Blogg

Ukraina har lanserat en ny webbplats för donationer av kryptovaluta

Den ukrainska regeringen lanserade en webbplats i samarbete med kryptoföretagen FTX och Everstake som kommer att skicka donationer till Ukrainas centralbank nÀr den bekÀmpar en förödande invasion av Ryssland.

PĂ„ “Aid for Ukraina”-webbplats kan anvĂ€ndare för nĂ€rvarande erbjuda donationer i 10 kryptovalutorinklusive Bitcoin, eteroch dogecoin. Bitcoin pris i Indien den 15 mars kl. 18:42 stod IST för Rs. 30,78 lakh.

“Kryptovalutor spelar en viktig roll i Ukrainas försvar”, sĂ€ger Oleksandre Borniakov, Ukrainas bitrĂ€dande minister för digital transformation, i ett uttalande.

“KryptovalutatillgĂ„ngar har visat sig vara extremt vĂ€rdefulla för att underlĂ€tta flödet av finansiering till ukrainska medborgare och soldater och för att öka medvetenheten och intresset bland den globala allmĂ€nheten”, tillade han.

Kryptoföretaget Everstake, en av de största i Ukraina, kommer att tillÄta anvÀndare att göra donationer i andra kryptovalutor Àn de som Àr listade pÄ sajten.

Webbplatsen planerar ocksÄ att lÀgga till möjligheten att donera icke-fungibla tokens (NFT) i framtiden.

Bahamas-baserade utbytesplattformen FTX, grundad av den amerikanske miljardÀren Sam Bankman-Fried, kommer att omvandla de donerade medlen till dollar och dirigera dem till Ukrainas centralbank.

Den ukrainska kryptovalutavÀxlingsplattformen Kuna Àr ocksÄ en del av initiativet.

PĂ„ sajten “Aid for Ukraine” visade en spĂ„rare att pĂ„ tisdag klockan 0230 GMT hade nĂ€stan 49 miljoner dollar (ungefĂ€r 374 crore) samlats in frĂ„n ett mĂ„l pĂ„ 200 miljoner dollar (ungefĂ€r 1 527 crore).

Pengarna kommer att anvĂ€ndas för att stödja den ukrainska militĂ€ren sĂ„vĂ€l som civila “i stort behov av humanitĂ€rt bistĂ„nd”, sade partnerskapet i uttalandet.


Kryptovaluta Àr en oreglerad digital valuta, inte ett lagligt betalningsmedel och föremÄl för marknadsrisker. Informationen i artikeln Àr inte avsedd att vara och utgör inte finansiell rÄdgivning, handelsrÄdgivning eller andra rÄd eller rekommendationer av nÄgot slag som erbjuds eller godkÀnns av NDTV. NDTV ansvarar inte för nÄgon förlust som uppstÄr frÄn nÄgon investering baserat pÄ nÄgon uppfattad rekommendation, prognos eller nÄgon annan information som finns i artikeln.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK