Blogg

Voyager kommer att möta FDIC-undersökning i marknadsföring för inlåningskonton

Federal Deposit Insurance Corporation undersöker Voyager Digital marknadsföring av inlåningskonton för köp av kryptovaluta, sade en FDIC-tjänsteman, som bekräftar en rapport i Wall Street Journal.

Kunder som antog att deras insättningar var försäkrade av FDIC fick veta annat efter att Voyager ansökte om konkurs och en banktillsynsmyndighet inledde en undersökning, Rapportera sa. FDIC-tjänstemannen kommenterade inte detaljerna i sonden.

Den misshandlade kryptomäklaren och långivaren ansökte om konkurs förra veckan och blev den senaste offren för ett drastiskt fall i kryptovalutapriserna.

Voyager avböjde att kommentera utredningen.

Kryptolångivare blomstrade under pandemin, men har nyligen hamnat i svårigheter efter att en stor token föll i maj och en global risk-off-sentiment.

Voyager sa förra veckan att de hade mer än 110 miljoner dollar (ungefär 900 crore) i kontanter och ägda kryptotillgångar till hands. Den har för avsikt att betala anställda på vanligt sätt och fortsätta deras primära förmåner och vissa kundprogram utan avbrott.

Företaget hade inte tillgång till kundmedel för sina egna syften och pengarna, skyddade från borgenärer, är också åtskilda från dess tillgångar i konkurs, sade WSJ-rapporten.

Många av kryptoindustrins senaste problem kan spåras tillbaka till den spektakulära kollapsen av det så kallade stablecoin TerraUSD i maj, vilket såg att stablecoin förlorade nästan hela sitt värde, tillsammans med sin parade token.

Tillbaka i maj skakades kryptomarknaden av kollapsen av stablecoin TerraUSD, en outlier eftersom dess koppling till dollarn var tänkt att upprätthållas av en komplex algoritmdriven mekanism snarare än av reserver av dollar eller andra tillgångar, vilket är typiskt för stablecoins.

Stablecoins är knutna till värdet av vanliga tillgångar som dollarn för att öka förtroendet, och är det huvudsakliga mediet för att flytta pengar mellan kryptovalutor eller till vanliga kontanter.

TerraUSD:s elände hade bidragit till en nedgång på kryptomarknaderna som såg att över 357 miljarder dollar (ungefär 28 29 200 crore) eller 21,7 procent av digitala tillgångars marknadsvärde utplånades vecka för vecka, enligt forskning från kryptobörsen Kraken.

© Thomson Reuters 2022


Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK