Gardets

WBA anger hur Wi-Fi 6/6E möjliggör Industry 4.0

Wireless Broadband Alliance (WBA), den globala branschorganisationen för utveckling av Wi-Fi-teknik, har publicerat riktlinjer som avslöjar nyckelfunktioner för utvecklingen av Wi-Fi 6/6E-standarder med avseende pÄ sakernas internet (IoT) och industri 4.0.

dess papper, Wi-Fi 6/6E för industriell IoT: möjliggör Wi-Fi-determinism i en IoT-vÀrld, utforskar hur Wi-Fis senaste funktioner Àr idealiska för att möta de unika, krÀvande kraven för en mÀngd olika befintliga och framvÀxande IIoT-applikationer, inklusive tillverkning/Industry 4.0 och logistik, som involverar autonoma mobila robotar (AMR), automatiserade vÀgledda fordon (AGV), prediktivt underhÄll och augmented/virtual/mixed reality (AR/VR/MR).

Producerad av WBA:s Wi-Fi 6/6E för IIOT-arbetsgrupp, ledd av Cisco, Deutsche Telekom och Intel, ger vitboken en översikt över Wi-Fi 6- och 6E-funktioner som Àr idealiska för sensorer och andra IIoT-applikationer, som schemalagda Ätkomst aktiverad av triggerbaserad upplÀnks ortogonal frekvensdomÀn multipel Ätkomst i Wi-Fi 6. Detta ger möjligheten att minska eller eliminera konflikt och bunden latens, vilket WBA sa leder till ökade nivÄer av determinism som Àr tillÀmplig pÄ alla realtids- och IIoT-applikationer .

WBA betonade ocksÄ att Wi-Fi 6E stöder upp till 1,2 GHz spektrum, vilket gör den idealisk för anvÀndningsfall som krÀver bÄde multi-Gb/s genomströmning och determinism, sÄsom industriell AR/VR/MR och sensorfusion. Rapporten noterade att Wi-Fi 6 ger mÄnga deterministiska funktioner för tjÀnstekvalitet, sÄsom trafikprioritering som Àr en nyckelkomponent i tidskÀnsligt nÀtverk för industri 4.0-applikationer. Ett annat exempel Àr multi-link operation, en funktion som hjÀlper till att ge hög tillförlitlighet för applikationer som inte kan tolerera nÄgon paketförlust.

Det fina timingmÀtprotokollet som specificeras i IEEE 802.11-2016 möjliggör bÄde tidssynkronisering men ocksÄ exakt inomhusomrÄde och positions-/platsbestÀmning. Detta, sade WBA, kan anvÀndas för AMR:er och AGV-applikationer som ruttplanering, undantagshantering och sÀkerhetsrelaterade aspekter inklusive kollisionsundvikande baserat pÄ nÀrhet. Denna funktion krÀver ingen ytterligare Wi-Fi-infrastruktur, sÄ tillverkare kan implementera den omedelbart, till exempel som en del av deras Industry 4.0-migrering.

Rapporten lyfte ocksÄ fram att funktionen mÄl-vakningstid som lagts till Wi-Fi 6 ger effektivare energibesparing och schemalÀggningsförbÀttringar. WBA ansÄg att denna förmÄga passar bra för batteridrivna IIoT-noder som behöver sÀnda endast sÀllan, till exempel en sensor som laddar upp data endast nÀr en motors temperatur överstiger en viss tröskel.

WBA noterade att tillverkare i allt högre grad anvÀnde IIoT-sensorer för vibrationer, temperatur och smörjmedelsviskositet för att fÄnga upp nya utrustningsproblem innan de resulterar i omfattande, dyra stillestÄnd. Den tillade att IIoT-sensorer ger realtidsinsikter om produktionsproduktion, lagernivÄer och tillgÄngsplatser. TrÄdlöst har blivit det föredragna sÀttet att nÀtverka dessa sensorer eftersom det Àr snabbare och billigare att installera Àn koppar eller fiber.

Den 52 sidor lÄnga rapporten inkluderade ocksÄ riktlinjer för RF/nÀtverksdistribution för fabrik, lager, logistik och andra anvÀndningsfall. Till exempel gav den rekommendationer för att utnyttja 802.11ax/Wi-Fi 6 schemalÀggningsmöjligheter för att optimera trafikmönster och hantera kritiska kvalitetskrav pÄ tjÀnsterna. Ett annat exempel som nÀmnts var att anvÀnda högförstÀrkningsriktantenner för att öka kanalÄteranvÀndningshastigheten och för att kringgÄ metallstÀll och andra signaldÀmpande funktioner som vanligtvis finns i lager.

Det sade ocksÄ att allt eftersom mer utrustning övervakas, blir ledningar oöverkomliga, sÄ industrin gick mot att inkludera trÄdlös teknik för att minska kostnaderna för att fÄ mer information om deras processer. Den noterade att i ett nyligen fall inom olje- och gasindustrin resulterade övergÄngen till en trÄdlös installation i en kostnadsminskning pÄ 75 % vid installationen.

“Wi-Fi har varit en viktig möjliggörare för den globala IIoT-marknaden, som Ă€r pĂ„ vĂ€g att ha en sammansatt Ă„rlig tillvĂ€xttakt pĂ„ cirka 23% mellan 2017 och 2023”, sĂ€ger Tiago Rodrigues, VD för WBA. “Wi-Fi 6 och 6E utökar kapaciteten genom att tillhandahĂ„lla multi-Gb/s datahastigheter, ytterligare spektrum, deterministisk prestanda och andra avancerade funktioner som krĂ€vs för att stödja krĂ€vande applikationer som Industri 4.0.”

Mer Àn tre dussin leverantörer, tjÀnsteleverantörer och andra organisationer deltog i utvecklingen av whitepaper, som beskrev mÄnga av deras nuvarande projekt. Exempel var Cisco, Intel och partners som arbetar med anvÀndningsfall som involverar AMR och AGV, dÀr nyckelkraven inkluderar <10-20ms latens, <50 km/h hastighet och 0,99,9999 % tillförlitlighet, och Cisco och Mettis Aerospace som arbetar med sensorapplikationer, dÀr kraven inkluderar mycket hög tillförlitlighet, lÄg strömförbrukning och hög enhetstÀthet.

Cisco Wireless CTO Matt MacPherson sa: “NĂ€sta industriella utveckling kommer inte bara att bero pĂ„ förmĂ„gan att ansluta fler saker, utan ocksĂ„ att lĂ€gga till större tillförlitlighet, intelligens och sĂ€kerhet. Detta kan bara göras nĂ€r vĂ€rldens ledande företag arbetar tillsammans med progressiva Industry 4.0-kunder för att utforska och implementera nya, spelförĂ€ndrande teknologier.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK