Gardets

SpaceX:s Starship kommer att ta sin första flygning i juli: Musk

San Francisco, 15 juni

SpaceX kommer att göra sig redo att ta av sin första orbitalflygning i juli, har grundare och vd Elon Musk sagt.

Detta kommer nÀr företaget fick miljötillstÄnd frÄn US Federal Aviation Administration (FAA) för att utveckla och testa sitt gigantiska Starship-raketuppskjutningsfordon pÄ Starbase-platsen i Texas.

“Starship kommer att vara redo att flyga nĂ€sta mĂ„nad,” sa Musk pĂ„ Twitter.

“Jag var i high bay och mega bay sent i gĂ„r kvĂ€ll och granskade framstegen.

“Vi kommer att ha en andra Starship-stack redo att flyga i augusti och sedan varje mĂ„nad dĂ€refter,” sa Musk.

Innan det omloppsbana testuppdraget lanseras behöver SpaceX dock ett godkÀnt betyg frÄn FAA. Licensansökan Àr fortfarande under behandling.

FAA-granskningen, kÀnd som en programmatisk miljöbedömning (PEA), som mÀtte miljöpÄverkan frÄn SpaceX:s Starbase-plats i Texas, drog slutsatsen att företagets planer inte skulle resultera i betydande miljöpÄverkan.

Det har dock bett SpaceX att göra mer Àn 75 Àndringar i sitt förslag till Starbase-anlÀggningen för att mildra miljöpÄverkan frÄn den föreslagna planen.

SpaceX mÄste ocksÄ uppfylla FAA:s sÀkerhets-, risk- och ekonomiskt ansvarskrav innan en licens utfÀrdas för uppskjutningsaktiviteter.

SpaceX utvecklar Starship för att ta mÀnniskor och last till mÄnen, Mars och vidare. NASA har redan skrivit pÄ och valt Starship som det första bemannade mÄnlandningssystemet för sitt mÄnprogram Artemis.

Starship bestÄr av tvÄ element, en rymdfarkost kallad Starship och en gigantisk förstastegsbooster kÀnd som Super Heavy. BÄda kommer att vara helt ÄteranvÀndbara och bÄda kommer att drivas av Raptors, sex för det sista Starship och 29 för Super Heavy.

IANS

#elon mysk

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK