Bil

Vad är Microsoft Teams mötesanteckningar och hur använder du dem?

Microsoft Teams logotyp

Mötesanteckningar är mest användbara när de skrivs under ett möte och lätta att hitta efteråt. Microsoft Teams låter dig skriva anteckningar under ett möte och komma åt dem från mötet när som helst i framtiden.

Alla möten kräver inte att anteckningar förs, men om du fattar beslut, tilldelar uppgifter eller arbetar med något särskilt viktigt är det bara bra att göra mötesanteckningar. Helst skrivs mötesanteckningar under mötet, är tillgängliga för alla deltagare att redigera och är lätta att hitta efteråt.

Mötesanteckningsfunktionen i Teams uppfyller alla dessa kriterier och är lätt att använda. Så här börjar du använda den.

M√∂tesanteckningar √§r en standarddel av alla Teams-m√∂ten och bifogas sj√§lva m√∂tet. F√∂r att hitta dem, dubbelklicka p√• m√∂tet (eller klicka p√• m√∂tet och klicka sedan p√• “Redigera”) i Teams kalender.

"Redigera"-knappen för ett Teams-möte.

Mötesanteckningarna finns på en flik överst i mötet.

Fliken "Mötesanteckningar" högst upp i ett möte.

N√§r m√∂tet startar kan anteckningar ocks√• n√•s genom att klicka p√• menyikonen med tre punkter h√∂gst upp i m√∂tesf√∂nstret och sedan v√§lja “M√∂tesanteckningar”.

Alternativet "Mötesanteckningar" i ett möte.

Oavsett vilket s√§tt du kommer √•t anteckningarna √§r funktionaliteten densamma. F√∂r att b√∂rja g√∂ra anteckningar, klicka p√• knappen “G√∂r anteckningar”.

Knappen "Gör anteckningar".

Ett meddelande visas i möteschatten för att låta alla deltagare veta att mötesanteckningar förs.

Meddelandet i möteschatten som talar om för deltagarna att anteckningar görs.

Alla i m√∂tet ‚Äď inklusive externa g√§ster ‚Äď kan klicka p√• “Visa anteckningar i helsk√§rm” och l√§sa anteckningarna i realtid. Endast personer i din organisation kan b√∂rja g√∂ra anteckningar eller redigera befintliga anteckningar.

Mötesanteckningarna använder Teams inbyggda wiki-funktion, som tillhandahåller avsnitt, rubriker och ett verktygsfält för att formatera text.

Ett exempel på några mötesanteckningar.

Om du inte har använt Microsoft Teams inbyggda wiki ännu, är det ett intuitivt system som är lätt att plocka upp. Skriv bara dina anteckningar under ett möte och formatera dem senare om det behövs.

Mötesanteckningarna kommer att finnas kvar över återkommande möten, med en ny sektion som automatiskt skapas för varje möte. Anteckningarna (och mötesdetaljerna) kommer att vara tillgängliga i möteschatten så länge du behåller mötet i din kalender.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK