Bil

Var Àr menyn? Hur man anvÀnder Play Butiks nya grÀnssnitt pÄ Android

google play store nytt UI-meddelande

Det Ă€r inte ovanligt att Google uppdaterar anvĂ€ndargrĂ€nssnittet för sina Android-appar – inklusive Play Butik. En förĂ€ndring som gjordes i början av 2021 placerar mĂ„nga av menyalternativen du kanske vill komma Ă„t pĂ„ en mycket mindre uppenbar plats. Vi visar dig var du ska leta.

I april 2021 började Google rulla ut en liten omdesign till Play Butik pĂ„ Android. I likhet med andra Google-appar flyttades huvudmenyn frĂ„n “hamburger”-knappen med tre rader som tidigare fanns i det övre vĂ€nstra hörnet till anvĂ€ndarens profilikon i sökfĂ€ltet.

RELATERAD: Google Play Butik vs. Google Store: Vad Àr skillnaden?

Även om det hĂ€r Ă€r en liten visuell förĂ€ndring – att helt enkelt ta bort en ikon – gör det en ganska stor skillnad i hur navigering i appen fungerar. Du mĂ„ste nu trĂ€na dig sjĂ€lv att gĂ„ nĂ„gon annanstans för att leta efter appuppdateringar, se ditt bibliotek och komma Ă„t instĂ€llningsmenyn.

NÀr det nya anvÀndargrÀnssnittet rullas ut till din enhet kommer du att mÀrka att den gamla hamburgermenyikonen (tre horisontella linjer) Àr bleka. Om du trycker pÄ den visas meddelandet nedan och instruerar dig att trycka pÄ din profilikon. Den gamla utdragbara menyn kommer att försvinna efter detta.

nytt UI-introduktionsmeddelande

FrÄn och med nu, för att komma Ät menyn i Play Butik-appen pÄ Android, mÄste du trycka pÄ din profilikon till höger i sökfÀltet.

Detta kommer att utöka en meny med alla alternativ du Ă€r van vid att se. Detta inkluderar “Mina appar och spel”, “Bibliotek”, “Betalningar och prenumerationer”, InstĂ€llningar, din Play Points-information och mer.

nytt menygrÀnssnitt

Det Àr allt! Detta Àr en till synes liten förÀndring, men en som sÀkert kommer att ta lite att vÀnja sig vid. Om du anvÀnder den hÀr menyn mycket har du förmodligen utvecklat lite muskelminne för den gamla platsen. AvtrÀningen börjar nu.

RELATERAD: Vad Àr Google Play-poÀng och hur anvÀnder du dem?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK