Bil

Vad Àr DeX, Samsungs skrivbordslÀge?

samsung dex logotypSamsung

Prylarnas vÀrld har sett mÄnga försök att överbrygga klyftan mellan datorer och smartphones. Samsung DeX Àr en sÄdan lösning. Det Àr en smart upplevelse, och du kanske redan har verktygen för att anvÀnda den.

Vad Àr Samsung DeX?

Först och frĂ€mst kommer namnet “DeX” frĂ„n “Desktop Experience”, vilket perfekt beskriver vad det gör. DeX förvandlar grĂ€nssnittet pĂ„ din Samsung-telefon eller surfplatta till nĂ„got som ser nĂ€rmare en Windows-PC eller Mac-skrivbord.

dex mode UIDeX Mode Interface

DeX-mjukvaran Àr inbyggd i mÄnga avancerade Samsung Galaxy-telefoner och surfplattor. Tanken Àr att du ansluter din enhet till en större skÀrm, tangentbord och mus, och sedan börjar DeX Mode. GrÀnssnittet Àndras för att bÀttre matcha dina behov.

DeX Mode-grĂ€nssnittet Ă€r bekant för alla som nĂ„gonsin har anvĂ€nt ett skrivbordsoperativsystem. Det finns ett “skrivbord” för mappar och appar, ett aktivitetsfĂ€lt lĂ€ngst ned och fönster som kan flyta och Ă€ndra storlek. Allt detta körs frĂ„n din anslutna Galaxy-enhet. Det Ă€r Android med ett speciellt lager ovanpĂ„.

RELATERAD: Plugables telefonkub Àr det bÀsta alternativet för Samsung DeX (om du gillar det)

I början krÀvde DeX Samsungs proprietÀra dockningsstation. Tangentbordet, musen och bildskÀrmen ansluts till dockan och sedan sattes telefonen i för att vÀcka liv i systemet. (I DeX-lÀge kan telefonen Àven anvÀndas som en styrplatta.)

surfplatta i Dex-lÀgeSurfplatta i DeX-lÀge Samsung

Senare introducerade Samsung kablar som gjorde dockningsstationen onödig. Nu kan DeX lanseras genom att direkt koppla telefonen eller surfplattan till en dator med dess laddningskabel, och vissa Galaxy-surfplattor kan köra DeX Mode direkt pÄ surfplattan utan att ansluta nÄgonting.

Varför anvÀnda DeX-lÀge?

samsung dex-lÀge

I mindre utstrÀckning Àr smartphones och surfplattor inte lika bra för multitasking som stationÀra datorer. Det Àr svÄrt att slÄ ett tangentbord och en mus med en generös bildskÀrm. Men vad du vinner i produktivitet, förlorar du i portabilitet.

Vi tenderar att behĂ„lla mycket av vĂ„ra personliga liv pĂ„ vĂ„ra telefoner och surfplattor. Tanken bakom DeX Ă€r att du alltid har det dĂ€r omedelbart tillgĂ€ngligt, oavsett om du Ă€r pĂ„ din “dator” eller mobila enhet. Programvaran överensstĂ€mmer med din miljö.

Om du inte behöver en komplett stationÀr PC, kan en Samsung-telefon med DeX Mode tillÄta dig att konsolidera enheter. Du kan ha en dockningsstation hemma för att göra lÀxor och plocka fram telefonen nÀr du gÄr. Alla dina saker kommer alltid att finnas med dig.

NÀr det gÀller surfplattor som kan anvÀnda DeX Mode pÄ sjÀlva enheten Àr det helt enkelt ett alternativt anvÀndargrÀnssnitt. Det typiska Android-grÀnssnittet kan vara bÀttre lÀmpat för mediekonsumtion, men DeX Mode gör att det kÀnns mer som en konvertibel PC.

Vilka Samsung-enheter stöder DeX-lÀge?

DeX Àr tillgÀngligt pÄ de flesta moderna Samsung Galaxy-smarttelefoner, tillsammans med nÄgra Galaxy Tab-surfplattor. Samsung lanserade DeX pÄ Galaxy S8-serien för telefoner och Galaxy Tab S4 för surfplattor. Alla avancerade Samsung Galaxy-enheter som Àr nyare Àn sÄ kommer att ha DeX.


Samsung DeX kanske inte har universell överklagande, men för dem som vill ha mer av sin smartphone eller surfplatta Àr det en spelvÀxlare. Du behöver inte vÀlja mellan att anvÀnda en dator eller en mobil enhet. MÀnniskor förestÀllde sig en framtid med enheter som kan förÀndras för att matcha mÄnga olika behov, och DeX Àr en del av den framtiden.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK