Gardets

Samsung slĂ„r TSMC, börjar massproduktion av 3nm-chips – Times of India

Samsung Electronics meddelade pĂ„ torsdagen att de har startat massproduktionen av 3nm-halvledarchips vid sin tillverkningsanlĂ€ggning i Hwaseong, söder om Seoul, och blir den första halvledartillverkaren att tillverka chips pĂ„ 3nm-processnoden. Och den hĂ€r gĂ„ngen anvĂ€nder chiptillverkaren GAA (Gate All Around) transistorarkitektur istĂ€llet för FinFET, vilket lovar bĂ€ttre effekteffektivitet. 3nm-chippen frĂ„n Samsung anvĂ€nder Multi-Bridge-Channel FET (MBCFET), Samsungs GAA-teknik. Företaget sĂ€ger att den nya arkitekturen ger en stor prestandaförbĂ€ttring jĂ€mfört med FinFET. Samsungs 3nm-chips förbĂ€ttrar strömeffektiviteten genom att sĂ€nka matningsspĂ€nningsnivĂ„n samtidigt som drivströmkapaciteten ökar. Vidare kommer de nya 3nm-kretsarna att anvĂ€nda nanosheettransistorerna för tillĂ€mpningar med hög prestanda och lĂ„g strömförbrukning och kommer att utökas till mobila processorer. “Samsung har vuxit snabbt nĂ€r vi fortsĂ€tter att visa ledarskap nĂ€r det gĂ€ller att tillĂ€mpa nĂ€sta generations teknologier för tillverkning, sĂ„som gjuteriindustrins första High-K Metal Gate, FinFET, samt EUV. Vi försöker fortsĂ€tta detta ledarskap med vĂ€rldens första 3nm-process med MBCFET, sĂ€ger Dr Siyoung Choi, VD och chef för gjuteriverksamheten pĂ„ Samsung Electronics. Han tillade vidare, “Vi kommer att fortsĂ€tta aktiv innovation inom konkurrenskraftig teknikutveckling och bygga processer som hjĂ€lper till att pĂ„skynda uppnĂ„endet av mognad av teknologi.” Den sydkoreanska elektronikjĂ€tten hĂ€vdar att dess 3nm-chips Ă€r 45 procent mer energieffektiva Ă€n chipsen som tillverkas pĂ„ en 5nm-processnod. Vidare erbjuder 3nm-chips en 23-procentig förbĂ€ttring av prestanda samtidigt som de har en 16 procent mindre yta Ă€n 5nm-chips. Samsung har ocksĂ„ pĂ„börjat utvecklingen av andra generationens 3nm-processnod och förvĂ€ntar sig att nĂ€sta generations 3nm-chip kommer att erbjuda en 50-procentig förbĂ€ttring av strömförbrukningen och en 30-procentig ökning av prestanda samtidigt som ytan minskar med 35 procent. . Samsung har för tillfĂ€llet slagit TSMC med att ta fram det första 3nm-chippet. Men TSMC, som Ă€r Samsungs största konkurrent inom segmentet för kiseltillverkning, förvĂ€ntas ocksĂ„ snart börja tillverka 3nm-chips. Nu Ă„terstĂ„r det att se vilken av dem som skulle kunna ta med 3nm-chips till konsumentenheter först.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

FacebookTwitterInstagramKOO APPYOUTUBE

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK