Bil

Visste du? Du kan dra och slÀppa webblÀsarlÀnkar till ditt skrivbord

Ikoner för fyra stora webblÀsare: Chrome, Edge, Safari och Firefox

I minst fyra stora webblĂ€sare – Chrome, Edge, Firefox och Safari – pĂ„ Windows, Mac och Linux kan du enkelt dra och slĂ€ppa en genvĂ€gslĂ€nk till en webbplats direkt till skrivbordet. SĂ„ hĂ€r gör du.

Skapa en webbgenvÀg med Chrome, Edge och Firefox

För att skapa en webbgenvÀg pÄ skrivbordet öppnar du först ett webblÀsarfönster i Chrome, Edge eller Firefox och navigerar till webbplatsen du vill skapa en genvÀg frÄn. I adressfÀltet högst upp i fönstret klickar du och drar hÀnglÄsikonen (till vÀnster om adressen) ut ur webblÀsarfönstret och till ditt skrivbord.

SÄ fort du klickar och drar kommer du att se titeln eller adressen till webbplatsen bredvid pekaren. NÀr du hÄller muspekaren över skrivbordet slÀpper du musknappen och en genvÀgsikon skapas. För att anvÀnda genvÀgen, dubbelklicka pÄ den nÀr som helst, sÄ öppnas sidan i din standardwebblÀsare.

Den hĂ€r genvĂ€gen behöver inte heller finnas kvar pĂ„ skrivbordet – du kan flytta den till vilken mapp som helst pĂ„ din PC.

RELATERAD: Hur man skapar skrivbordsgenvÀgar pÄ Windows 10 pÄ ett enkelt sÀtt

Skapa en webbgenvÀg med Safari pÄ Mac

För att skapa en webbgenvÀg pÄ en Mac, öppna först ett Safari-webblÀsarfönster och navigera till webbplatsen du vill skapa en genvÀg till.

I det fönstret hĂ„ller du muspekaren över adressfĂ€ltet högst upp i fönstret, och en liten plus-ikon (“+”) visas lĂ€ngst till vĂ€nster. Klicka och dra plusikonen till skrivbordet och slĂ€pp mus- eller styrplattans knapp. En genvĂ€gsikon visas.

Efter det kan du dubbelklicka pÄ genvÀgsikonen, och din standardwebblÀsarapp öppnas och automatiskt laddar webbplatsen som Àr lagrad i lÀnken.

Förresten, detta Ă€r inte det enda dra-och-slĂ€pp-tricket du kan göra med webblĂ€sare. De flesta webblĂ€sare lĂ„ter dig ocksĂ„ dra flikar mellan öppna fönster i samma webblĂ€sare. Ha det sĂ„ kul – och trevlig surfning!

RELATERAD: PSA: Du kan dra flikar mellan webblÀsarfönster i Chrome (och andra webblÀsare)

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK