Blogg

Technoblade, en populĂ€r Minecraft YouTuber, dör i cancer vid 23 Ă„rs Ă„lder – delar den sista videon

Technoblade, en populÀr Minecraft YouTuber, har dött i cancer vid 23 Ärs Älder.

I en video- Uppladdad till sin YouTube-kanal med titeln “sĂ„ lĂ„nga nördar” och berĂ€ttad av sin far, tackade Technoblade sina fans och andra streamers för deras stöd under Ă„ren och avslöjade att hans riktiga namn var Alex. (Han hade “av misstag” slĂ€ppt att han kallades Dave i en tidigare video.)

“Hej alla, Technoblade hĂ€r. Om du tittar pĂ„ det hĂ€r Ă€r jag död, sĂ€ger han. “Tack alla för att ni stöttat mitt innehĂ„ll genom Ă„ren. Om jag hade haft 100 liv till, tror jag att jag skulle vĂ€lja att bli Technoblade igen varje gĂ„ng, eftersom det var de lyckligaste Ă„ren i mitt liv.”

I videon ber Technoblade om ursĂ€kt för att han “sĂ„lt ut sĂ„ mycket under det senaste Ă„ret” genom att erbjuda varor, men noterar att hans syskon som ett resultat kommer att kunna gĂ„ pĂ„ college. “Tja, om de vill”, tillĂ€gger han. “Jag vill inte sĂ€tta nĂ„gon död bror grupptryck pĂ„ dem.”

Technoblades far beskriver hur de tvĂ„ diskuterade att göra en sista video, men sa att Alex hade “svĂ„rt att skriva” pĂ„ grund av effekterna av sin sjukdom.

“Han avslutade det och sedan var han klar. Han levde ytterligare Ă„tta timmar efter det.”

Hans pappa sĂ€ger att Technoblade skrev manuset till sin sista video frĂ„n sĂ€ngen och dog kort dĂ€refter. “Jag tror inte att han sa allt han ville sĂ€ga, men jag tror att han förstod huvudpoĂ€ngen”, sĂ€ger hans pappa. “Han avslutade det och sedan var han klar. Han levde ytterligare Ă„tta timmar efter det.”

I en video publicerade pÄ sin kanal i augusti 2021, avslöjade Technoblade att han hade fÄtt diagnosen cancer. Han sÀger att hans högra arm hade börjat göra ont i juli samma Är, och han trodde först att det berodde pÄ repetitivt belastningssyndrom. SÄ smÄningom gick han till en lÀkare i början av augusti och fick diagnosen sarkom, en sÀllsynt typ av cancer som vÀxer i kroppens bindvÀv.

“Jag kĂ€nner mig lite dum nĂ€r jag pratar om det hĂ€r med Minecraft i bakgrunden kĂ€nns det lite malplacerat”, sĂ€ger Technoblade i videon. “Men jag Ă€r en Minecraft YouTuber – Jag gör inte en ansiktskamera, vilket Ă€r, antar jag, hur de flesta mĂ€nniskor skulle prata om allvarliga saker.”

Han skĂ€mtar i videon om hur hans “kemoterapibĂ„ge kommer att vara fantastisk för innehĂ„llet” och hur, nĂ€r han ringde folk för att berĂ€tta om diagnosen, “ingen tog nyheterna vĂ€rre Ă€n min sjukförsĂ€kringsleverantör – de har varit otröstlig i veckor.”

Meddelanden om stöd, beundran och kondoleanser har strömmat in frĂ„n spelgemenskapen efter Technoblades bortgĂ„ng, inklusive frĂ„n medlemmar i Dream SMP — en enormt populĂ€r Minecraft server som berĂ€ttar historier om samarbete med vĂ€lkĂ€nda streamers (inklusive Technoblade sjĂ€lv).

“Roligt utan anstrĂ€ngning. OĂ€ndligt begĂ„vad. GĂ„tt för snart,” twittrade YouTubern Ted Nivison.

“Technoblade var nĂ„gon som sĂ„ mĂ„nga av oss sĂ„g upp till, inklusive mig sjĂ€lv. Tack för allt du gjort för sĂ„ mĂ„nga. VĂ€rlden blir inte densamma utan dig.” twittrade en annan streamer, Eret.

I ett meddelande till Technoblades onlinebutik sa hans familj att en del av all försÀljning av hans varor skulle doneras till vÀlgörenhet, Sarcoma Foundation of America.

Hans familj delade ocksÄ ett uttalande i slutet av hans sista video, dÀr han upprepade sin uppskattning och respekt för sina fans och andra streamers, och hans familjs önskan om privatliv.

Vi, Technoblades familj, ville att ni alla skulle veta hur mycket han Àlskade och respekterade sina fans och kollegor.

FrĂ„n Technoblades tidigaste onlinedagar planerade han alltid sĂ€tt att glĂ€dja och belöna sin publik – att ge bort onlinepriser, uppmuntra till bra sportmannaskap och framför allt dela sina Minecraft-Ă€ventyr för underhĂ„llning och skratt. Även efter sina slutliga framgĂ„ngar lyckades han pĂ„ nĂ„got sĂ€tt behĂ„lla sin godmodiga ödmjukhet, och konkurrerade med en förtjusande balans mellan sjĂ€lvförtroende och sjĂ€lvironisk kvickhet. Han undvek personlig berömmelse och arbetade hĂ„rt för att hĂ„lla sin sanna identitet konfidentiell, och vi ber dig att fortsĂ€tta att respektera hans önskemĂ„l om att skydda hans privatliv och hans familjs integritet.

Det senaste Äret hade mÄnga svÄra stÀllen för vÄr son nÀr han kÀmpade mot cancer i stadium fyra. Men han klagade inte och fortsatte med sitt berömda strategiska sinne för att försöka slÄ vad han visste var nÀstan omöjliga odds. Min sons tapperhet pÄ den hÀr vÀgen var en lysande lÀxa för oss alla som hade förmÄnen att vandra den med honom. Tack för att du delade med dig av hans resa genom allt eftersom han gjorde det arbete han Àlskade för sina Àlskade fans.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK