Gardets

Virgin Money minskar lÄneansökningstiden genom fintech

Virgin Money har minskat tiden det tar att ansöka om ett företagslÄn frÄn dagar till minuter, via fintech frÄn Trade Ledger.

Banken, omdöpt frÄn Clydesdale och Yorkshire Group, har kommit överens om ett treÄrigt kontrakt med leverantören av mjukvaruutlÄning som en tjÀnst Trade Ledger.

Processen att ansöka om ett företagslÄn pÄ banken tog upp till fem dagar, men genom programvaran, som automatiserar beslutsfattandet, kan detta nu vara klart pÄ sÄ lite som 20 minuter.

Trade Ledgers företagsutlÄningsplattform analyserar data och automatiserar viktiga utlÄningsprocesser.

Graeme Sands, chef för företagsutlÄning och produkter pÄ Virgin Money, sa att tekniken samlar redovisnings- och affÀrskreditdata, vilket pÄskyndar processen samtidigt som riskhanteringen hanteras.

Han sa att automatiseringen kommer att frigöra tid för personalen att tillhandahĂ„lla kundservice. “Det Ă€r viktigt att de effektivitetsvinster som Trade Ledger-plattformen kommer att leverera ocksĂ„ innebĂ€r att vĂ„ra relationschefer kommer att kunna fokusera mer pĂ„ att stödja kunder dĂ€r det behövs som mest, snarare Ă€n att vara involverade i tidskrĂ€vande manuella processer.”

Plattformens verktyg för förhandsgranskning i realtid kan slutföras pĂ„ nĂ„gra minuter, vilket ger företagskunder ett kvalificeringsbeslut direkt. “Genom att direkt komma Ă„t bokföringsdata frĂ„n en mĂ€ngd olika mjukvarupaket och affĂ€rskreditinsikt frĂ„n Experian, kommer den typiska femdagars ansökningsprocessen att reduceras till 20 minuter”, sa banken.

Inför hÄrd konkurrens frÄn utmanande finansiella tjÀnsteleverantörer, som anvÀnder den senaste tekniken för att förbÀttra kundservicen, anvÀnder traditionella banker som Virgin Money fintech-tjÀnster för att pÄskynda kundservicen.

CYBG tog över Virgin Money efter en affÀr pÄ 1,7 miljarder pund i oktober 2018, vilket skapade Storbritanniens sjÀtte största bank som Virgin Money.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK