Bil

Trots erkÀnt löfte: RÀdsla, osÀkerhet och tvivel omger AI-adoption

Global forskning frÄn Juniper Networks visar att konsumenter och företag vill ha mer artificiell intelligens, men varför fortsÀtter tre utmaningar att hindra avtryckaren?

Bild: iStock/metamorworks

Chefer över hela vĂ€rlden satte artificiell intelligens som en högsta strategiska prioritet för 2021, men planerna har saktat ner eller inskrĂ€nkts. Juniper Networks slĂ€ppte nyligen rapporten, “AI kommer att accelerera … Ă€r din organisation redo?” som tar itu med detta mycket mĂ€rkliga dilemma: Utvecklare, organisationer (95%) och konsumenter kĂ€nner till fördelarna, vĂ€lkomnar och Ă€r exalterade över potentialen. Men hur kan företag pĂ„skynda sin adoption?

Mer mÄste-lÀs AI-tÀckning

Dagens AI

Idag inkluderar AI:s lÄngsamma utrullning automatisering av dagliga uppgifter, sÄsom chatbots för kundtjÀnst, bankavstÀmningar och smarta arbetsflöden för IT-problembiljetthantering. De ovannÀmnda 95 % av organisationerna tror att deras företag skulle dra nytta av att bÀdda in AI i daglig verksamhet, produkter och tjÀnster. MÀrkligt nog rapporterade bara 6 % av ledarna pÄ C-nivÄ att de antagit AI-drivna lösningar i sina organisationer idag.

“Det finns alltid utmaningar med ny teknik, men dessa farhĂ„gor bör inte hindra mĂ€nniskor frĂ„n att experimentera, lĂ€ra sig, gĂ„ framĂ„t och fĂ„ de verkliga fördelarna som finns dĂ€r. Börja med att doppa tĂ„rna i vattnet och arbeta för att bli bekvĂ€m innan du simmar in i djupet”, sĂ€ger Sharon Mandell, senior vice president och CIO för Juniper Networks.

SER: Digital transformation: En CXO:s guide (gratis PDF) (TechRepublic)

De tre frÀmsta utmaningarna för att ta till sig AI

Juniper fann att klyftan ligger inom följande tre utmaningar, rankade av respondenterna som de mest förutsedda adoptionshÀmmarna: AI-förberedda teknikstackar, arbetskraftsberedskap och AI-styrning.

Respondenterna ombads att rangordna utvecklande företags mervĂ€rdesbaserade AI-modeller och datamĂ€ngder som anses vara “den frĂ€msta teknikrelaterade utmaningen.” Att inta, bearbeta och hantera data för att mata AI Ă€r deras tekniska utmaning nr 1, enligt Junipers rapport. Ekonomiskt engagemang Ă€r viktigt “i robusta molnlösningar och förberedelse av rĂ€tt data för AI att anvĂ€nda.” 39 % av de tillfrĂ„gade sa att de “sannolikt kommer att samla in telemetridata för att förbĂ€ttra AI för att förbĂ€ttra anvĂ€ndarupplevelsen, samt sĂ€kerstĂ€lla att kĂ€nslig data skyddas i processen.” Trettiofyra respondenter sa att AI-verktygens funktioner Ă€r de mest kritiska för att möjliggöra AI-anvĂ€ndning.

Att fÄ med personalen ombord: 73 % av organisationerna kÀmpar med att förbereda och utöka sin personalstyrka för att integrera med AI-system. Det Àr högsta prioritet för företaget, rapporterade respondenter pÄ C-nivÄ, att anstÀlla personer för att utveckla AI-kapacitet inom en organisation Àn att utbilda slutanvÀndare att anvÀnda verktygen sjÀlva.

Under rĂ€tt paraply: 67 % av de tillfrĂ„gade rapporterade att AI har identifierats som en prioritet av deras organisations ledare för en strategisk plan för hösten 2021, och 87 % av cheferna hĂ„ller med om att organisationer har ett ansvar att ha styrning och efterlevnadspolicyer pĂ„ plats. minimera negativa effekter av AI, men Ă€ndĂ„ rankade chefer att etablera AI-styrning, policyer och procedurer som en av sina lĂ€gsta prioriteringar. Ytterligare 84 % av cheferna hĂ„ller med om tvĂ€rfunktionell sponsring och engagemang Ă€r avgörande för att AI ska kunna integreras i sina produkter och tjĂ€nster. ÄndĂ„ sa bara 7 % av cheferna att de inte har identifierat en företagsomfattande AI-ledare för att övervaka AI-strategi och -styrning. 74 procent av de tillfrĂ„gade hĂ„ller med om att medarbetarnas tillfredsstĂ€llelse har ökat sedan de implementerade AI-lösningar för att hjĂ€lpa till med deras operativa uppgifter.

Den AI som finns Àr vÀldigt bra

De organisationer som Ă€r tidiga AI-anvĂ€ndare nĂ€mner positiva förĂ€ndringar som operativ effektivitet och förbĂ€ttrad anvĂ€ndarupplevelse. Junipers forskning fann företag som “antog och utnyttjade AI visar verkliga och meningsfulla resultat, vilket ger optimism och spĂ€nning.”

Ytterligare forskning visade att nÀr organisationer skalar sina AI-kapaciteter och integrerar anstÀllda i lösningar, ökar anvÀndarnas tillfredsstÀllelse stadigt, och sparad tid gör det möjligt för anstÀllda att fokusera pÄ mervÀrdesuppgifter som tidigare var ohanterliga.

Hur man hÄller konkurrenskraften

För att behĂ„lla konkurrenskraften mĂ„ste branschen “anpassa sig!” sa Mandell. “Organisationer har bara börjat förstĂ„ integrationsutmaningarna och de investeringar som krĂ€vs för AI-förberedda teknikstackar. I slutĂ€ndan behöver de rĂ€tt infrastruktur som bas för AI. NĂ€r de vĂ€l har byggt den rĂ€tta basen för att inta och bearbeta kvalitet och opartisk data, bör de fokusera pĂ„ att sĂ€kerstĂ€lla att deras arbetsstyrka Ă€r bevĂ€pnad med rĂ€tt kompetens och verktyg för att stödja denna AI-vĂ„g. Slutligen, nĂ€r det kommer till AI-antagande Ă€r styrning, tvĂ€rfunktionellt och verkstĂ€llande engagemang avgörande för att sĂ€kerstĂ€lla att AI hĂ„ller sig inom företagets prioriteringar.”

AI:s framtid inom nÀringslivet

NĂ€r man ser fram emot sa Mandell, “Även om mycket av rĂ€dslan kring AI fortfarande kan existera, har den kraften att lĂ„sa upp vĂ„r arbetsstyrka, för att göra det möjligt för företag att förĂ€ndra vĂ€rlden. Även om det finns nĂ„gra hinder för adoption, Ă€r optimismen kring anvĂ€ndningen av AI i organisationer pĂ„taglig; AI i företaget Ă€r instĂ€lld pĂ„ att ta fart. NĂ€r nĂ€stan tvĂ„ tredjedelar av den tillfrĂ„gade organisationsledningen noterar att AI Ă€r en högsta prioritet för deras strategiska planer för 2021, kan vi inte bara förvĂ€nta oss att se fler försök och implementeringar inom en snar framtid, utan ocksĂ„ se nĂ€r AI blir avgörande för verksamheten med i morgon.”

Metod: Juniper undersökte 700 globala IT-beslutsfattare som Àr direkt involverade i sin organisations AI- och/eller maskininlÀrningsplaner eller faktiska implementeringar för att bedöma attityder, uppfattningar och problem kring tekniken.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK