Gardets

Storbritannien behöver utöka sin kompetens för att uppnÄ kvantfördelar

Ny forskning frÄn EY har funnit att i Storbritannien förvÀntar sig nÀstan alla (97 %) av de 501 tillfrÄgade cheferna att kvantdatorer kommer att störa deras sektorer. Forskningen fann ocksÄ att nÀstan hÀlften (48 %) tror att kvantdatorer kommer att nÄ tillrÀcklig mognad för att spela en betydande roll i de flesta företags aktiviteter inom sina respektive sektorer Är 2025.

Enligt EY har dock endast en tredjedel (33 %) av organisationerna redan börjat strategisk planering för att förbereda sig för teknikens kommersialisering och mindre Àn en fjÀrdedel (24 %) har inrÀttat pilotteam för att utforska dess potential eller arbetar för nÀrvarande med att göra det.

Till exempel, förra veckan, tillkÀnnagav försvarsministeriet (MoD) ett ÄrslÄngt program som arbetar med den brittiska kvantspecialisten ORCA Computing för att utveckla mjukvara för ORCAs kvantdator PT-1, som har designats för att fungera vid rumstemperatur.

NĂ€r han diskuterade piloten sa Stephen Till, fellow vid Defense Science and Technology Laboratory (Dstl), en verkstĂ€llande byrĂ„ för MoD: “Det hĂ€r arbetet med ORCA Computing Ă€r ett milstolpeögonblick för MoD. Att komma Ă„t vĂ„r egen kvantberĂ€kningshĂ„rdvara kommer inte bara att pĂ„skynda vĂ„r förstĂ„else av kvantberĂ€kning, utan datorns rumstemperaturdrift kommer ocksĂ„ att ge oss flexibiliteten att anvĂ€nda den pĂ„ olika platser för olika behov.

“Vi förvĂ€ntar oss att ORCA-systemet ska ge avsevĂ€rt förbĂ€ttrad latens – den hastighet med vilken vi kan lĂ€sa och skriva till kvantdatorn. Detta Ă€r viktigt för hybridalgoritmer, som krĂ€ver flera överlĂ€mningar mellan kvantsystem och klassiska system.”

Piers Clinton-Tarestad, en partner i EY:s teknikriskpraxis, sa att det finns en allmĂ€n konsensus om att kvantdatorer kommer att börja bli verklighet 2030. Men pilotprojekt, som det som genomförs vid MoD, och proof-of-concept applikationer kan hjĂ€lpa företagsledare att förstĂ„ var kvantteknologi kan tillĂ€mpas. “Quantum computing representerar ett fundamentalt annorlunda sĂ€tt att tĂ€nka pĂ„ data,” sa han. “Det Ă€r verkligen transformerande och handlar inte bara om att göra [computations] snabbare.”

EY-studien fann ocksÄ att det finns en brist pÄ kvanttalanger. Den sa att att överbrygga kompetensgapet kommer att krÀva att företag följer en mÄngsidig strategi, utvecklar kompetens internt och rekryterar frÄn etablerad fysik och relaterade examens- och forskarutbildningskurser, samtidigt som de hjÀlper utbildningsleverantörer att bygga framtida talangpooler.

Att ta itu med kompetensgapet Àr ett av fokusomrÄdena i Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) UK Digital Strategy policy paper. DCMS sa att det skulle samarbeta med Department for Education och andra statliga departement för att identifiera specifika Àmnen som Àr avgörande för att stödja framtida teknologier, sÄsom kvantberÀkningar och avancerade halvledare.

“Vi mĂ„ste ocksĂ„ aktivt försöka vĂ€xa Storbritanniens befintliga expertis inom framtidens grundlĂ€ggande djupteknologier, sĂ„som artificiell intelligens, nĂ€sta generations halvledare, digitala tvillingar, autonoma system och kvantdatorer”, sĂ€ger DCMS.

Även om 2030 betraktas som startdatumet för kommersiell kvantdator, finns det nĂ„gra som tvivlar pĂ„ att det nĂ„gonsin kommer att bli mainstream. Branschen har ambitioner att uppnĂ„ mainstream kvantberĂ€kning till 2040.

Men Ă€ven om dessa milstolpar inte uppnĂ„s tror Clinton-Tarestad att organisationer som bygger upp kvantkompetens idag kommer att ha en starkare position framöver. “Om kvantberĂ€kning aldrig hĂ€nder, slutar vi med ett gĂ€ng mycket duktiga STEM-mĂ€nniskor som förstĂ„r det och vill förĂ€ndra vĂ€rlden,” sa han.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK