Bil

Spara tid genom att anvÀnda Gmail-mallar

Gmail-logotyp

Om du anvÀnder mallar för snabbstart av dokument, rapporter eller kalkylblad, vet du deras vÀrde som tidsbesparande. I Gmail kan du skapa dina egna mallar för att spara tid pÄ de e-postmeddelanden du skickar ofta.

Kanske skickar du regelbundet en uppdatering till din handledare, begÀr en uppdatering frÄn ditt team eller lÄter en kund veta att du har fÄtt deras feedback. IstÀllet för att Äterskapa samma meddelande om och om igen kan du skapa och ÄteranvÀnda en mall.

Aktivera mallar i Gmail

I skrivande stund i februari 2022 kan du bara skapa och anvÀnda mallar pÄ Gmails webbplats, inte i mobilapparna. Och för att komma igÄng mÄste du aktivera mallar i dina Gmail-instÀllningar.

RELATERAD: Hur man skapar en Google Slides-mall

Klicka pĂ„ kugghjulsikonen uppe till höger för att visa sidofĂ€ltet och vĂ€lj sedan “Se alla instĂ€llningar.”

VĂ€lj fliken Avancerat och till höger om Mallar vĂ€ljer du alternativet Aktivera. Klicka pĂ„ “Spara Ă€ndringar” lĂ€ngst ner.

Möjlighet att aktivera mallar i Gmail-instÀllningarna

Du kommer att se Gmail-webbsidan uppdateras för att Äterspegla Àndringen.

Skapa och anvÀnd en mall i Gmail

Med mallarna aktiverade klickar du pĂ„ “Skriv” lĂ€ngst upp till vĂ€nster och skriver ditt meddelande som vanligt. Du kan valfritt inkludera en Ă€mnesrad för e-postmeddelandet ocksĂ„.

NÀr du Àr redo att spara e-postmeddelandet som en mall klickar du pÄ de tre prickarna lÀngst ned till höger för att öppna Fler alternativ. Flytta markören till Mallar och vÀlj sedan Spara utkast som mall > Spara som ny mall.

Spara en ny mall i Gmail

Namnge din mall i rutan som visas och klicka pĂ„ “Spara”.

Namnge mallen

Om du vill skicka e-postmeddelandet kan du göra det utan att pÄverka den sparade mallen. För att helt enkelt stÀnga e-postmeddelandet och anvÀnda mallen senare, klicka pÄ X uppe till höger.

NĂ€r det Ă€r dags att anvĂ€nda din mall, klicka pĂ„ “Skriv” för att skapa ett nytt meddelande. Klicka pĂ„ de tre prickarna lĂ€ngst ned till höger i meddelandet och flytta till Mallar. VĂ€lj mallens namn i snabbmenyn Infoga mall.

Infoga en Gmail-mall

Du kommer dĂ„ att se din mall visas i e-postfönstret. Du kan lĂ€gga till eller redigera information i meddelandet om du vill. Återigen, detta kommer inte att pĂ„verka den sparade mallen och ger dig en snabb startpunkt för din e-post. SĂ„ du kan lĂ€gga in datum, namn eller vad du behöver. LĂ€gg sedan till mottagaren och skicka den pĂ„ vĂ€g.

AnvÀnd en mall i Gmail

RELATERAD: Hur man skapar mallar i Google Dokument

Redigera en Gmail-mall

Om din mall behöver Ă€ndras kan du göra permanenta Ă€ndringar i din Gmail-mall och skriva över den befintliga mallen. Klicka pĂ„ “Skriv” och infoga mallen enligt beskrivningen ovan. Gör dina Ă€ndringar.

Klicka sedan pÄ de tre prickarna och flytta till Mallar > Spara utkast som mall. Du kommer att se en meny för Skriv över mall.

Skriv över en mall

VĂ€lj mallen du vill skriva över och bekrĂ€fta sedan genom att klicka pĂ„ “Spara”.

BekrÀfta att mallen skrivs över

Ta bort en Gmail-mall

Om du sparar en mall som du inte lĂ€ngre behöver kan du radera den. Klicka pĂ„ “Skriv” för att öppna e-postfönstret. Klicka sedan pĂ„ de tre prickarna och flytta till Mallar > Ta bort mall. I snabbmenyn Ta bort mall vĂ€ljer du namnet pĂ„ mallen du vill ta bort.

Ta bort en mall

BekrĂ€fta sedan genom att klicka pĂ„ “Ta bort”.

BekrÀfta borttagning av en mall

För fler sÀtt att anvÀnda mallar, ta en titt pÄ hur du skickar automatiska e-postmeddelanden i Gmail.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK