Bil

Tror du att ditt husdjur Àr ett konstverk? Ta reda pÄ det med Google

DjurportrÀtt GoogleGoogle

Google kastar alltid intressanta saker pÄ sin Arts & Culture-app. Nu lÀgger företaget till en ny funktion som heter Pet Portraits som anvÀnder en algoritm för att hitta konstverk som liknar din lurviga vÀn.

RELATERAD: Vad Àr algoritmer och varför gör de mÀnniskor obekvÀma?

Innan den hÀr Pet Portrait-funktionen lanserades hade Google en cool funktion som heter Art Selfie som anvÀnde maskininlÀrning för att skanna bilder av mÀnniskor för att matcha dem med kÀnda konstverk. Företaget sÀger att över 120 miljoner selfies har tagits hittills.

Den nya funktionen ger liknande teknik till husdjur, sÄ om du nÄgonsin har undrat om ditt husdjur ser ut som ett berömt konstverk (lÄt oss vara Àrliga, vi tror alla att vÄra husdjur Àr konstverk i sin egen rÀtt). Google sÀger att den nya funktionen kan anvÀndas för att skanna bilder av hundar, katter, fiskar, fÄglar, reptiler, hÀstar eller kaniner. Ditt husdjur kommer att matchas med forntida egyptiska figurer, levande mexikansk gatukonst, fridfulla kinesiska akvareller och andra konstverk.

För att komma Ät den nya funktionen mÄste du anvÀnda Google Arts & Culture-appen och sedan gÄ till regnbÄgskamerafliken. DÀrifrÄn kan du kontrollera bilder pÄ dina husdjur mot Googles konstdatabas för att se om det finns en matchning och hur nÀra matchen Àr.

För min hund (han Àr en liten blandras) matchade Google honom noga med en mÄlning av en vinthund (han ser inte ut som en vinthund), sÄ din körstrÀcka kan variera nÀr det gÀller noggrannhet.

RELATERAD: Vad Àr maskininlÀrning?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK