Gardets

USA kan halvera sina utslĂ€pp till 2030 – om de vill

Som sagt, tillĂ€gger han att det inte Ă€r en permanent lösning. Ett framtida rutnĂ€t som körs helt pĂ„ förnybara energikĂ€llor mĂ„ste vara mer flexibla, eftersom operatörer inte kommer att kunna brĂ€nna fossila brĂ€nslen för att fylla tillfĂ€lliga klyftor mellan energibehov och produktion. (PĂ„ natten under en vĂ€rmebölja, till exempel, kan folk köra mĂ„nga luftkonditioneringsanlĂ€ggningar, men det skulle inte finnas nĂ„gon sol att driva dem.) Det betyder att infrastrukturen mĂ„ste byggas om för att göra den kapabel att transportera förnybar energi över lĂ„nga avstĂ„nd. “I det lĂ„nga loppet, men det finns bara inget alternativ: vi mĂ„ste uppgradera transmissionen,” sĂ€ger han.

Elbilar kan ocksĂ„ visa sig vara vĂ€rdefulla tillgĂ„ngar för att jĂ€mna ut strömförsörjning och efterfrĂ„gan genom att bilda ett distribuerat nĂ€tverk av bilbatterier som – tillsammans med hemsolpaneler – nĂ€toperatörer kan utnyttja nĂ€r det behövs. “Om vi ​​kunde utnyttja batterierna frĂ„n elfordon eller batterier i hem, till exempel, eller om vi kunde driva taket [photovoltaics] av en uppsĂ€ttning kunder och fĂ„ dem att samordna sig för att tillhandahĂ„lla en viss tjĂ€nst för att stödja vĂ„rt transmissionsnĂ€t, vilket absolut skulle hjĂ€lpa till att försöka hantera intermittenser”, sĂ€ger Patricia Hidalgo-Gonzalez, som Ă€r chef för Renewable Energy and Advanced Mathematics Laboratory pĂ„ UC San Diego och var inte involverad i den nya tidningen. “Det kan lindra stressen i nĂ€tet mycket dramatiskt eftersom vi har mer och mer förnybar energi.”

Studierna kom överens om ytterligare tvĂ„ punkter: de ekonomiska och hĂ€lsomĂ€ssiga fördelarna med avkarbonisering. Varje steg i fossilbrĂ€nslets livscykel, frĂ„n utvinning till bearbetning till förbrĂ€nning, Ă€r fruktansvĂ€rt för mĂ€nniskokroppen. “Det finns enorma icke-ekonomiska fördelar,” sĂ€ger Abhyankar om övergĂ„ngen till ren energi. “Vad vi fann Ă€r att denna övergĂ„ng ocksĂ„ kan undvika över 200 000 förtida dödsfall och över 800 miljarder dollar till en biljon dollar av annan hĂ€lsa [costs].” I takt med att fler bilar blir elektriska kommer till exempel luftkvaliteten att förbĂ€ttras, vilket minskar antalet personer som drabbas av luftvĂ€gssjukdomar.

Den sista punkten för enighet mellan studierna som Abhyankar och hans kollegor granskade Ă€r att det inte Ă€r kostnaden som kommer att hĂ„lla tillbaka utbyggnaden av förnybara energikĂ€llor, batterier och elbilar. “Nyckelpunkten Ă€r: Kostnaden kommer inte att bli sĂ€rskilt hög”, sĂ€ger Abhyankar. “Faktum Ă€r att vissa studier fann att det kan resultera i betydande konsumentbesparingar.” Till exempel, Ă€ven om det kan vara en kostsam uppgradering att sĂ€tta solpaneler pĂ„ ett hem – sĂ€rskilt utan en betydande skatterabatt – kommer det i det lĂ„nga loppet att spara husĂ€garen pengar.

IstĂ€llet Ă€r stötestenen den policy som behövs för att implementera dem i en bredare skala. Även om demokraterna för nĂ€rvarande kontrollerar kongressen och Vita huset, har de kĂ€mpat för att fĂ„ igenom betydande klimatlagstiftning. Build Back Better-programmet skulle ha gynnat tillverkningen av förnybar teknik i USA, bland andra klimatfördelar, men West Virginias senator Joe Manchin torpederade det. “Det kommer absolut inte som nĂ„gon överraskning att vi inte Ă€r i nĂ€rheten av att nĂ„ vĂ„rt mĂ„l att minska utslĂ€ppen av vĂ€xthusgaser med ungefĂ€r hĂ€lften till 2030”, sĂ€ger miljöekonomen Mark Paul frĂ„n New College of Florida. “Jag tror att alla i klimat- och politikgemenskapen Ă€r vĂ€l medvetna om att vi absolut kommer att blĂ„sa förbi dessa mĂ„l, sĂ„vida inte vi har betydande Ă„tgĂ€rder i Washington.”

Och överallt, för den delen. Till exempel kan stater krÀva att mer av deras energiproduktion kommer frÄn förnybara energikÀllor, medan de centrala myndigheterna kan ge större skatterabatter för mÀnniskor att köpa elbilar och stÀder kan investera i laddstationer för dem, sÀrskilt i lÄginkomstkvarter.

En annan flaskhals, sĂ€ger Paul, Ă€r bristen pĂ„ kvalificerad arbetskraft för att distribuera och underhĂ„lla sol- och vindsystem, och energibesparande hemteknik som vĂ€rmepumpar. Offentliga investeringar i handelsskolor skulle kunna bidra till att öka denna arbetsstyrka. “Detta ger faktiskt en ganska djupgĂ„ende ekonomisk möjlighet att vitalisera den amerikanska arbetarklassen som har kĂ€mpat”, sĂ€ger Paul. “Vi behöver bara policy för att styra fartyget i rĂ€tt riktning och se till att denna övergĂ„ng sker sĂ„ snabbt som möjligt.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK