Bil

Topp 10 alternativ för antivirusprogram för sÀkerhetsmedvetna anvÀndare

VĂ€rlden Ă€r för farlig för att anvĂ€nda internet oskyddat. Spara dina datorer, surfplattor och telefoner frĂ„n att bli attackerade – kolla in detta antivirusprogram.

Antivirusprogramvara Ă€r en viktig komponent i alla Windows-, Mac- eller mobiloperativsystem, sĂ€rskilt arbetsstationer som ansluter till internet och anvĂ€nds för finansiella transaktioner eller för att komma Ă„t och lagra konfidentiell data. Det betyder inte att skydd av servrar med antivirusskydd inte Ă€r ett kritiskt ansvar – Ă€ven de pĂ„ segregerade undernĂ€t utan extern Ă„tkomst. Virus kan spridas pĂ„ interna nĂ€tverk om komprometterade maskiner introduceras i miljön utan antivirusprogram.

Vissa antivirusprodukter betalas (vanligtvis med Ärsprenumeration), vissa Àr gratis, vissa Àr inriktade pÄ konsumenter och andra har en företagsvinkel. Det finns mÄnga olika alternativ dÀr ute inom antivirusskydd, sÄ hÀr Àr 10 antivirusprogramprodukter som syftar till att skydda system som tÀcker alla samhÀllsskikt av tekniskt liv.

Obs: Priset kan variera beroende pÄ leverantör, inköpsort och massrabatter. Produkterna Àr inte listade i nÄgon speciell ordning, sÄ denna lista ska inte tolkas som ordnad efter kvalitet uppifrÄn och ner eller vice versa.

Norton Antivirus

Bild: Norton

Norton Antivirus Àr förmodligen den mest kÀnda produkten bland denna antivirussammanfattning. Den debuterade 1991 och har en gedigen meritlista nÀr det gÀller att skydda system. GrÀnssnittet för antivirusappen Àr rent och lÀtt att navigera, och ytterligare funktioner som prestandaoptimerare, lösenordshanterare och alternativ för sÀkerhetskopiering (vissa kostar extra pengar) Àr tillgÀngliga. En av de bÀsta egenskaperna hos denna antivirusprodukt Àr skydd mot nÀtfiskeförsök genom att blockera Ätkomst till skadliga webbplatser som försöker samla in kontouppgifter och konfidentiell information, vilket skyddar dig frÄn identitetsstöld eller Ànnu vÀrre.

Den hÀr appen körs pÄ Windows, Mac, iOS och Android.

McAfee Total Protection

Bild:

McAfee Àr en populÀr sÀkerhetsprogramvara bland konsumenter och företag. Det ger utmÀrkt prestanda och skyddar mot spionprogram och skadlig programvara, sÄvÀl som rutinvirus. Det blockerar inte bara farliga webbplatser, det skannar och tar bort skadliga e-postmeddelanden ocksÄ. SÀker surfning, identitetsstöldskydd och ett sÀkert VPN-alternativ ingÄr. Appen körs pÄ Windows, Mac, iOS och Android och sÀkrar alla mobila enheter.

Trend Micro Antivirus

Bild: Trend Micro

Trend Micro Antivirus+ Security Àr en lite mer grundlÀggande antivirusapp Àn andra produkter. Den erbjuder standard antivirus samt antispyware och antimalware funktioner, kommer till en lÀgre genomsnittlig kostnad men rapporteras medföra vissa prestanda omkostnader. Artificiell intelligens (AI)-inlÀrning anvÀnds för att observera hotbeteenden och anpassa sig dÀrefter. Ett Pay Guard-alternativ anvÀnds för att skydda onlinetransaktioner. Den tillhandahÄlls endast för Windows.

De mer avancerade alternativen för InternetsÀkerhet och Maximal Security Àr i princip samma produkt, de tÀcker bara en annan nivÄ av enheter (enligt prisavsnittet) och erbjuder integritet i sociala medier, systemoptimering och reparation, onlineskydd för barn (förÀldrakontroll), ett lösenord manager och mobil OS/Mac-alternativ. Den körs pÄ Windows, Mac, iOS och Android och skyddar alla dina enheter frÄn skadlig programvara.

Webroot SecureAnywhere

Bild: Webroot

Webroot antivirusprogram skyddar mot vanliga tecken frÄn hotavdelningen, den Àr lÀtt och erbjuder identitetsskydd för att skydda konton, lösenord och konfidentiell data, brandvÀggsskydd och popup-fönster och annonsblockering för att skydda dig frÄn virus och annan skadlig programvara . För att vara rÀttvis erbjuder webblÀsare i allmÀnhet den hÀr sista funktionen ocksÄ, men webbplatsoperatörer hittar rutinmÀssigt sÀtt att omintetgöra dessa inbyggda alternativ, sÄ lite extra hjÀlp kan komma till nytta för att minska dessa frustrationer.

Webroot-antivirusskanningen Àr snabb och effektiv, och det finns till och med ett webbkameraskydd för att förhindra att skadlig programvara kommer Ät din kamera. Detta skydd mot skadlig programvara körs pÄ Windows och Mac.

Symantec Endpoint Protection

Bild: Symantec

Symantec Endpoint Protection Ă€r den mest “företags” av produkter hĂ€r och Ă€r utan tvekan den bĂ€st lĂ€mpade för centraliserad hantering av IT- eller sĂ€kerhetsavdelningarna. Mobilappen för detta antivirusskydd kan ocksĂ„ distribueras via centraliserade medel.

Symantec erbjuder skydd mot skadlig programvara, virus, spionprogram, okÀnda hot och nÀtverks-/vÀrdutnyttjande. Det finns tyvÀrr ingen anti-phishing-funktion, och det medför betydande systemkostnader. Men avvÀgningen Àr ett mycket effektivt skydd mot hot som skyddar företagets tillgÄngar och anstÀllda. Den körs pÄ Windows, Mac, iOS och Android.

Kaspersky Endpoint Protection

Bild: Kaspersky

Kaspersky Àr en annan vÀlkÀnd aktör inom antivirusomrÄdet, som har en bevisad erfarenhet av tillförlitlighet för virusskydd sedan 1997. Dess slutpunktssÀkerhetsprodukt erbjuder den vanliga anti-malware-sviten, bra prestanda, anti-phishing och starkt anti-ransomware-skydd. Den integreras vÀl i företag med centraliserad hanteringskapacitet.

Vissa anvÀndare har rapporterat utmaningar med rapporteringsmodulen, men den övergripande kundnöjdheten med Kasperskys antivirusprogram Àr bland nÄgra av de mest positiva av alla dessa antivirusprodukter som granskats. Den körs pÄ Windows, Mac, iOS och Android.

Sophos hem

Bild: Sophos

Sophos Home Àr Sophos antivirusprogram, och den kommer i bÄde en gratis och en premiumversion. BÄda versionerna erbjuder antivirusskydd, AI-hotdetektering, förÀldrawebbplatsfiltrering och webbskydd. Den kostnadsfria antivirusversionen kan tÀcka tre enheter. Den betalda versionen gÄr lÀngre genom att tillhandahÄlla ransomware-sÀkerhet; utökad webbsÀkerhet; skydd för banktjÀnster, integritet och identitetsstöld; avancerade komponenter mot skadlig programvara; premiumstöd; och tÀckning för 10 enheter. Den körs pÄ Windows och Mac.

Malwarebytes Cybersecurity

Bild: Malwarebytes

Malwarebytes erbjuder gratis och betalda produkter, men den kostnadsfria antivirusversionen Àr egentligen bara avsedd att rensa upp en infekterad dator; det erbjuder anti-hacking, anti-ransomware, anti-phishing och aktiva antivirushotskydd, men dessa upphör att gÀlla efter 14 dagar. Den betalda versionen av detta antivirusprogram erbjuder alla ovanstÄende komponenter för den kostnad som visas. Den körs pÄ Windows, Mac och Chromebook.

Avast

Bild:

Avast Free anses allmĂ€nt vara en av de bĂ€sta gratis antivirusprodukterna som finns. Den erbjuder gratis antivirusskydd, Wi-Fi-skanning för att upptĂ€cka svagheter (som att anvĂ€nda standardlösenord), popup-blockering, en lösenordshanterare, en omfattande brandvĂ€gg och – bĂ€st av allt – inga annonser.

Premium-versionen av antivirusprogram erbjuder allt ovan plus Avast Secure Browser, som Àr en anpassad sÀker webblÀsare som skyddar dina data (och rekommenderas för dem som arbetar i finansbranschen). Den tillhandahÄller ocksÄ en ny funktion som heter Remote Access Shield, som hjÀlper till att skydda personuppgifter och mildra sÄrbarheter pÄ fjÀrrskrivbord.

En sandlÄdefunktion lÄter dig köra misstÀnkt programvara i en lÄst miljö för att testa den och se om den innehÄller skadlig kod. Det finns ocksÄ en sÀker bankfunktion, ett alternativ för upptÀckt av falska webbplatser, webbkameraskydd och till och med en mjukvaruuppdatering för att sÀkerstÀlla att andra produkter, sÄsom verktyg och webblÀsare, Àr uppdaterade. Den körs pÄ Windows, Mac, iOS och Android

Enhetens erbjudande Àr $39,99 och multi-enheten erbjuder $49,99

Microsoft Defender

Bild: Microsoft

Vi kommer till vĂ„r sista antivirusskyddsprodukt i sammanfattningen, Windows Defender, som levereras med Windows 10. NĂ€r produkterna gĂ„r Ă€r det ganska grundlĂ€ggande och skulle förmodligen tjĂ€na ungefĂ€r ett “C” pĂ„ vilket rapportkort som helst. Det skyddar mot virus, men uppdateras inte ofta, har inget avancerat hotskydd och kontoskydd gĂ€ller bara för ditt Microsoft-konto. Den senare funktionen Ă€r irrelevant för anvĂ€ndare som istĂ€llet förlitar sig pĂ„ lokala konton.

Defender erbjuder brandvÀggsskydd (som egentligen bara Àr den klassiska Windows-brandvÀggen som vissa har Àlskat och vissa har hatat sedan Windows XP), nÀtverksskydd, app- och webblÀsarskydd (observera att webblÀsaren i frÄga mÄste vara Microsoft Edge; andra webblÀsare behöver inte gÀlla) och ett visst mÄtt av enhetssÀkerhet som att förhindra skadlig kod frÄn att infogas i processer som körs i minnet.

Detta gratis antivirusprogram Àr inte perfekt och har gjort vissa misstag, som att felmÀrka Citrix-komponenter som skadlig programvara, men för de flesta grundlÀggande datoranvÀndning (tÀnk: mormor anvÀnder datorn för Facebook, Amazon shopping och e-post) fÄr det jobbet gjort. Den körs pÄ Windows 10.

Redaktörens anmÀrkning: Den hÀr artikeln har uppdaterats för att Äterspegla nya priser.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK