Gardets

Sveriges Einride ska testa autonoma lastbilar pÄ amerikanska vÀgar

Svenska startupen Einride AB kommer att testa sina sjÀlvkörande godsfordon pÄ allmÀnna vÀgar i USA i en operation med GE Appliances efter att ha fÄtt godkÀnnande frÄn federala tillsynsmyndigheter.

Einride planerar att placera ett av sina tjocka elfordon, som inte har nÄgra hytter för förare, pÄ en vÀgstrÀcka pÄ en mil mellan tvÄ lager i Tennessee för GE Appliances, ett dotterbolag till hushÄllsapparatföretaget Haier. National Highway Traffic Safety Administration gav nyligen grönt ljus för företagets testkörning.

“Det hĂ€r Ă€r ett steg-för-steg-sĂ€tt, och det hĂ€r Ă€r ett stort steg framĂ„t, eftersom det faktiskt nu Ă€r pĂ„ allmĂ€nna vĂ€gar”, sĂ€ger Robert Falck, vd för det sex Ă„r gamla Stockholmsbaserade företaget.

Einride ansluter sig till ett vÀxande omrÄde av startups med autonoma lastbilar i kapplöpningen för att fÄ sin teknik pÄ vÀgen och fÄ in intÀkter. Företag inklusive San Diego-baserade TuSimple Holdings Inc., Pittsburgh-baserade

Aurora

Innovation Inc. och Waymo LLC, en division av Googles moderbolag

Alfabet Inc.,

har tillkÀnnagett tester av deras förarlösa lastbilsteknologi i kommersiella verksamheter som transporterar frakt.


Logistikrapporten

Toppnyheter och djupgÄende analyser om logistikvÀrlden, frÄn leveranskedja till transport och teknik.


Steve Viscelli, universitetsstipendiat och förelÀsare och expert pÄ lastbilsindustrin som sitter i ett rÄdgivande rÄd för Aurora, sa att fraktsektorn rör sig snabbare mot autonoma transporter Àn personbilsbranschen, delvis för att tekniken kan minska kostnaderna och förenkla verksamheten för kommersiella lastbilsföretag.

“Lastbilar kommer utan tvekan att vara först i det verkliga förarlösa systemet, delvis för ekonomin”, sa Viscelli. “Just nu har vi enorma begrĂ€nsningar för hur lĂ€nge en lastbil kan röra sig eftersom den styrs av en mĂ€nniska, som behöver sova och anvĂ€nda badrummet och ta 10-timmars obligatoriska pauser och annat.”

Einride kallar sina stubbiga, snubbade fordon för Pods. De har plats för cirka 10 lastpallar, eller cirka 57 000 pund. Det finns ingen förare ombord och de hanteras av fjÀrroperatörer, som kan övervaka flera fordon samtidigt, enligt Einride. Dessa fjÀrroperatörer vidtar ÄtgÀrder som förare vanligtvis gör, som att ringa nÄgon nÀr ett fordon fastnar vid en grind, sa Falck.

Einrides pilotprogram, som kommer att pÄgÄ i tvÄ veckor under tredje kvartalet 2022, kommer att sÀtta Poden pÄ allmÀnna vÀgar som transporterar lastbilar och bilar.

NÀr de förarlösa fordonsföretagen Aurora och Embark gör sin börsdebut den hÀr mÄnaden, pratade WSJs George Downs med VD:arna om varför de fokuserar pÄ autonoma lastbilar och om det kan betyda en lösning för bristen pÄ lastbilschaufförer i USA.

Einride skrev förra Äret pÄ ett avtal om att leverera 300 elektriska lastbilar till sjöfartsjÀtten

AP Möller-Maersk

SOM.

MÄnga av de autonoma lastbilarna som andra företag utvecklar Àr inte elektriska. Det beror delvis pÄ att avkastningen pÄ investeringen inte Àr dÀr just nu för den strÀcka de skulle köra kontra hur mycket tid de skulle behöva spendera pÄ att ladda, sa Viscelli.

En utmaning som elbilsföretag i USA stÄr inför Àr bristen pÄ laddningsinfrastruktur. Det borde inte vara ett problem pÄ den korta strÀckan Einride kommer att anvÀnda i Tennessee, men Falck sa att hans företag Àr beredd att bygga ut den infrastruktur som behövs för att driva sina fordon.

Skriva till Liz Young kl [email protected]

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Med ensamrÀtt. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK