Blogg

Samsung presenterar en ny 200 MP kamerasensor för smartphones

Samsung presenterade pÄ torsdagen sin senaste 200 MP-bildsensor för kamerorna pÄ smartphones.

Isocell HP3 har 200 miljoner 0,56 mikrometerstora pixlar __ vilket Àr 12 % mindre Àn de 0,64 mikrometerstora pixlarna som den anvÀnde för sin första 200MP bildsensor, Isocell HP1, avslöjades förra Äret.

Denna reducerade pixelstorlek av Samsungs senaste gör ocksÄ att storleken pÄ den övergripande kameramodulen kan vara mindre med upp till 20 % jÀmfört med sin föregÄngare, sa den sydkoreanska teknikjÀtten.

Isocell HP3 kommer ocksÄ med företagets fyrfasdetekteringsteknik för autofokus. Samsung sa att de anvÀnder fasskillnaderna mellan vÀnster och höger, topp och botten av sensorns alla 200 miljoner pixlar.

Detta möjliggör snabbare och mer exakt fokus och en tydlig upplösning för hela omrÄdet av bilden som tas, sa företaget.

Samtidigt stöder Isocell HP3 Àven videoinspelning i upplösningar pÄ 30fps 8K och 120fps 4K. 8K-videorna kan tas i samma synfÀlt som ett foto, sa den sydkoreanska teknikjÀtten.

En funktion som kallas förskjutet högt dynamiskt omfÄng syntetiserar ocksÄ tre bildrutor nÀr ett foto tas med bÄde mörka och ljusa omrÄden med hög kontrast för att göra bilden tydligare, sa företaget.

Isocell HP3 syntetiserar nu inte bara bilder med lÄg ISO och hög ISO för bilder tagna i mörker, utan lÀgger till en mellan-ISO-bild för att göra bilden Ànnu mer detaljerad, hÀvdade Samsung.

Bildsensorn stöder Àven 14bit och erbjuder pixel-binning för upp till 16 pixlar för att bÀttre absorbera ljus för bilder tagna i mörker.

Samsung sa att Isocell HP3 kommer att gÄ i massproduktion i Är. Det nÀmndes inte vilka smartphonemodeller som kommer att drivas av den nya sensorn.

SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK