Bil

TV-tillverkare tjÀnar mer pÄ annonser Àn att sÀlja tv-apparater

Vizio smart fjÀrrkontrollRajesh Vijayakumar/Shutterstock.com

Vizio blev nyligen ett publikt företag, vilket har gjort det möjligt för oss att lÀra oss mycket mer om hur det tjÀnar sina pengar. Som det visar sig tjÀnar företaget mer pÄ annonser, prenumerationer och data Àn pÄ att faktiskt sÀlja TV-apparater. Och Vizio Àr inte den enda heller.

Rapporter om smarta TV-apparater som genererar massor av intÀkter för företagen som tillverkar dem Àr inget nytt. Det som Àr intressant med Vizio Àr dock att företaget genererar mer vinst frÄn annonserna, prenumerationerna och data i sitt smarta TV-operativsystem Àn att sÀlja TV-apparater, vilket rapporterades i sin senaste resultatrapport (h/t The Verge).

Företaget kallar detta omrÄde för sitt Platform Plus-segment, och det genererade hela 57,3 miljoner dollar i bruttovinst. Företagets enhetssegment, som ansvarar för att sÀlja TV-apparater och annan hÄrdvara, genererade ungefÀr hÀlften av det, till 25,6 miljoner dollar. Men TV-försÀljningsdelen genererar ocksÄ betydligt mer intÀkter, men med en mycket högre kostnad för att göra affÀrer.

NÀr det gÀller vad som genererar pengar pÄ Platform Plus-omrÄdet, sÀljer Vizio annonsplaceringar, inkluderar knappar pÄ fjÀrrkontroller, visar annonser pÄ streamingkanaler, tar ett klipp frÄn prenumerationer och spÄrar och sÀljer tittardata som en del av InScape-programmet. Dessa kan generera mycket pengar med mycket mindre investeringar Àn att faktiskt designa och tillverka TV-apparater, soundbars och andra enheter.

Vizio har faktiskt sett en massiv ökning av pengar som genereras pÄ detta sÀtt. Faktum Àr att intÀkterna ökade med 136 % jÀmfört med förra Äret, sÄ annonsplaceringar och anvÀndardata blir allt mer lukrativa för företaget.

Naturligtvis Àr Vizio inte det enda företaget som tjÀnar massor av pengar pÄ detta sÀtt. Enligt The Verge tjÀnar Roku, ett företag kÀnt för att streama lÄdor och pinnar, faktiskt i genomsnitt $40 per mÄnad pÄ varje anvÀndare, vilket Àr till och med mer Àn Vizio. Och det kommer inte frÄn försÀljningen av streamingenheten.

“Vi tjĂ€nar inte riktigt pengar… vi tjĂ€nar verkligen inte tillrĂ€ckligt med pengar för att stödja vĂ„r ingenjörsorganisation och vĂ„r verksamhet och kostnaden för pengar för att driva Roku-tjĂ€nsten,” sade han till The Verge. “Det betalas inte av hĂ„rdvaran. Det betalas av vĂ„r annons- och innehĂ„llsverksamhet.”

Det Àr definitivt intressant att tÀnka pÄ hur mycket pengar du genererar för företaget som gör din TV lÄngt efter att du har betalat klart för den. Mellan prenumerationer, annonser och din data har företaget som ansvarar för tillverkningen av din TV lyckats förvandla dig till en mycket lukrativ lÄngsiktig investering.

Lyckligtvis kan du stÀnga av mÄnga av dessa funktioner och ÄtergÄ till att bara ta emot mÀngden annonser via kabel och plattformarna dÀr du tittar pÄ innehÄll.

RELATERAD: Hur du stoppar din smarta TV frÄn att spionera pÄ dig

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK