Gardets

ShadowMaker 3.6 recension: Snabb bildbehandling, synkronisering och katastrofÄterstÀllning

Med en blick

Expertens betyg

Fördelar

  • Snabb bildbehandling, sĂ€kerhetskopiering av filer och mappar
  • Diskkloning
  • Mappsynkronisering
  • SĂ€kerhetskopierar fjĂ€rrdatorer
  • Gratisversion (med annonser)

Nackdelar

  • Stöder endast Windows
  • Perpetual licens Ă€r dyrt

VĂ„r dom

ShadowMaker Àr snabb, enkel, pÄlitlig sÀkerhetskopiering och gratisversionen tar vÀl hand om grunderna. En Pro-version med fler funktioner Àr tillgÀnglig via prenumeration och eviga licenser.

Pris vid granskning

79 USD

BĂ€sta priserna idag: MiniTool Shadowmaker 3.6

MiniTool ShadowMaker, ett förstklassigt sÀkerhetskopieringsprogram med en kompetent gratisversion har utvecklats en hel del sedan vi tittade pÄ version 2.0. Det Àr nu ocksÄ tillgÀngligt som ett abonnemang eller med en evig licens. En ganska dyr $79 tre-sits, evig licens Àr upp $50 frÄn förra gÄngen vi tittade. Det Àr mycket konkurrens i den hÀr prisklassen. SÀger bara.

Obs: Denna recension Àr en del av vÄr sammanfattning av den bÀsta sÀkerhetskopieringsmjukvaran för Windows. GÄ dit för detaljer om konkurrerande produkter och hur vi testade dem.

ShadowMaker 3.6: GrÀnssnitt och funktioner

ShadowMaker 3.6 upptar cirka 225 MB diskutrymme och Ă€r en sĂ€rskilt ren installation, som bara lĂ€mnar en enda process som körs i bakgrunden – dess schemalĂ€ggare. GrĂ€nssnittet Ă€r pĂ„ den mörka sidan och anvĂ€nder den fyrkantiga Zune-designmetaforen för Windows 8/10.

Alla större kategorier av funktioner Ă€r tillgĂ€ngliga frĂ„n huvudsidan, och programmet Ă€r i stort sett intuitivt om du ens Ă€r lite bekant med sĂ€kerhetskopieringsprocessen. Jag skulle kunna argumentera för nĂ„gra av beteckningarna och sprĂ„ket, men det skulle vara trĂ„kigt – programmet leder dig genom de flesta operationer pĂ„ ett logiskt, vĂ€nligt sĂ€tt.

ShadowMaker stöder fullstÀndig, inkrementell och differentiell sÀkerhetskopiering.

ShadowMaker 3.6: Gratis funktioner

Som jag antydde Àr ShadowMaker en av de mer kompetenta sÀkerhetskopieringarna dÀr ute. För grundlÀggande bildbehandling, fil- och mappkopiering, mappsynkronisering och diskkloning kommer det att fÄ jobbet gjort snabbt och enkelt. Den största utelÀmnandet Àr katastrofÄterstÀllning, sÄvida du inte rÀknar en klonad disk som du kan byta in mot en defekt enhet. Det Àr definitivt ett hÄllbart alternativ. Annars mÄste du installera om Windows och sedan köra ShadowMaker Free för att fÄ tillbaka dina data.

Om jag ska vara Àrlig, vid de supersÀllsynta tillfÀllena som Windows har gÄtt upp för mig, har jag alltid utnyttjat möjligheten att bli av med allt skrÀp som samlats med en nyinstallation. Bara en tanke.

ShadowMaker Pro Ultimate erbjuder en mÀngd funktioner. NÀstan alla funktioner som Àr kÀnda för backup-marknaden, faktiskt.

ShadowMaker 3.6: Betala funktioner

Det finns flera ytterligare funktioner tillgÀngliga i $79 ($6 per mÄnad/$36 per Är) Pro Ultimate-versionen. Först och frÀmst Àr Windows PE-baserade katastrofÄterstÀllningsmedia. PE tillÄter programmet att fungera precis som den installerade versionen. Andra tillÀgg inkluderar stöd för kommandoradssÀkerhetskopior, inkrementella och differentiella sÀkerhetskopior, automatisk utrangering, PXE-start av nÀtverk samt SSL-kryptering.

Men min favorit betalfunktion Àr sÀkerhetskopiering av fjÀrrdatorer. Ange IP-adressen (se nedan) för fjÀrrdatorn som kör ShadowMaker, programmet startas om, och alla diskar, partitioner och filer frÄn fjÀrrdatorn Àr nu tillgÀngliga som sÀkerhetskopieringsalternativ. Du kan komma Ät och sÀkerhetskopiera dem med samma guider som du anvÀnder för att sÀkerhetskopiera den lokala maskinen.

ShadowMaker lÄter dig sÀkerhetskopiera det mesta pÄ ditt nÀtverk frÄn din lokala dator.

Det betyder att jag kan ha min lata toukus vid min huvudmaskin och sÀkerhetskopiera vilken annan dator som helst i nÀtverket. Söt, och möjligen anledningen till att du vill betala för tresitslicenserna. Om nu bara ShadowMaker var tillgÀngligt för Mac och Linux.

Alla diskar som visas i rullgardinsmenyn finns pÄ en fjÀrrdator som kör ShadowMaker. Detta fÄngades frÄn ShadowMaker som körs i en Parallels Windows 11 VM.

ShadowMaker 3.6: Prestanda

ShadowMaker 3.6 var exceptionellt snabb vid alla normala operationer: skapa bilder, synkronisera mappar, montera bilder etc. Det gick otroligt snabbt att sÀkerhetskopiera huvudpartitionen (med 75 GB grejer) pÄ min testrigg. Jag trodde faktiskt att det misslyckades tills jag monterade bilderna och kontrollerade resultatet. Kompressionshastigheten var ocksÄ ganska hög, med backupen som vÀgde bara 18 GB.

Å andra sidan saknar klondiskfunktionen nĂ„gon storleksĂ€ndring/Ă„terstĂ€llning för att passa kapacitet, och Ă€ven nĂ€r jag gav en identisk storlek SSD, vek den. Processen med ShadowMaker krĂ€ver en hĂ„rddisk med större kapacitet.

För att vara rÀttvis Àr det ett vanligt problem att inte ÄterstÀlla eller klona till hÄrddiskar med mindre kapacitet (Windows egen sÀkerhetskopiering gör det inte). Men det hÀr var första gÄngen jag sett en enhet av samma storlek diskvalificeras. Om du vill justera storleken pÄ partitionerna under sÀkerhetskopiering eller ÄterstÀllning, titta pÄ Mac-pappan för bildbehandling: R-Drive Image.

NÀr du sÀkerhetskopierar en hel disk ska du ocksÄ se till att du har valt alla partitioner manuellt. ShadowMaker kommer inte att vÀlja alla som standard, Àven om huvuddatapartitionen utelÀmnas i ett fall.

Konkurrensen Àr hÄrd

Gratisversionen av ShadowMaker Ă€r ett mycket kompetent gratis sĂ€kerhetskopieringsprogram med fĂ„ kamrater till “priset” (det finns annonser). Men nĂ€r det gĂ€ller att betala för ShadowMaker…

Jag kan förstÄ (om inte sÄ) prenumerationer pÄ programvara som stÀndigt utvecklas och fÄr nya funktioner. Men det Àr svÄrt att förstÄ logiken i mÄnatliga betalningar för sÀkerhetskopieringsprogram som till stor del Àr komplett med funktioner. Om du bara anvÀnder den en gÄng om Äret kan en mÄnads hyra vara vettigt, och gratisversionen kan komma Ät bilderna den skapade om du skulle behöva ÄterstÀlla i framtiden. Eller sÄ kan du hyra den igen nÀr du behöver restaurera.

Men till stor del stĂ„r jag kvar och vĂ€ger vĂ€rdet av $79 (tre-sits licens) ShadowMaker Pro Ultimate. Det Ă€r hĂ„rd konkurrens frĂ„n produkter som Acronis Cyber ​​Protect Home Office och den tidigare nĂ€mnda R-Drive Image, som kostar mindre. Jag Ă€lskar ShadowMakers fjĂ€rrbackup-trick och det Ă€r en möjlig deal-maker, men programmet Ă€r fortfarande svĂ„rt att sĂ€lja till priset.

Oavsett monetÀra utgifter har ShadowMaker mognat bra sedan vÄrt tidigare utseende. Det var vÀldigt pÄlitligt i tester och det Àr vÀldigt snabbt. Ladda ner 30-dagars provversionen av Pro Ultimate och ge det en snurra. Det kanske bara passar dina behov.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK