Bil

Verizon-rapport: Endast 25 % av distansarbetarna vill ÄtervÀnda till kontoret pÄ heltid

Vi förvÀntar oss nu arbets- och skolflexibilitet, streaming och spel samt bekvÀm shopping, enligt en ny Verizon-studie.

Bild: iStock/fizkes

Verizons Look Forward-rapport, som slÀpptes i torsdags, frÄgade respondenterna om deras förutsÀgelser för framtiden och fann att vuxna som arbetat pÄ distans under det senaste Äret föredrar att fortsÀtta göra det eller arbeta i en hybridsituation. Studien avslöjade vilken inverkan COVID-19 har haft pÄ det amerikanska livet ett Är efter att pandemin började.

Mobilitet mÄste lÀsas

Mer Àn hÀlften av de anstÀllda vuxna (54 %) arbetar pÄ distans, Ätminstone en del av tiden, nÀstan dubbelt (28 %) sÄ mycket som sÀger att de gjorde det innan pandemin började. Av dem som arbetade Ätminstone delvis pÄ distans, sa sju av 10 att de skulle vilja arbeta pÄ distans minst en till tvÄ dagar per vecka om Äret frÄn och med nu (69 %), och bara en av fyra hoppas kunna ÄtergÄ till att arbeta personligen heltid (25%).

Distansarbetare tenderar att vara mer rörliga nÀr de arbetar pÄ distans (75 %), och tvÄ av tre planerar att dra fördel av distansarbete för att resa eller arbeta frÄn andra platser Àn hemmet nÀr pandemin avtar (67 %). NÀtverkets tillförlitlighet Àr Ànnu viktigare eftersom arbetare i allt högre grad kan arbeta frÄn andra platser Àn hemmet.

SER: Covid-19 arbetsplatspolicy (TechRepublic Premium)

Verizon genomförde studien med Morning Consult och hittade data som tyder pÄ permanenta förÀndringar pÄ arbetsplatsen, mer önskan om mer strömmande innehÄll, en ÄtergÄng till telefonsamtal och en blandning av shopping online och i butik.

“Pandemin har tvingat oss alla att möta utmaningar som vi aldrig har tĂ€nkt pĂ„”, sĂ€ger Kyle Malady, teknisk chef pĂ„ Verizon, i ett pressmeddelande. “Ett Ă„r in i pandemin ligger dataanvĂ€ndningen pĂ„ Verizon-nĂ€tverk kvar pĂ„ nĂ€stan 31 % över nivĂ„erna före pandemin, en tydlig indikator pĂ„ att internetkonsumtion och accelerationen av teknikinförande Ă€r viktiga biprodukter av detta ögonblick. Vi har sett övergĂ„ngen till digitala gĂ„ framĂ„t fem till sju Ă„r.”

Amerikanerna blev vana vid att streama under de lĂ„nga mĂ„naderna av skydd hemma. Även om 62 % prenumererar pĂ„ kabel- eller satellit-tv-tjĂ€nster, sa en av fyra att de har minskat kabel- eller satellitabonnemang. Trafiken pĂ„ större streamingsidor ligger fortfarande 21 % över nivĂ„erna före pandemi. Amerikaner planerar att lĂ€gga mer tid pĂ„ att fĂ„ sin mediafix frĂ„n streaming (82%). En av fem millennials (21 %) sa att de aldrig prenumererade pĂ„ kabel eller satellit och föredrar att streama. Gen Z föredrar att binge watch och kommer att fortsĂ€tta att streama.

Telefonsamtal (istÀllet för sms) kommer tillbaka. Fler vuxna (44 %) förstÄr vÀrdet av telefonsamtal, och sÀrskilt videosamtal, för att hÄlla kontakten med vÀnner och familj; den mest betydande ökningen av anvÀndningen före och under pandemin var röstsamtal. Verizon nÀtverksdata visade att telefonsamtal ökade med 20 %. Internetbandbredden ökade med 32 % av de tillfrÄgade.

I början av pandemin, nĂ€r stora delar av landet var stĂ€ngt, vĂ€nde sig de flesta till onlineshopping. Men enligt Verizon-studien, förvĂ€ntar vuxna (42%) att de om ett Ă„r kommer att dela shopping lika mellan personligt och online. Före pandemin var shopping (60%) “mest personligt”.

Samarbetsverktyg, som Verizons videokonferenser, ligger fortfarande 2 872 % över pre-pandemiska nivÄer, och trafiken över sÀkra nÀtverk Àr fortfarande 91 % högre Àn pre-pandemisk volym.

FörÀldrar Àr optimistiska om att deras barn ska ÄtervÀnda till klassrummet nÀsta Är, men alla lÀrde sig under pandemin att det finns andra alternativ för hur barn gÄr i skolan. 77 procent sa att de flesta barn kommer att gÄ i skolan personligen om ett Är, och 49 procent förvÀntar sig att elever i grund- och gymnasieskolan kommer att erbjudas ett onlinealternativ.

FemtioĂ„tta procent av de tillfrĂ„gade förvĂ€ntar sig att K-12 flyttar lektioner online nĂ€r vĂ€dret Ă€r dĂ„ligt istĂ€llet för att stĂ€lla in lektioner. Snödagar “kan snart vara en kvarleva frĂ„n det förflutna.”

FörÀldrar (72 %) blev mer överseende med skÀrmtid under pandemin, och de flesta (57 %) sa att de kommer att fortsÀtta nÀr pandemin tar slut.

Mobilspel tog verkligen fart under pandemin, och 46 % sa att de köpte eller laddade ner ett mobilspel minst en gÄng sedan pandemin började, och 36 % uppger att de gjort samma sak för dator- eller konsolspel. NÀstan en tredjedel sa att de spenderar tre eller fler timmar i veckan pÄ att spela pÄ sina mobila enheter.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK