Bil

Vad Àr Apples Center Stage? (och hur man anvÀnder det)

Apple Center Stage-logotypen

Om du anvÀnder en iPad för att FaceTime med vÀnner och familj, ger en funktion som heter Center Stage pÄ de senaste modellerna dig större frihet att röra dig under ett samtal. LÄt oss ta en titt pÄ hur den hÀr anvÀndbara funktionen fungerar, samt hur du kan inaktivera den.

Vad Àr Center Stage?

Med Center Stage kan du flytta runt i din miljö medan du Àr pÄ ett videosamtal samtidigt som du Àr kvar i bildrutan sÄ att den du pratar med fortfarande kan se dig. Den anvÀnder en blandning av videoinspelning med ultravidvinkel och programvara för att fÄ det att verka som att iPad följer dig runt i rummet.

Funktionen kan automatiskt upptĂ€cka nĂ€r en ny person kommer in i bilden, bredda bilden och justera ramen för att inkludera vem den kan i sitt 120Âș synfĂ€lt.

I verkligheten Àr iPaden helt stilla. Detta Àr möjligt tack vare de ultravida framÄtvÀnda kamerorna pÄ de senaste Apple-surfplattorna. Apple kan beskÀra och transformera bilden för att ta bort det mesta av perspektivförvrÀngningen som Àr förknippad med ett ultravidt objektiv för att sÀkerstÀlla att du förblir i bilden. Nicole Nguyen frÄn Wall Street Journal demonstrerade dess funktion pÄ Twitter.

Naturligtvis finns det en naturlig begrÀnsning för tekniken. Om du gÄr för lÄngt frÄn din iPad kommer du att gÄ utanför kamerans blick. Medan funktionen mestadels har utpekats som en FaceTime-förbÀttring, sÀger Apple att Center Stage kommer att fungera i tredjepartsappar, med ett API tillgÀngligt för alla att aktivera funktionen i sin egen videosamtalsplattform.

Zoom har redan uppdaterats för att dra nytta av funktionen,

NÀr detta skrivs i september 2021 fungerar Center Stage i följande iPad-modeller:

Ett stort vÀrde

Apple iPad (9:e generationen)

FrÄn och med september 2021 kommer Àven den billigaste iPad-basmodellen nu med Center Stage. Det Àr fortfarande en hel del.

Amazon

299,00 USD 329,00 $ Spara 9 %

Hur man anvÀnder eller inaktiverar Center Stage

Du kan aktivera eller inaktivera Center Stage med Kontrollcenter pÄ din iPad. Under ett samtal (FaceTime eller pÄ annat sÀtt) sveper du nedÄt frÄn skÀrmens övre högra hörn för att visa Kontrollcenter.

Videoeffekter för iPad Control CenterÄpple

HÀrifrÄn trycker du pÄ knappen Videoeffekter (markerad med en grön videoikon) och anvÀnd sedan Center Stage-knappen för att slÄ pÄ eller av funktionen.

SlĂ„ pĂ„ eller av Center StageÄpple

Center Stage Àr mest anvÀndbart nÀr du rör dig i din miljö, nÀr du Àr i ett samtal dÀr du behöver vara handsfree eller nÀr flera personer i rummet vill vara med i samtalet. Funktionen kan dock vara distraherande i fel miljö, sÄ att stÀnga av den Àr alltid ett alternativ.

Handsfree videosamtal

Center Stage introducerades först för iPad Pro-serien i mitten av 2021 och har sedan dess lagts till Apples budget-iPad och bÀrbara iPad mini. Funktionen liknar panorerings- och spÄrningsteknik som ses i rivaliserande enheter frÄn Google, och det Àr fantastiskt att se att det blir en standardfunktion pÄ de senaste Apple-surfplattorna.

Undrar du vilken iPad som Àr rÀtt surfplatta för dig sjÀlv eller vÀnner och familj? LÀs vÄr guide till de bÀsta iPads för att rita, resa och mer.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK