Bil

Snapseed Àr den bÀsta fotoredigeringsappen du inte anvÀnder

snapseed logotyp

Det finns en fantastisk fotoredigeringsapp som rĂ„kar komma frĂ„n ett vĂ€lkĂ€nt namn, och du kanske inte vet om det. “Snapseed” av Google bör installeras pĂ„ allas telefoner, oavsett om det Ă€r en iPhone eller som kör Android. Vi ska förklara varför.

MĂ„nga kameraappar som Ă€r förinstallerade pĂ„ telefoner nuförtiden har sina egna inbyggda redigeringsverktyg. MĂ„nga mĂ€nniskor Ă€r nöjda med dessa verktyg, och nĂ„got med ett namn som “Photoshop” Ă€r skrĂ€mmande. Det Ă€r dĂ€r Snapseed verkligen lyser. Det Ă€r kraftfullt men Ă€ndĂ„ lĂ€tt att anvĂ€nda.

RELATERAD: Vad Àr skillnaden mellan Illustrator och Photoshop?

Ödmjuka begynnelser

Snapseed lanserades ursprungligen 2011 för Apple iPad. Nik Software, ett litet företag frĂ„n Kalifornien, skapade fotoredigeringsappen. Appen blev snabbt populĂ€r och utsĂ„gs till Årets iPad-app av Apple.

Senare samma Är lanserade Nik Software Snapseed för iPhone, och ett Är efter det, för Windows-skrivbordet. Strax efterÄt förvÀrvade Google företaget och en Android-version slÀpptes. Desktopversionen avbröts sÄ smÄningom.

Snapseed fick en stor “2.0”-uppdatering 2015, och den har fortsatt att ta emot konsekventa uppdateringar för iPhone, iPad och Android-enheter sedan dess. Det Ă€r dock inte en produkt som du hör Google prata om sĂ€rskilt ofta trots att den Ă€r ganska vĂ€l recenserad pĂ„ bĂ„da plattformarna.

Enkelt men kraftfullt

Det bÀsta med Snapseed Àr att det kondenserar mÄnga imponerande och kraftfulla redigeringsverktyg till ett lÀttanvÀnt grÀnssnitt. Det Àr lÀttillgÀngligt utan att bli alltför förenklat.

NĂ€r du först öppnar appen möts du av en stor “+”-knapp i mitten av skĂ€rmen. Det Ă€r allt. Om du trycker pĂ„ den hĂ€r knappen kommer du till ditt fotogalleri, dĂ€r du kan vĂ€lja ett foto att arbeta med.

öppna ett foto

NÀr du har valt ett foto förs du till redigeringsskÀrmen. Snapseed slÄr dig inte över huvudet med en massa verktyg direkt. Du visas först en rad med filter som liknar det du skulle se pÄ Instagram. Dessa lÄter dig Àndra utseendet pÄ ditt foto med ett enda tryck.

snapseed-filter

Om filtren inte rĂ€cker till kan du ta ett steg upp till fliken “Verktyg”. Det Ă€r hĂ€r de mer kraftfulla redigeringsverktygen bor. De presenteras pĂ„ ett vĂ€nligt sĂ€tt med ikoner och tydliga etiketter. Även om du inte Ă€r bekant med alla termer, ger ikonerna dig en ledtrĂ„d.

snapseed verktyg

Om det Àr nÄgot jag skulle knacka pÄ Snapseed för sÄ Àr det hur den anvÀnder gester för att justera effekterna. Appen förklarar egentligen inte gesterna sÀrskilt bra, Àven om jag gillar dem nu nÀr jag förstÄr hur de fungerar.

I grund och botten, beroende pĂ„ verktyget, drar du fingret vertikalt för att vĂ€lja parametern och sedan horisontellt för att justera vĂ€rdet. Till exempel, för verktyget “Vitbalans” Ă€r parametrarna “Temperatur” och “Tint”.

NĂ€r du Ă€r klar med att redigera ditt foto Ă€r det dags att “exportera” det. Snapseed gör Ă„terigen alternativen hĂ€r lĂ€tta att förstĂ„. Du kan dela fotot direkt utan att behöva anvĂ€nda en annan app om det Ă€r allt du behöver göra. Alternativt kan du skapa kopior och vĂ€lja specifika mappar att spara den i.

exportalternativ

De bÀsta Snapseed-verktygen

Snapseed har mĂ„nga bra verktyg att vĂ€lja mellan, men jag vill lyfta fram nĂ„gra av mina favoriter. Den som jag verkar öppna Snapseed mest för heter “Healing.”

Healing-verktyget Àr tÀnkt att bli av med flÀckar, men det kan göra mycket mer Àn sÄ. Jag har anvÀnt den för att ta bort smulor frÄn mitt barns ansikte och flÀckar frÄn skjortor. Du trycker helt enkelt pÄ den oönskade platsen, och Snapseed kommer att försöka matcha den till det omgivande omrÄdet.

lÀka verktyg före och efterTa bort ett hÄrstrÄ med lÀkningsverktyget.

Det generiskt klingande verktyget “Tune Image” Ă€r en bra catch-all för mĂ„nga saker. Parametrarna inkluderar ljusstyrka, kontrast, mĂ€ttnad, atmosfĂ€r, högdagrar, skuggor och vĂ€rme. Verktyget “Selektivt” har nĂ„gra av samma parametrar, men du kan anvĂ€nda det i specifika delar av fotot.

Om du letar efter ett coolt – och lite lĂ€skigt – verktyg, prova “Head Pose”. Det lĂ„ter dig göra justeringar av huvudets vinkel eller ditt leende samt artificiellt Ă€ndra brĂ€nnvidden. Om du överdriver det kan resultatet bli lite skrĂ€mmande, men för subtila justeringar Ă€r det ganska snyggt.

Ge Snapseed ett försök

PoÀngen med det hÀr stycket Àr inte att fÄ dig att avstÄ frÄn din nuvarande fotoredigeringsapp. Faktum Àr att för majoriteten av min egen smartphone-fotoredigering anvÀnder jag Google Photos. Snapseed Àr dock ett viktigt verktyg att ha under bÀltet för de fÄ tillfÀllen dÄ jag behöver nÄgot mer.

Snapseed har över en miljon recensioner i Google Play Butik med betyget 4,5/5. PÄ Apple App Store har den 6 tusen recensioner med betyget 3,9/5. Faktum Àr att folk verkligen gillar det, och om du aldrig har provat det borde du göra det.

RELATERAD: SÄ hÀr överför du ditt iCloud-fotobibliotek till Google Photos

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK