Blogg

Uber rapporterar förlust under Q1 2022 trots dubbel tillvÀxt i Rides Business

Uber-aktien halkade i onsdags efter att företaget sa att det drabbades av en stor förlust under de första tre mÄnaderna i Är trots en ÄterhÀmtning i sin Äkandeverksamhet.

KvartalsintÀkter kl Ubers Äkenheter nÀstan tredubblades frÄn Är till Är till 2,5 miljarder dollar (ungefÀr 19 066 crore Rs.), vilket övertrÀffade summan som tagits in frÄn dess matleveranstjÀnst för första gÄngen sedan pandemin ledde till en boom i mÀnniskor som bestÀllde mÄltider. Men trots de totala intÀkterna mer Àn en fördubbling jÀmfört med samma period förra Äret, noterade Uber en nettoförlust pÄ 5,9 miljarder dollar (ungefÀr 44 983 crore Rs.).

Förlusten berodde nÀstan helt pÄ omvÀrdering av dess andelar i Hugg och Didi i Asien och autonomt körteknikföretag Aurora i USA, stÄr det i resultatrapporten.

“Efter tvĂ„ Ă„r av ihĂ„llande och ibland oförutsĂ€gbar pĂ„verkan i vĂ„r verksamhet, bekrĂ€ftar vĂ„ra (första kvartalets) resultat rungande att vi Ă€r pĂ„ en stark vĂ€g som kommer ut ur pandemin,” sa Ubers vd Dara Khosrowshahi pĂ„ ett vinstsamtal.

Uber rival Lyft rapporterade sina intÀkter en dag tidigare och sa att Äkarna var svaga i januari pÄ grund av effekterna av Omicron COVID-19-varianten, men att efterfrÄgan ÄterhÀmtade sig kraftigt de följande tvÄ mÄnaderna.

Lyft sa att det förlorade 196,9 miljoner dollar (ungefÀr 1 500 crore Rs.) under det första kvartalet, varav det mesta berodde pÄ aktieersÀttning till anstÀllda.

BÄda företagen sa till analytiker att de förvÀntar sig att behöva investera i att hÄlla förare pÄ plattformen inför stigande brÀnslepriser och fortsatt oro över pandemin.

Uber-aktien sjönk mer Àn sju procent under middagshandeln medan Lyft-aktien föll med mer Àn 31 procent pÄ grund av förvÀntningar om att de kommer att spendera mer och dra in mindre under de kommande mÄnaderna.

“Lyft spenderar pengar som en rockstjĂ€rna frĂ„n 1980-talet och detta kommer att fĂ„ en vĂ„ldsam negativ reaktion frĂ„n investerare pĂ„ en redan nervös marknad”, sa Wedbush-analytikern Dan Ives efter att vinsten slĂ€pptes.

“Denna grĂ€v av utgifter för att fĂ„ förare tillbaka till plattformen Ă€r ett nödvĂ€ndigt ont för att driva Lyft-historien in i nĂ€sta steg av tillvĂ€xt.”

Uber sÄg intÀkterna stiga med 44 procent till 2,5 miljarder dollar (ungefÀr 19 060 crore Rs.) pÄ sin Eats-mÄltidsleveranstjÀnst jÀmfört med samma period för ett Är sedan, och sa att dess fraktplattform som förbinder lastbilschaufförer med laster publicerade sitt första lönsamma kvartal.

Uber har följt en strategi att bli en mobilappsnav för transportalternativ och locka mÀnniskor som anvÀnder den för turer att Àven bestÀlla mÄltidsleveranser och vice versa.

“Vi tror att Uber Ă€r bĂ€ttre positionerat Ă€n jĂ€mnĂ„riga för att dra nytta av Ă„terhĂ€mtningen av samĂ„kning,” sade CFRAs senior aktieanalytiker Angelo Zino och noterade partnerskap som en allians med taxichaufförer i New York.

“Även om osĂ€kerheter kring konsumtions-/reseutgifternas vĂ€g dĂ€mpar vĂ„ra synsĂ€tt, gillar vi Ubers strategi för flera appar.”


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK