Gardets

UK tech jobbmöjligheter pÄ 10-Ärs högsta

FrÄn januari till maj 2022 fanns det cirka 870 000 lediga jobb inom teknik och digitala jobb i Storbritannien, eftersom en explosion i efterfrÄgan pÄ tekniska produkter och tjÀnster drev anstÀllningen inom sektorn till höjder som inte skÄdats pÄ ett decennium, enligt nyligen publicerade uppgifter.

Uppgifterna, som samlats in av jobbsökningsspecialisten Adzuna och analyserats av Tech Nation pÄ uppdrag av Storbritanniens Digital Economy Council (DEC), avslöjar att tekniska roller nu utgör 14 % av jobbtillfÀllena i landet, upp frÄn 11 % strax före pandemisk.

Och Àven om antalet öppna roller har justerats ned nÄgot under den senaste mÄnaden, Àr anstÀllningen fortfarande 42 % högre Àn den var 2021, eftersom arbetsmarknaden sprintar ikapp Storbritanniens tekniska ekosystem, som nu Àr det tredje största inom vÀrlden, och samlat in 12,4 miljarder pund i riskkapitalfinansiering hittills i Är, och stÀder som Bristol, Oxford och London rankas bland de bÀsta europeiska tekniska nav för finansiering.

Men de goda nyheterna Àr inte begrÀnsade till södra England, eftersom data ocksÄ avslöjade att tekniska jobb nu sprids alltmer runt om i landet. Under den analyserade perioden hade nordvÀstra England det högsta antalet lediga jobb utanför London och sydost, medan de högsta genomsnittliga tekniklönerna utanför London och sydöstra finns i Skottland.

“Storbritannien njuter av en guldĂ„lder inom teknik,” sa digitalsekreterare Nadine Dorries. “Vi Ă€r inte bara en av de bĂ€sta platserna i vĂ€rlden för att starta digitala företag, utan det finns otaliga möjligheter för mĂ€nniskor att komma in i sektorn och blomstra i sin karriĂ€r.

“Vi arbetar hĂ„rt för att öppna dörrar för mĂ€nniskor frĂ„n alla samhĂ€llsskikt sĂ„ att de kan fĂ„ de fĂ€rdigheter och kunskaper som behövs för att fĂ„ ut det mesta av vĂ„r blomstrande tekniska industri.”

De mest efterfrĂ„gade tekniska rollerna i Storbritannien Ă€r för nĂ€rvarande inom mjukvaruutveckling – en ökning med 56 % jĂ€mfört med 2019, med mer Ă€n 56 000 utvecklarroller, eller 8 % av det totala antalet, annonserade hittills i Ă„r. Det har ocksĂ„ skett en ökning i efterfrĂ„gan pĂ„ affĂ€rsanalytiker, nĂ€stan sjufaldigt jĂ€mfört med 2019, dataanalytiker, femfaldig, och produktchefer, mer Ă€n sjufaldig. Samtidigt ökar cybersĂ€kerhetsrollerna i snabb takt, sĂ€rskilt efterfrĂ„gan pĂ„ ingenjörer har fördubblats sedan 2019, och sĂ€kerhet Ă€r nu bland de fem mest efterfrĂ„gade kompetenserna vid anstĂ€llning.

NĂ€r det gĂ€ller andra fĂ€rdigheter Ă€r det nĂ„got oklara konceptet med data för nĂ€rvarande det mest efterfrĂ„gade, och har vuxit med över 1 000 % sedan 2019, med ingenjörskonst som sjunkit frĂ„n första till tredje. Även om tekniska fĂ€rdigheter Ă€r viktiga, finns det ocksĂ„ en vĂ€xande efterfrĂ„gan pĂ„ mjukare fĂ€rdigheter, med ledning, kundexpertis och kommunikation som klĂ€ttrar uppĂ„t.

Uppgifterna visar dock pĂ„ ett avbrott mellan de tillgĂ€ngliga rollerna och de roller mĂ€nniskor kan fylla. För nĂ€rvarande finns det cirka Ă„tta seniora roller öppna för varje nybörjarroll som annonseras, Ă€ven om det finns mycket fler STEM-utexaminerade i Storbritannien Ă€n det finns tillgĂ€ngliga nybörjarroller – vilket visar att utbildning pĂ„ jobbet och uppfostran Ă€r viktiga delar för att sĂ€kerstĂ€lla att brittiska organisationer har den kompetens de behöver för att lyckas.

Tech Nations data- och forskningschef, George Windsor, sa: “Storbritannien fortsĂ€tter att vara den ledande tekniken i Europa och omfattningen av spĂ€nnande jobbmöjligheter över hela landet Ă€r en Ă„terspegling av det. Det Ă€r intressant att se hur företag reagerar pĂ„ förĂ€nderliga utmaningar, sĂ„som den ökade efterfrĂ„gan pĂ„ datakompetens och en ökning av sĂ€kerhetskompetens över hela linjen.

”Det Ă€r inte bara tekniska fĂ€rdigheter som kan göra skillnad – kommunikation och ledningserfarenhet blir ocksĂ„ allt viktigare. För alla som vill komma in i denna snabba och innovativa bransch, det finns en roll för dig om du vill ha det, sa han.

Adzunas chief customer officer Paul Lewis tillade: “Storbritannien teknik har konsekvent varit en av de snabbast vĂ€xande branscherna för jobbmöjligheter under de senaste Ă„ren eftersom företag tĂ€vlar om skicklig personal för att de ska kunna vĂ€xa i en konkurrensutsatt miljö.

“Även om vi börjar se effekterna av den bredare avmattningen börja pĂ„verka det bredare tekniska landskapet, betyder den snabba ökningen av digitala verktyg och tjĂ€nster sedan 2020 att roller för mjukvaruutvecklare fortfarande Ă€r de mest efterfrĂ„gade av företag över hela linjen.” han sa. “SĂ€kerhetsspecialister Ă€r ocksĂ„ efterfrĂ„gade nĂ€r företag anpassar sig till förĂ€ndrade affĂ€rsutmaningar som ökade cyberhot.”

Hela rapporten, Tech Nations mÀnniskor och fÀrdigheter 2022finns att lÀsa hÀr.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK