Gardets

Vissa forskare myntade ett nytt namn för sommaren: “Danger Season”

Det nya förmansnamnet för sommaren myntades av Erika Spanger-Siegfried, analytiker vid Union of Concerned Scientists. Organisationen introducerade frasen i ett par blogginlÀgg och pÄ sociala medier förra veckan, och teamet planerar att fortsÀtta anvÀnda uttrycket nÀr katastrofer under varma Ärstiderna faller. Alla 50 stater förvÀntas uppleva ovanligt höga temperaturer i sommar, och med utdragen torka över stora delar av vÀst, kan dessa hot anstrÀnga elnÀtet och leda till strömavbrott.

Naturligtvis kommer risksĂ€songen vid en annan tidpunkt beroende pĂ„ var du bor: PĂ„ södra halvklotet strĂ€cker sig sommaren frĂ„n december till februari, dĂ„ de australiensiska skogsbrĂ€nderna kan komma utom kontroll. Oavsett var du befinner dig, smyger sig dock varma vĂ€derkatastrofer in pĂ„ den sena vĂ„ren och tidig höst, sĂ€ger Rachel Cleetus, policychef vid Union of Concerned Scientists. Skolor utan luftkonditionering stĂ€nger för “vĂ€rmedagar” allt oftare, som de gjorde i Philadelphia i slutet av maj, nĂ€r klassrumstemperaturen toppade 100 grader.

MĂ„nga klimathot lurar ocksĂ„ utanför farosĂ€songen. TĂ€nk pĂ„ de förödande översvĂ€mningarna som drabbade delstaten Washington och British Columbia i november, som skickade lerskred över motorvĂ€gar och tvingade tusentals att evakuera. Det som gör sommaren sĂ€rskilt hotfull Ă€r hur katastrofer kan kollidera och förvĂ€rra varandra. I Mexikanska golfen, till exempel, har stora orkaner slagit ut kraft- och vattentjĂ€nster precis nĂ€r sommarvĂ€rmevĂ„gorna satte in. “Du har plötsligt mĂ€nniskor som försöker bygga upp sina liv igen, som gör det under farligt varma förhĂ„llanden utan nĂ„gon tillgĂ„ng till kylning, till vatten”, förklarade Dahl. NĂ€r extrem vĂ€rme blir vanligare och stormar blir starkare, “blir det mer och mer sannolikt att du kommer att fĂ„ sammantrĂ€ffandet av en vĂ€rmebölja och en stor orkan.”

En del av tanken bakom att anvĂ€nda frasen “farosĂ€song” Ă€r att göra det svĂ„rare för mĂ€nniskor att sockra klimatkrisen. “Jag vill bara sĂ€ga rakt ut, Ă€rligt talat, för 10, 15 Ă„r sedan, nĂ€r vi pratade om dessa saker, ville vi inte skrĂ€mma folk,” sa Cleetus. “Vi ville att folk skulle förstĂ„ vetenskapen och verkligen bli inbjudna att förstĂ„ konsekvenserna. Och nu Ă€r vi rĂ€dda, vi Ă€r livrĂ€dda, för det vi redan har slĂ€ppt lös pĂ„ vĂ€rlden.”

Edward Maibach, chef för George Masons Center for Climate Change Communication, sa att “farosĂ€songen” slog honom som en anvĂ€ndbar inramning för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor att inse att de behöver förbereda sig för Ă„terkommande katastrofer istĂ€llet för att reagera pĂ„ dem. “Att veta att farliga sĂ€songer blir lĂ€ngre kommer förhoppningsvis att hjĂ€lpa mĂ€nniskor, företag och regeringar att inse behovet av att vidta Ă„tgĂ€rder nu för att skydda de saker de vĂ€rdesĂ€tter och Ă€r beroende av”, skrev Maibach i ett mejl till Grist.

Dahl efterlyste en “nationell resiliensstrategi” som skulle samordna anstrĂ€ngningar för att hjĂ€lpa samhĂ€llen att klara av katastrofer och införa policyer för att skydda mĂ€nniskor. Det innebĂ€r byggnormer i vĂ€st som krĂ€ver buffertutrymme runt bostĂ€der för att minska brandrisken, och nationella vĂ€rmeskydds- och rökskyddsstandarder för utomhusarbetare. “Det finns mycket som kan göras lokalt”, sa hon, “men vi mĂ„ste ocksĂ„ tĂ€nka i mycket större skala.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK