ egen risk. SÀkerhetskopiera alltid din enhet och dina filer innan du gör nÄgra Àndringar. Information om sekretesspolicy.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK