Bil

Vad gör Spotifys “FörbĂ€ttra”-knapp och hur anvĂ€nder du den?

Spotify Enhance-knappSpotify

Spellistor Ă€r en integrerad del av Spotify-upplevelsen, och det Ă€r dĂ€rför det alltid slĂ€pper nya funktioner för att göra dem bĂ€ttre. Om du skapar dina egna spellistor – och det borde du göra – kan knappen “FörbĂ€ttra” ge dig en hand.

Att skapa dina egna spellistor ger dig utan tvekan mest kontroll, men det Ă€r inte alltid lĂ€tt att hitta rĂ€tt lĂ„tar för att matcha den stĂ€mning du Ă€r ute efter. Du vill inte anvĂ€nda en fĂ€rdig spellista, men du behöver lite hjĂ€lp. Det Ă€r dĂ€r knappen “FörbĂ€ttra” kommer in.

Vad gör Spotify “FörbĂ€ttra”-knappen?

FörbÀttra knapp

Som namnet antyder Ă€r knappen “FörbĂ€ttra” ett verktyg som du kan anvĂ€nda för att förbĂ€ttra spellistor. Du hittar knappen “FörbĂ€ttra” i iPhone-, iPad- och Android-appen pĂ„ nĂ„gon av dina personliga spellistor. Det Ă€r endast tillgĂ€ngligt för Spotify Premium-prenumeranter.

NÀr du trycker pÄ knappen hÀnder ett antal saker. Spotify analyserar musiken du redan har lagt till i spellistan och anvÀnder den informationen för att infoga sina egna rekommenderade lÄtar. Du kommer att se en rekommenderad lÄt efter vartannat spÄr.

De rekommenderade lĂ„tarna lĂ€ggs inte automatiskt till i spellistan, du fĂ„r sista ordet. Om du gillar en lĂ„t som Spotify har lagt till kan du trycka pĂ„ “+” för att permanent lĂ€gga till den. NĂ€r du stĂ€nger av “FörbĂ€ttra” kommer de lĂ„tarna att finnas kvar i din spellista, medan de andra rekommendationerna tas bort.

Det Àr i grunden ett sÀtt att förbÀttra dina spellistor utan att behöva göra för mycket arbete. Du stÀller in stÀmningen med dina egna musikval och lÄter sedan Spotify ta det till nÀsta nivÄ.

Hur man “förbĂ€ttrar” en Spotify-spellista

Öppna först Spotify-appen pĂ„ din iPhone, iPad eller Android-enhet och navigera till en av dina personliga spellistor frĂ„n fliken “Bibliotek”.

VĂ€lj en spellista.

Tryck sedan pĂ„ knappen “FörbĂ€ttra” högst upp i spellistan. ]

Tryck pÄ knappen "FörbÀttra".

BlÀddra igenom lÄtarna i spellistan och leta efter de gröna Enhance-ikonerna. Det Àr lÄtarna som Spotify rekommenderar.

Detta Àr en tillagd lÄt.

Om du gillar en av dessa rekommenderade lĂ„tar, tryck pĂ„ “+”-knappen för att permanent lĂ€gga till den i spellistan.

Tryck pÄ + för att lÀgga till lÄt.

För att ta bort alla andra rekommenderade lĂ„tar, tryck pĂ„ knappen “FörbĂ€ttrad” igen för att stĂ€nga av den.

Observera att varje gĂ„ng du aktiverar “FörbĂ€ttra” fĂ„r du olika rekommendationer.

StÀng av "FörbÀttra".

Det Àr allt som finns! Som en ivrig spellisttillverkare Àr detta en vÀldigt cool funktion. Det tar en del av arbetet med att hitta lÄtar, men hÄller dig fortfarande i kontroll över dina egna Spotify-spellistor.

RELATERAD: Hur man “blandar” Spotify-spellistor med dina vĂ€nner och familj

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK