Bil

Var finns fotobiblioteket pÄ min Mac?

Fotobiblioteket Àr en buntad fil pÄ din Mac som innehÄller alla bilder som importerats till Apple Photos-appen. Ibland mÄste du hitta det hÀr biblioteket för att göra avancerad felsökning eller för att flytta det till en annan dator. Men var brukar den ligga? LÄt oss ta reda pÄ.

Standardplats för fotobibliotek

Som standard Ă€r ditt fotobibliotek en fil med namnet Photos Library.photoslibrary, och den finns i sökvĂ€gen /Users/[username]/Pictures (eller ~/Pictures för kort) dĂ€r “[username]” Ă€r ditt korta anvĂ€ndarkontonamn.

För att komma dit snabbt, öppna Finder och klicka pĂ„ “Go” i menyraden, vĂ€lj sedan “GĂ„ till mapp” i menyn som dyker upp. I fönstret som öppnas skriver du ~/Pictures och klickar sedan pĂ„ “Go.”

Om filen “Photos Library.photoslibrary” finns dĂ€r, kommer du att se den listad i Finder-fönstret som visas.

Filen "Photos Library.photoslibrary" finns i Finder.

Om den inte finns dÀr kan du behöva grÀva lite djupare med appen Foton.

Leta reda pÄ det aktuella fotobiblioteket med hjÀlp av appen Foton

Eftersom det Ă€r möjligt att byta namn pĂ„ eller flytta din fotobiblioteksfil kanske du inte hittar den pĂ„ standardplatsen. I sĂ„ fall finns det ett snabbt sĂ€tt att hitta den. Öppna appen Foton och klicka sedan pĂ„ “Foton”> “InstĂ€llningar” i menyraden.

I FotoinstĂ€llningar klickar du pĂ„ fliken “AllmĂ€nt” och tittar sedan pĂ„ avsnittet “Bibliotekets plats”. Du kommer att se sökvĂ€gen till det fotobibliotek som anvĂ€nds för nĂ€rvarande. Om du vill se bibliotekets plats i Finder, klicka pĂ„ “Visa i Finder.”

I FotoinstÀllningar, leta reda pÄ "Bibliotekets plats" och du hittar sökvÀgen till biblioteksfilen.

Om du klickade pĂ„ “Visa i Finder” öppnas ett Finder-fönster som innehĂ„ller din fotobiblioteksfil. Vad du gör hĂ€rnĂ€st Ă€r upp till dig, men du vet Ă„tminstone nu var det Ă€r.

RELATERAD: Hur du flyttar ditt Apple Photos Library till en annan plats

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK