Blogg

Tether expanderar till Mexiko med Peso-Pegged Stablecoin-lansering

Tether, företaget bakom det mest populÀra stablecoin kopplat till den amerikanska dollarn, USDT, har debuterat ett nytt stablecoin knutet till den mexikanska peson som markerar företagets intrÀde pÄ den latinamerikanska kryptomarknaden. Företaget som driver den blockchain-aktiverade plattformen meddelade att det nya stablecoinet skulle lÀggas till Tethers vÀxande produktsortiment, som nu inkluderar fyra fiat-valutastödda tillgÄngar. Den nya token kommer att handlas under tickern MXNT med initialt stöd inklusive Ethereum, Tron och Polygon med stöd för ytterligare nÀtverk som förvÀntas lanseras vid ett framtida datum.

De meddelande följer pÄ företagets tidigare stablecoins USDT, EURT och CNHT, som knöts till den amerikanska dollarn, euron respektive kinesiska yuanen. MXNT byggdes av samma team av utvecklare som skapade Tether USDT och stöds av tether.to.

Tether har bÄde Euro- och Yuan-kopplade stablecoins, men dess USD-peggade stablecoin, USDT, Àr mer populÀrt. Den nuvarande totala mÀngden USDT Àr större Àn 77 miljarder dollar (ungefÀr 5 97 370 crore Rs.). Tethers utbud har dock minskat med över 15 miljarder under LUNA krasch under den senaste mÄnaden.

“Vi har sett en ökning av anvĂ€ndningen av kryptovaluta i Latinamerika under det senaste Ă„ret, vilket har gjort det uppenbart att vi behöver utöka vĂ„ra erbjudanden”, sĂ€ger Paolo Ardoino, CTO för Tjudra.

“Vi introducerar en Peso-bunden stablecoin kommer att ge ett vĂ€rdelager för dem pĂ„ tillvĂ€xtmarknaderna och i synnerhet Mexiko. MXNT kan minimera volatiliteten för dem som vill konvertera sina tillgĂ„ngar och investeringar frĂ„n fiat till digitala valutor. Tether kunder pĂ„ denna helt nya marknad kommer att kunna dra nytta av samma transparenta kundupplevelse.”

Entrén till Mexiko har mötts av entusiasm och stöd frÄn kryptovaluta-investerare. Nyheten ger viss tröst pÄ en marknad som för nÀrvarande har en negativ syn pÄ stablecoins. NÀr kryptomarknaden fick panik över LUNA och UST bröt Tether under sin peg pÄ $1 (ungefÀr 77,5 Rs.).


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK