Bil

SoloKeys Solo V2 Àr ett enkelt och snabbt sÀtt att förbÀttra din personliga cybersÀkerhet

SÀkerhetsnyckeln Àr byggd pÄ hÄrdvara och fast programvara med öppen kÀllkod, vilket gör den till en enhet för universell faktorautentisering istÀllet för en tvÄfaktorsautentiseringsenhet.

Solo V2 Àr en liten nyckel som kan öka sÀkerheten för dina onlinekonton. Bild: SoloKeys

Vad Àr nyckeln till de flesta av dina onlinekonton? Din e-postadress. Vad stÄr mellan den hÀr nyckeln till ditt onlinerike och barbarerna vid porten?

Ett lösenord som förmodligen inte Àr sÀrskilt starkt.

Ett enkelt sÀtt att lÀgga till ett extra lager av skydd till ditt e-postkonto Àr en fysisk sÀkerhetsenhet. Det blir inte mycket enklare Àn SoloKey V2. Jag testade den hÀr enheten för att se hur lÀtt det skulle vara att lÀgga till en andra autentiseringsfaktor till nÄgra av mina onlinekonton.

Det Àr ganska lÀtt. Det finns inget konto att skapa för SoloKey, och genom att bara trycka pÄ sidorna av tangenten aktiveras den. Du mÄste aktivera tvÄfaktorsautentisering för varje konto för att anvÀnda nyckeln, men du Àr förmodligen försenad för en allmÀn sÀkerhetskontroll ÀndÄ.

SoloKey V2 Àr ny pÄ marknaden och börjar pÄ $34. Nycklarna finns att förbestÀlla pÄ Indigogo Indemand. Det Àr den första FIDO2-sÀkerhetsnyckeln med öppen kÀllkod, enligt företaget. FIDO2 tillÄter individer att anvÀnda vanliga enheter för att autentisera onlinetjÀnster i mobila och stationÀra miljöer. FIDO2 kryptografiska inloggningsuppgifter Àr unika för varje webbplats och stannar kvar pÄ en anvÀndares enhet. Denna sÀkerhetsmodell Àr utformad för att eliminera nÀtfiske, lösenordsstöld och reprisattacker.

SER: Uppgradera din personliga sÀkerhet med en lösenordshanterare eller sÀkerhetsnyckel (TechRepublic)

Jag stÀller in tvÄfaktorsautentisering för mitt Gmail-konto för att lÀgga till sÀkerhetsnyckeln. I princip slÄr du pÄ 2FA i sÀkerhetsinstÀllningarna, vÀntar pÄ uppmaningen att sÀtta i nyckeln och trycker sedan pÄ sidorna av nyckeln. Det Àr allt.

PÄ vissa webbplatser kan du anvÀnda nyckeln eller SMS eller bÄda för att sÀkra ditt konto. Det Àr en bra idé att ha en sÀkerhetskopieringsmetod för autentisering om du tappar bort din nyckel. Nyckeln fungerar ocksÄ med flera populÀra lösenordshanterare, vilket verkar vara det bÀsta sÀttet att anvÀnda enheten.

Den Àr mindre och tunnare Àn de flesta minnesstickor och kommer med ett silikonfodral för att skydda enheten. Nyckeln finns i alternativen USB-A och USB-C, och det finns en NFC-nyckel ocksÄ.

SER: SoloKeys Solo V2: SÀkerhetsnycklar för tvÄfaktorsautentisering med öppen kÀllkod (ZDNet)

Haden Patrick, medgrundare av företaget, sa att nyckeln kommer att fungera med ÄtkomsthanteringstjÀnster som Okta, Duo och Azure AD. AnvÀndare kan vÀlja nyckeln som en autentiseringsmetod nÀr de uppmanas att tillhandahÄlla verifiering.

Företaget har ocksÄ en Solo Hacker-nyckel för hackare och tillverkare.

En SoloKey kommer att fungera med alla webbplatser som anvÀnder FIDO2 eller FIDO U2F, inklusive dessa webbplatser och tjÀnster frÄn och med mitten av mars 2021:

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK