Blogg

São Paulo FC tillÄter nu fans att köpa matchbiljetter med krypto

São Paulo FC, en 22-faldig vinnare av Brasiliens toppliga fotbollsliga, har slagit sig ihop med den Mexiko-baserade kryptovalutabörsen Bitso för att tillÄta fans att köpa matchbiljetter med krypto, och blir den första fotbollsklubben i landet att göra det. Efter att ha anlitat Bitso som officiell sponsor och partner, tillÄter klubben nu fans att köpa biljetter till sitt lags matcher med kryptovalutor, inklusive Shiba Inu. Bitso tillkÀnnagav under tiden stöd för Shiba Inu pÄ sin plattform i början av januari.

Baserat pĂ„ ett tillkĂ€nnagivande av avtalet kan SĂŁo Paulo-fans köpa biljetter för att se matcher pĂ„ klubbens hemmaplan — Morumbi Stadium, med hjĂ€lp av digitala tillgĂ„ngar frĂ„n Bitso. Listan över stora kryptovalutor som Bitso antar inkluderar Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE), Shiba inu (SHIB), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH)Wrapped Bitcoin (WBTC), Litecoin (LTC) och fem stablecoins knutna till US-dollarn inklusive DAI.

Kryptobetalningsprogrammet Àr för nÀrvarande endast tillgÀngligt för registrerade supportrar med medlemskort. Klubben och börsen kommer dock att försöka göra betalningsalternativ tillgÀngliga för allmÀnheten inom en snar framtid.

Bitso uppgav att tillĂ„ta fans att köpa biljetter “med kryptovalutor” var ”ett av vĂ„ra huvudmĂ„l sedan starten av samarbetet med klubben”, medan SĂŁo Paulo FC hĂ€vdade att flytten bevisade att laget lĂ„g i ”fronten för innovation” i det brasilianska fotbollsomrĂ„det.

Crypto har aggressivt infiltrerat idrottsomrÄdet med fotboll som en av sporterna som har anammat denna nya teknik med öppna armar, med mÄnga ledande sportklubbar vÀrlden över som anvÀnder krypto- och blockkedjeteknik i olika former.

Medan vissa klubbar samarbetar med kryptoföretag för att lansera NFT-kollektioner för förbÀttrade fansengagemang, har andra börjat acceptera kryptobetalningar för biljettförsÀljning, som São Paulo FC. Den ledande börsen, Crypto.com har till och med tecknat en partnerskapsavtal med FIFA för att bli den första officiella kryptosponsorn nÄgonsin för World Cup 2022. Dessutom har den globala kryptobörsen Bybit ocksÄ skrivit pÄ ett avtal om att sponsra alla Argentinas fotbollslandslag, inklusive herrlandslaget.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK