Gardets

USA-rapport: 273 Tesla med automatiserade körsystem kraschade

Detta foto den 18 oktober 2019 visar en Tesla-logotyp i Salt Lake City. Regeringen planerar snart att slÀppa data om kollisioner med fordon med autonoma eller delvis automatiserade körsystem som sannolikt kommer att peka ut Teslas för ett oproportionerligt stort antal sÄdana krascher. Under de kommande dagarna planerar National Highway Traffic Safety Administration att utfÀrda siffrorna, som den har samlat in i nÀstan ett Är. Förra veckan sa byrÄn i en separat rapport att den hade dokumenterat mer Àn 200 krascher som involverade Teslas som anvÀnde ett av företagets delvis automatiserade system. Antalet sÄdana Tesla-krockar avslöjades som en del av en NHTSA-undersökning av Teslas pÄ autopilot som hade kraschat in i nödsituationer och andra fordon stannade lÀngs vÀgar. Kredit: AP Photo/Rick Bowmer, File

Tesla rapporterade 273 krascher som involverade delvis automatiserade förarassistanssystem, enligt statistik om branschen som slÀpptes av amerikanska sÀkerhetstillsynsmyndigheter pÄ onsdagen.

National Highway Traffic Safety Administration varnade för att anvÀnda siffrorna för att jÀmföra biltillverkare och sa att de inte vÀgde dem efter antalet fordon frÄn varje tillverkare som anvÀnder systemen, eller hur mÄnga mil dessa fordon reste.

Biltillverkare rapporterade krascher till byrĂ„n frĂ„n juli förra Ă„ret till och med den 15 maj. Teslas krascher intrĂ€ffade medan fordon anvĂ€nde autopilot, “Full Self-Driving”, Traffic Aware Cruise Control eller andra förarassistanssystem som har viss kontroll över hastighet och styrning . Företaget har cirka 830 000 fordon med systemen pĂ„ vĂ€g.

Den nÀst nÀrmaste av ett dussin biltillverkare som rapporterade krascher var Honda, med 90, men Honda sÀger att de har cirka sex miljoner fordon pÄ amerikanska vÀgar med sÄdana system. Subaru var nÀsta med 10, och alla andra biltillverkare rapporterade fem eller fÀrre.

I en order frÄn juni 2021 sa NHTSA till mer Àn 100 biltillverkare och automatiserade fordonsteknikföretag att rapportera allvarliga olyckor inom en dag efter att de lÀrt sig om dem och att avslöja mindre allvarliga olyckor senast den 15:e dagen i följande mÄnad. Verket utvÀrderar hur systemen fungerar och om nya regler kan behövas.

“NĂ€r vi samlar in mer data kommer NHTSA att bĂ€ttre kunna identifiera nya risker eller trender och lĂ€ra oss mer om hur dessa teknologier presterar i den verkliga vĂ€rlden”, sĂ€ger Steven Cliff, byrĂ„ns administratör.

NHTSA sa ocksÄ att fem personer dödades i olyckorna med förarassistanssystem, och sex skadades allvarligt.

Teslas krocknummer kan ocksÄ vara högt eftersom de anvÀnder telematik för att övervaka sina fordon och fÄ kollisionsrapporter i realtid. Andra biltillverkare har inte sÄdan förmÄga, sÄ deras rapporter kan komma lÄngsammare eller krascher kanske inte rapporteras alls, sa NHTSA. Ett meddelande lÀmnades för kommentar frÄn Tesla.

Teslas krascher stod för nĂ€stan 70 % av de 392 som rapporterats av dussin biltillverkare. Även om biltillverkaren i Austin, Texas kallar sina system Autopilot och “Full Self-Driving”, sĂ€ger den att fordonen inte kan köra sjĂ€lva och att förarna mĂ„ste vara redo att ingripa hela tiden.

Tillverkarna var inte skyldiga att rapportera hur mÄnga fordon de har pÄ vÀgen som har systemen, inte heller behövde de rapportera hur lÄngt dessa fordon reste, eller nÀr systemen anvÀnds, sa NHTSA. För nÀrvarande Àr dessa siffror inte kvantifierbara, sa en byrÄtjÀnsteman.

NHTSA kan dock komma att söka sÄdan information senare. Under tiden har de nya uppgifterna gjort det möjligt för den att ta reda pÄ krascher mycket snabbare Àn tidigare. För nÀrvarande anvÀnder den kraschdata för att leta efter trender och diskutera dem med företagen, sa byrÄn.

Redan NHTSA har anvÀnt uppgifterna för att söka Äterkallelse, öppna utredningar och tillhandahÄlla information för befintliga förfrÄgningar, sa tjÀnstemÀn. De sa ocksÄ att det Àr svÄrt att ta reda pÄ hur mÄnga förare som faktiskt anvÀnder tekniken.

“Detta kommer att hjĂ€lpa vĂ„ra utredare att snabbt identifiera potentiella defekttrender som kan dyka upp,” sa Cliff. “Dessa data kommer ocksĂ„ att hjĂ€lpa oss att identifiera krascher som vi vill undersöka och ge mer information om hur mĂ€nniskor i andra fordon interagerar med fordonen.”

Honda sa att det har paketerat systemen för att sĂ€lja fler av dem, vilket kan pĂ„verka dess antal. “Befolkningen av fordon som teoretiskt sett skulle kunna vara inblandade i en rapporterbar hĂ€ndelse Ă€r mycket större Ă€n populationen av fordon byggda av biltillverkare med en mindre aggressiv utbyggnadsstrategi,” sa företaget.

Dessutom Àr rapporter till NHTSA baserade pÄ overifierade kunduttalanden om huruvida automatiserade system kördes vid tidpunkten för en krasch. Dessa krascher kanske inte kvalificerar sig för rapportering till NHTSA efter att mer data har samlats in, sa Honda.

Alliance for Automotive Innovation, som representerar de flesta biltillverkare, sa att data som samlats in av NHTSA inte Àr tillrÀckliga i sig för att utvÀrdera sÀkerheten hos automatiserade fordonssystem.

NHTSA:s bestÀllning omfattade Àven företag som kör helt autonoma fordon, och 25 rapporterade totalt 130 krascher. Googles spinoff Waymo ledde med 62, följt av Transdev Alternative Services med 34 och General Motors-kontrollerade Cruise LLC med 23.

Waymo har mycket fler fordon i bruk Àn andra företag, och det driver en helt autonom ÄktjÀnst i Arizona och Kalifornien.

I 108 av olyckorna med helt autonoma fordon, rapporterades inga personskador, och det var bara en allvarlig skada. I de flesta av olyckorna blev fordon pÄkörda bakifrÄn.


Data visar sannolikt att Teslas kraschar med autopiloten mer Àn konkurrenterna


© 2022 Associated Press. Alla rÀttigheter förbehÄllna. Detta material fÄr inte publiceras, sÀndas, skrivas om eller vidaredistribueras utan tillstÄnd.

Citat:USA-rapport: 273 Teslas med automatiserade körsystem kraschade (2022, 15 juni)hÀmtade 15 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-teslas-automated.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK