Blogg

Varnar indianer mot kryptovalutor, RBI-chefen sÀger att tulpaner har mer vÀrde

Indiens centralbankschef levererade en skarp varning för att investera i kryptovalutor och sa att de saknade det underliggande vĂ€rdet av ens en tulpan – i en hĂ€nvisning till en spekulativ bubbla som grep NederlĂ€nderna pĂ„ 1600-talet.

Reserve Bank of Indias guvernör Shaktikanta Das gav sin förtvinande bedömning av den digitala valutavurmen bara nÄgra dagar efter att den indiska regeringen upprÀttat ett ramverk för beskattning av kryptovalutor.

FöresprÄkare som hade fruktat att New Delhi till och med skulle kunna förbjuda digitala valutor tog införandet av en skatt som ett tecken pÄ officiellt godkÀnnande, trots de allvarliga reservationer som landets centralbank hade.

“Privat kryptovaluta Ă€r ett enormt hot mot makroekonomisk stabilitet och finansiell stabilitet … investerare bör ha detta i Ă„tanke att de investerar pĂ„ egen risk”, sa Das pĂ„ en presskonferens efter ett penningpolitiskt möte.

“Och dessa kryptovalutor har inget underliggande (vĂ€rde) – inte ens en tulpan,” varnade han.

Ibland kallad “tulipmania”, den hollĂ€ndska tulpanlökmarknadsbubblan pĂ„ 1600-talet, blev en liknelse om girighet.

Efter att ha varnat för att privata kryptovalutor kan undergrÀva RBI:s förmÄga att upprÀtthÄlla finansiell stabilitet, har centralbanken planer pÄ att lansera sin egen digitala valuta nÄgon gÄng nÀsta Är.

Det finns uppskattningsvis 15 miljoner till 20 miljoner kryptoinvesterare i Indien, med totalt kryptoinnehav pÄ runt Rs. 40 000 miljoner kronor.

SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK