Bil

Varför försÀmras en elbils batteri?

En uppsÀttning litiumjonbatterier arrangerade i en flÀkt.Pixparts/Shutterstock.com

De stora batteripaketen som anvÀnds i elfordon (EV) Àr robustare Àn batteriet i din bÀrbara dator, men de kommer att försÀmras med tiden som alla andra litiumjonbatterier. HÀr ska vi titta pÄ vad som gör att batteriet i en elbil försÀmras och varför.

RELATERAD: Hur fungerar ett elfordon?

Hur ett EV-batteri försÀmras med tiden

TvÄ huvudfaktorer kommer att pÄverka den hastighet med vilken en elbils batteri försÀmras: hur gammalt batteriet Àr och din anvÀndning och miljö. Den andra kategorin inkluderar saker som hur elbilen körs, hur batteriet laddas, hur fordonet förvaras och miljöfaktorer som klimat.

BatteriÄlder

Den första kategorin, nedbrytning pĂ„ grund av batteriets Ă„lder, Ă€r oundviklig – alla litiumjonbatterier minskar stadigt i effektivitet med tiden. Detta kallas ocksĂ„ kalenderĂ„ldrande, och det Ă€r en mycket gradvis process. Det sker inte heller i samma takt Ă„r över Ă„r.

Enligt elfordonsstartföretaget Recurrent, som övervakar och förser kunder med rapporter om begagnade elfordon, ser elbilsbatterier sina största minskningar i kapacitet i början och slutet av sin anvÀndbara livslÀngd. Det Àr vanligtvis ett snabbt avhopp i början, som planar ut nÀr batteriet stabiliseras, sedan ytterligare ett fall efter nÄgra Är. Dessa minskningar Àr vanligtvis smÄ, mellan 5-10 % av den totala kapaciteten Àven efter tusentals mil.

SĂ„ varför sker denna nedbrytning? PĂ„ grund av hur litiumjonbatterier Ă€r byggda och hur de fungerar. Elbilsbatterier Ă€r beroende av kemiska reaktioner för att generera elektronerna som driver bilens motor. De genererar dem genom att anvĂ€nda vad som kallas ett “aktivt material” för att utlösa reaktionen. I Li-ion-batterier Ă€r det materialet litium.

Eftersom batteriet anvÀnds om och om igen, förbrukas en del av det litiumet permanent. NÀr det hÀnder tillrÀckligt lÀnge ser du en minskning av den totala laddningen som batteriet kan hÄlla eftersom det helt enkelt inte finns tillrÀckligt med aktivt material för att generera samma mÀngd energi. Denna typ av nedbrytning kallas ocksÄ för kapacitetsblekning.

Miljö- och anvÀndningsfaktorer

Miljöfaktorer, sÀrskilt temperatur, har visat sig pÄverka hur vÀl en elbils batteri fungerar. I mycket kallt vÀder, till exempel, blir vÀtskan inuti en elbils batteri mer trögflytande, vilket saktar ner de reaktioner som krÀvs för att generera elektricitet. Det betyder att mindre elektricitet Àr tillgÀnglig för motorn att anvÀnda, sÄ du har mindre kraft att accelerera. Detta kallas, föga överraskande, power fade. Elbilar Àr byggda med temperaturregleringssystem för att förhindra att detta hÀnder, men i extremt vÀder kommer det fortfarande att vara ett problem till viss del. Korrosion eller ansamling inuti batteriet med tiden kan ocksÄ leda till att strömförsÀmringen försvinner.

Och det Àr inte bara kallt vÀder. VÀrme försÀmrar kapaciteten tillfÀlligt och kan bidra till en accelererad kapacitetsförlust totalt sett, men skillnaden i förlorad kapacitet mellan tempererade och varma klimat Àr liten för moderna elbilar. Som Cars.com uttrycker det:

“Enligt Geotab-data visar efter fyra Ă„r en elbil i ett tempererat klimat mindre batteriförsĂ€mring Ă€n en i ett varmt klimat, men skillnaden Ă€r mindre Ă€n en kvarts procent…En jĂ€mförelse av en elbil frĂ„n 2015 utan aktiv vĂ€rmehantering , Nissan Leaf, med en annan 2015 som har det, Tesla Model S, kan vara den mest anvĂ€ndbara: Geotab rapporterar Leafs genomsnittliga degenerationshastighet pĂ„ 4,2 % och Model S pĂ„ 2,3 %.

Att förlita sig mycket pÄ DC-snabbladdningsstationer (DCFC) kommer ocksÄ att försÀmra en elbils batteritid. Biltillverkaren Kia tillskriver 10 % kapacitetsförlust under ett batteris livstid till överdriven DCFC-anvÀndning. DCFC lÀgger en tung belastning pÄ batteripaketet för att kanalisera all den kraften sÄ snabbt, samma sak som att stÀndigt anvÀnda snabbladdning pÄ din mobiltelefon kommer att förkorta batteritiden. Det beror pÄ att ju mer kraft du lÀgger i batteriet, desto mer kraftfullt flyttas elektroner och joner runt det inre av battericellerna. Det kan orsaka mikroskador och extra stress pÄ batterikomponenterna, vilket till slut sliter pÄ kapaciteten nÀr det görs för ofta.

De flesta elbilstillverkare Ă€r överens om att snabbladdning ska anvĂ€ndas “sparsamt”, men nĂ€r detta skrivs finns det ingen bestĂ€md definition av vad sparsamt betyder. En bra regel att gĂ„ efter Ă€r att snabbladda sĂ„ lite som möjligt, nĂ€r det inte gĂ„r att undvika eller pĂ„ lĂ„nga resor, och hĂ„lla sig till vanlig nivĂ„ 1 eller 2-laddning för det mesta.

Bör du vara orolig för batterinedbrytning?

SÄ lÀnge du Àr medveten om att batteriet kommer att minska i kapacitet, lÄngsamt, med tiden, bör du inte behöva oroa dig mycket för försÀmring. Du kommer dock att vilja planera för den minskningen i förvÀg och ta med den i dina berÀkningar av hur lÄngt du kommer att kunna köra fordonet nÄgra Är framÄt. NÀr det gÀller fullstÀndigt fel Àr totalt batterifel mycket sÀllsynt och tÀcks vanligtvis av tillverkarens garanti.

Viss försÀmring Àr oundviklig, men om du tar vÀl hand om batteriet Àr chansen stor att det kommer att behÄlla större delen av sin rÀckvidd lÄngt in i bilens livslÀngd. Undvik för mycket DCFC-laddning. Förbered batteriet i extrem vÀrme eller kyla innan det laddas. LÀmna fordonet anslutet till en laddare nÀr du kan för att spara ström. TÀnk pÄ klimatet dÀr du bor och hur det kan pÄverka batteriet innan du köper. Allt eftersom tekniken förbÀttras kan mÄnga av dessa begrÀnsningar för elbilens batterikraft och livslÀngd minska eller försvinna helt. Det Àr sÀrskilt goda nyheter om du vet vad det kostar att byta ut ett elbilsbatteri.

RELATERAD: Hur mycket kostar ett elbilsbatteri?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK