Gardets

Storbritanniens hem och företag vÀnder sig alltmer till altnÀt för anslutning

En rapport frĂ„n analytikern Point Topic, sammanstĂ€lld pĂ„ uppdrag av Independent Networks Co-operative Association (INCA), har avslöjat att mer Ă€n 5,5 miljoner hem och företag i Storbritannien nu kan ansluta till ett oberoende fiberbredbandsnĂ€t – och för första gĂ„ngen , Ă€r det totala antalet liveanslutningar som tillhandahĂ„lls av “altnĂ€ten” över en miljon.

Baserat pÄ data frÄn oberoende nÀtoperatörer över hela landet, 2022 MÀtvÀrden för den brittiska oberoende nÀtverkssektorn Rapporten visar att sektorn Äterigen har fördubblats i storlek jÀmfört med föregÄende Är och blir alltmer en uppskattad investeringskÀlla.

Studien visade att den brittiska altnetsektorn fortsatte att dra in betydande summor av privat finansiering, med investerings- och utgiftsÄtaganden som förutspÄddes uppgÄ till 17,7 miljarder pund i slutet av 2025.

INCA noterade att i kombination med de 12 miljarder pund som bekrÀftats av BT Group, de 5 miljarder pund som aviserats av den brittiska regeringen och 2 miljarder pund som planerats av Virgin Media O2, kommer investeringsnivÄerna att överstiga de tidigare uppskattningarna pÄ 30 miljarder pund för att ta nÀsta generations nÀtverk till varje fastighet i UK.

Rapporten visade ocksÄ att fiberbredbandsnÀt frÄn Storbritanniens oberoende operatörer vÀxte med 111 % pÄ Ärsbasis i slutet, jÀmfört med 110 % frÄn 2019-2020 och 52 % frÄn 2018-2019. Majoriteten anvÀnder gigabit-fiber-till-lokalen eller hemmet (FTTP/H) och fiber-till-byggnaden (FTTB)-teknik, med Àldre VDSL som i allt högre grad fasas ut.

Enbart den vÀxande leverantören CityFibre stod för mer Àn en miljon av lokalerna som passerades av oberoende nÀtverk, och INCA observerade att nÀr CityFibre flyttade upp i raden nÀr det gÀller leverantörer av FTTP-infrastruktur, flyttar de in i ett verkligt nationellt nÀtverk.

Den noterade ocksÄ att Community Fiber har passerat en halv miljon hem i London, WightFibre har etablerat sig som den huvudsakliga fullfiberleverantören pÄ Isle of Wight och INCA-medlemmar bygger fullfibernÀt över alla delar av Storbritannien. NÀtverk med fast trÄdlös Ätkomst (FWA) berÀknades tÀcka mer Àn tvÄ miljoner lokaler, Àven om inte alla kommer att ha fullhastighetstjÀnst.

De 1,03 miljoner direktanslutna anslutningarna till oberoende fasta nÀtverk, frÀmst tillhandahÄllna av fullfiber- och gigabitanslutningar, representerar redan en utnyttjandegrad pÄ 20 % i ett vÀxande fotavtryck, vilket visar, sa INCA, att i synnerhet privatkunder krÀver bÀttre bandbredd, symmetri och stabilitet.

Fast fullfibernÀtsinfrastruktur som tillhandahÄlls av oberoende operatörer förvÀntas nÄ över 11,5 miljoner lokaler i slutet av 2022, med uppskattningsvis 1,4 miljoner liveanslutningar. I slutet av 2025 projicerar dessa operatörer 10,3 miljoner liveanslutningar över sina nÀtverk.

“Denna fortsatt höga investeringsnivĂ„n, tillsammans med Ă„taganden frĂ„n andra i den privata sektorn som BT och Virgin Media, och pengarna som lagts in av regeringen, visar att Storbritannien Ă€r pĂ„ rĂ€tt vĂ€g, för första gĂ„ngen i sin historia, att ha ordentlig konkurrens om bredbandsinfrastruktur”, sĂ€ger INCA:s vd, Malcolm Corbett.

“Oberoende nĂ€tverksoperatörer Ă€r en viktig del av denna anslutningssticksĂ„g, som kommer att erbjuda konsumenterna verkliga valmöjligheter och driva innovation inom de bredbandstjĂ€nster de konsumerar.”

INCA:s ordförande Alex Blowers sa: “Denna rapport visar den ökande mognaden för den oberoende bredbandssektorn.

“Det övergĂ„r nu frĂ„n insamlings- och planeringslĂ€ge till leverans- och genomförandestadiet och Ă€r onekligen en nyckelpartner i leveransen av ett digitalt Storbritannien frĂ„n 2000-talet.

“Det Ă€r avgörande att regeringen och Ofcom sĂ€kerstĂ€ller att momentum upprĂ€tthĂ„lls genom att utveckla den underliggande policyn och regelverket till stöd för den infrastrukturkonkurrens som nu har anlĂ€nt till Storbritannien.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK