Blogg

Ukrainska myndigheters webbplatser som sÀgs tas ner efter cyberattacker

Den ukrainska regeringens webbplatser har tillfÀlligt tagits ner i efterdyningarna av en vÄg av digitala attacker mitt i Rysslands invasion av Ukraina, sade en regeringstjÀnsteman pÄ mÄndagen.

Flera ambassadwebbplatser – inklusive det ukrainska utrikesministeriet och den ukrainska ambassaden i USA – var otillgĂ€ngliga mitt i rapporter om utbredda attacker mot ryska och ukrainska webbplatser.

Victor Zhora, bitrĂ€dande direktör för Ukrainas statliga tjĂ€nst för sĂ€rskild kommunikation, sa i ett meddelande som distribuerades till journalister att sajterna var “tillfĂ€lligt nere” efter “de senaste cyberattackerna”, och att utrikesministeriets IT-infrastruktur flyttades till en ny plats.

Det var inte omedelbart klart nĂ€r platserna skulle Ă„terstĂ€llas. Zhora sa att det var viktigare “att stĂ„ emot angriparen och rĂ€dda liv under dessa utmanande tider”.

Nyheten att sajterna hade tagits ner kom nÀr ukrainska tjÀnstemÀn offentligt förberedde sig för sina egna cyberattacker.

Tidigare pÄ mÄndagen begÀrde Zhoras byrÄ offentligt in ryska lösenord och detaljer om ryska cybersvagheter, och skickade en vÀdjan pÄ Twitter om information som kan hjÀlpa hackare att bryta sig in i ryska nÀtverk.

“Om du har nĂ„gon information om sĂ„rbarheter i ryskt cyberförsvar (buggar, bakdörrar, referenser), vĂ€nligen rapportera det”, sa Ukrainas statliga tjĂ€nst för specialkommunikation och informationsskydd i en tweet.

Ukrainska tjÀnstemÀn svarade inte pÄ ett meddelande om ytterligare kommentarer om överklagandet, men de har i allt högre grad uppmanat hackare över hela vÀrlden att hjÀlpa till att bekÀmpa Rysslands invasion.

Under helgen sa vice premiĂ€rminister Mykhailo Fedorov att Ukraina skapade en “IT-armĂ©” för att bekĂ€mpa Rysslands digitala intrĂ„ng – och en Telegram-kanal som Ă€gnas Ă„t anstrĂ€ngningen har sedan dess gjort upprepade pĂ„stĂ„enden om att slĂ„ ryska webbplatser offline genom nekande av tjĂ€nster.

Ryssland kallar sin aktion i Ukraina för en “sĂ€rskild militĂ€r operation” för att avvĂ€pna landet.

Förra veckan uppmanade Ukraina sin underjordiska hacker att hjÀlpa till att skydda kritisk infrastruktur och genomföra cyberspioneringsuppdrag mot ryska trupper.

© Thomson Reuters 2022


För information om de senaste Nokia, Samsung, Lenovo och andra produktlanseringar frĂ„n Mobile World Congress i Barcelona, ​​besök vĂ„r MWC 2022 nav.

SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK