Blogg

Ulefones Power Armor 14 Pro Àr en supertuff telefon utan krusiduller, under $300

Medan Android-smarttelefonmarknaden domineras av mÀrken som Samsung, OnePlus, Xiaomi och Motorola, nÀr det kommer till tuffa, robusta smartphones, kommer jag hela tiden tillbaka till ett varumÀrke som heter Ulefone.

Jag har testat den nya Ulefone Power Armor 14 Pro (ja, vilken munsbit) och den lever mer Àn upp till mina förvÀntningar.

Ulefone Power Armor 14 Pro

LÄt oss först fÄ de tekniska specifikationerna ur vÀgen.

 • Processor: MediaTek Helio G85, 2,0 GHz Ă„ttakĂ€rnig
 • SkĂ€rm: 6,52-tums HD+-skĂ€rm, 720 x 1600 upplösning
 • Systemet: Android 12
 • Kamera: 20 MP Sony-kamera + 2 MP makrokamera + 2 MP djupsensor + 16 MP frontkamera
 • Lagring: 6 GB RAM + 128 GB ROM (stöder upp till 1 TB microSD-kort)
 • Batteri: 10000mAh, stöder 15W trĂ„dlös laddning (Qi-standard) och snabbladdning, USB-C, 9V/2A
 • Mobil: 3G/4G med dubbla nano-SIM-kort
 • GPS: GPS + GLONASS + BeiDou + Galileo-stöd
 • Biometri: AnsiktsupplĂ„sning och fingeravtrycks-ID
 • VoLTE: HĂ„rdvarustöd (beroende pĂ„ operatörsstöd)
 • Storlek/vikt: 175,6×82,5×17,2 mm, 358g

Den kommer med ett applicerat skÀrmskydd av hÀrdat glas, ett extra skÀrmskydd, en anstÀndig laddningskabel och ett verktyg för utmatning av SIM-fack.

NÄgra saker sticker ut med Power Armor 14 Pro. För det första Àr den enorm och tjock och vÀger 358 g. Det Àr lite kraftigare Àn iPhone 13 Pro Max som bara vÀger 240 g.

Stor och tjock!

SkÀrmen Àr stor och av hyfsad kvalitet, och upplösningen pÄ 720 x 1600 passar den hÀr typen av telefoner bra.

Det tjocka, gummerade, robusta skalet ger anstĂ€ndigt skydd mot fall och stötar. Jag har tappat den hĂ€r luren flera gĂ„nger, bĂ„de av misstag och med avsikt – och den ser fortfarande ut och fungerar perfekt.

Eftersom jag Àr i Storbritannien och med sommaren har jag haft gott om tid att testa vattentÀtningen. Den verkar leva upp till sin IP68/IP68K vatten- och dammskyddsklassning, och sin MIL-STD-810G-certifiering i fall frÄn upp till 1,5 meter och tuffa miljöer.

Ulefone Power Armor 14 Pro glad i regnet

Ulefone Power Armor 14 Pro glad i regnet

Och vatten!

Detta Àr en fantastisk telefon för mÀnniskor som tillbringar sin tid i regn och lera och utomhus.

De bakre kamerorna Ă€r ocksĂ„ ganska bra, med Sonys huvudkamera pĂ„ 20 megapixlar som kan visa bilder i 3840×5120 pixlar och video med 1920×1080 pixlar med upp till 30fps.

Bilderna och videon jag har tagit Àr mer Àn tillrÀckliga för sociala medier eller nÄgot dÀr du inte kommer att vilja göra mycket efterbearbetning av bilden. Jag gillar sÀrskilt makrokameran, som kan komma nÀra för att fÄnga en fantastisk mÀngd detaljer.

En sak jag önskar att Ulefone (tillsammans med en mÀngd andra smartphonetillverkare) skulle sluta göra Àr att försöka förmedla bildmaterial som exempelbilder. En snabb omvÀnd bildsökning med TinEye visar alla foton som brukade vara stockbilder.

Detta Àr en besvikelse och urholkar förtroendet, och jag uppmanar alla telefontillverkare att sluta med detta.

Äkta foto frĂ„n huvudkameran (nedskalad till 25 %)

Äkta foto frĂ„n huvudkameran (nedskalad till 25 %)

Äkta foto frĂ„n makrokameran

Äkta foto frĂ„n makrokameran

Batteriet Àr ett monster och Àr mer Àn tillrÀckligt för att hÄlla luren igÄng hela dagen, oavsett hur hÄrt du anvÀnder den. Och med bÄde trÄdlösa och USB-C-laddningsalternativ Àr det enkelt att ladda upp Power Armor 14 Pro.

Jag har testat porten med en mÀngd olika kablar och den verkar passa dem bra, men den robusta porten kan vara för restriktiv för vissa tillbehör som dockningsstationer, sÄ var medveten om denna begrÀnsning (en begrÀnsning som Àr blir allt för vanligt för robusta Android-smarttelefoner).

En begrÀnsning att tÀnka pÄ Àr bÀrarstöd. Handenheten stöder GSM WCDMA och LTE och kommer att fungera med operatörer som T-Mobile. Den stöder dock inte AT&T- eller CDMA-bÀrare.

LĂ„t oss komma till priset.

Till $269,99 representerar Ulefone Power Armor 14 Pro mycket smartphone för pengarna.

Visst, du köper en enhet som har byggts med lÄga specifikationer, och displayen, kamerorna och processorn framhÀver detta, men du fÄr fortfarande en telefon som inte bara Àr supertÄlig utan ocksÄ erbjuder riktigt bra prestanda. Faktum Àr att jag precis kollade upp priset pÄ den hÀr telefonen nyss, och jag Àr ganska förvÄnad över att den kommer in pÄ under $300. Passformen och finishen och kÀnslan av den hÀr telefonen Àr bÀttre Àn jag förvÀntar mig av en handenhet under $300.

UtmÀrkt passform och finish

Ulefone Power Armor 14 Pro i sin naturliga miljö

Ulefone Power Armor 14 Pro i sin naturliga miljö

Sammantaget gillar jag Ulefone Power Armor 14 Pro. Visst, du Àr inte i framkant hÀr, men som en robust telefon byggd för att överleva tuffa miljöer (och hÄrdare anvÀndare) och fortsÀtta, Àr det en vinnare.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK